-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada gerti vandenį, kad sulieknėtume

Dietologai sako, kad net vandenį reikia gerti tinkamai – tai reiškia tam tikru laiku ir tam tikrą kiekį. O viso to rezultatas gali būti ne tik geresnė savijauta, bet ir gražesnė figūra.
Moteris geria vandenį
Moteris geria vandenį / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Vanduo Grožis

Mokslininkai iš Birmingemo universiteto, atlikę eksperimentą sako, kad likus pusvalandžiui iki valgio ir išgėrus tuo metu pusę litro vandens, žmogus suvalgo mažiausią porciją maisto. Tai reiškia, kad šiuo itin paprastu būdu mes galime sumažinti žvėrišką apetitą ir sulieknėti.

Taip pat skaitykite: Devyni patarimai, kaip sau nepakenkti atliekant jogą

Tyrime dalyvavo 84 žmonės, kurie turėjo antsvorio. Pusė iš jų turėjo pusvalandį prieš valgį gerti vandenį, o kiti galėjo tai daryti bet kuriuo metu, t. y. kaip kasdieniame gyvenime – pagal poreikį, tačiau prieš valgį mokslininkai paprašė jų jaustis, tiksliau – įsivaizduoti esant „sotiems“. Per trijų mėnesių eksperimentą pirmieji numetė po 4–5 kg svorio ir, palyginti su antrąja grupe, atsikratė net 1,7 kg daugiau. 

Taip pat skaitykite: Prastai jaučiatės? Išgeriate per mažai skysčių

Mokslininkai įsitikinę, kad valgydami sveiką maistą, sportuodami ir gerdami vandenį likus pusvalandžiui iki valgio, galime pasiekti ir geresnių rezultatų. Juolab, kad kiekvienas mūsų gali išbandyti šį būdą ir įsitikinti, ar jaučia kokį nors poveikį nepadarydamas žalos sveikatai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius