Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

10 ilgiausiai gyvenusių kačių: kai kurie jų turėti įpročiai jus nustebins

Šiuolaikinėje istorijoje buvo kačių, kurios gyveno daug metų. Jos buvo tapusios brangiomis šeimos narėmis, kurias šeimininkai be galo mylėjo. Ir jiems pasisakė – jų augintos katės išgyveno net kelis dešimtmečius.
Katė
Katė / 123RF.com nuotr.

Smalsu sužinoti, kaip ilgai gyveno katės rekordininkės? Pateikiame visų laikų seniausių kačių dešimtuką, rašoma „AZ animals“.

10. Rubble – 31 metai

Rubble perėjo per vaivorykštės tiltą netrukus po to, kai draugai ir šeima surengė Meino meškėno 30-ojo gimtadienio vakarėlį. Prie jo prisidėjo ir veterinarijos gydytojas, kuris nemokamai apžiūrėjo katiną ir padovanojo mėgstamo kačių maisto.

Rubble gyveno Ekseteryje, Anglijoje su savo šeimininke Michelle Foster. Ji gavo katiną kaip gimtadienio dovaną, kai sukako 20 metų. Šeimininkė sakė, kad, sulaukęs vyresnio amžiaus, Rubble tapo šiek tiek irzlus.

123RF.com nuotr./Katė Kotoro gatvėje, Juodkalnija
123RF.com nuotr./Katė Kotoro gatvėje, Juodkalnija

9. Tiger'is – 31 metai

Tiger'is buvo rusvas rainas katinas, priklausęs Robertui Goldsteinui iš Ilinojaus valstijos. Tiger'is mėgo sėdėti ant šeimininko automobilio stogo, o vandenį gerdavo tik iš vonios. Katino pravardė buvo Linkolnas, nes jis buvo maždaug tokios pat spalvos kaip centas. Nuolatinis Tiger'io palydovas buvo pitbulis, kuriam katinas vis trenkdavo letena per galvą.

8. Sasha – 33 metai

Neabejotina, kad Airijoje gyvenusios katės gyvenimas nebuvo lengvas, rašoma „Kingdoms TV“. Jo šeimininkė Beth O'Neill rado Sashą tvarte, kur ją ketino sudraskyti Džeko Raselo terjeras. Moteris nuvedė ją pas veterinarą, kuris nustatė, kad jos amžius – 5 metai. Tuo metu Sasha jau turėjo įdubimą kairiajame šone, kur ją arba partrenkė automobilis, arba spardė kojomis.

Beth pasiėmė ją namo gyventi kartu su savimi ir dukra. Šeimininkė sako, kad Sasha gyveno kartu su ja, bet dažnai dingdavo kelioms dienoms, nes leisdavosi į klajokliškus nuotykius, kol pavargdavo perlipti tvorą. Tada ji gulėdavo sode ir degindavosi.

7. Plucky Sarah – 33 metai

2002 m. ankstesni šeimininkai paliko katę, bet ši persikėlė gyventi pas Fordus. Kartą ponia Ford ją pervažiavo automobiliu, bet veterinaras katę pagydė. Plucky Sarah, niekuo neišsiskiriančią katę, išlepino Fordai, kurie sako, kad retai išeidavo iš namų, nes nerimaudavo, jog katė pateks į bėdą.

Be to, savo namuose Naujojoje Zelandijoje jie visą dieną ir naktį įjungdavo šilumos siurblį, nes Plucky Sarah sunkiai išlaikydavo šilumą.

6. Grandma Wad – 34 metai

Wanna šeima rado Grandma Wad gyvenančią prie jų močiutės namų. Dukrai, kuri prižiūrėjo katę, buvo vos treji metai. Grandma Wad gyveno name vaismedžių sode Tailande. Per visą savo gyvenimą ji atsivedė tik vieną vadą.

Ji pagimdė keturis kačiukus, tačiau katei pavyko juos visus pergyventi. Gyvenimo pabaigoje katę du kartus užpuolė šunys, todėl ji sunkiai judėjo.

123RF.com nuotr./Katė
123RF.com nuotr./Katė

5. Granpa Rexsas Allenas – 34 metai

Granpa Rexsą Alleną 1970 m. sausio 16 d. iš Traviso apygardos (Teksaso valstija) Humanitarinės draugijos įsivaikino Jake'as Perry. Vėliau tais pačiais metais jam paskambino ponia Sulinaberg, kuri teigė, kad tai yra jos gyvūnas.

J.Perry galiausiai pasiliko katiną, o ponia Sulinaberg jam atidavė kilmės dokumentus, rodančius, kad jis gimė 1964 m. vasario 1 d. Moteris sako, kad jis paspruko, nes kažkas paliko atidarytas lauko duris, kai jos nebuvo.

Šis katinas, kuris buvo sfinkso ir devonrekso mišrūnas, kaip teigiama, mėgo brokolius, kuriuos dažnai valgydavo pusryčiams.

4. Ma – 34 metai

Raina katė, vardu Ma, buvo bene laimingiausias gyvūnas. Ji gyveno su Alice St George Moore iš Anglijos. Ma, būdama kačiukas, pateko į spąstus ir vos išgyveno nelaimingą atsitikimą. Vis dėlto ją išgelbėjo klasikinės muzikos atlikėja ir jos vyras, kuris taip pat buvo muzikantas.

Nelaimingas atsitikimas katei sukėlė problemų, todėl ji buvo maitinama vietinio mėsininko mėsa. Paklausta, kas lėmė katės ilgaamžiškumą, ponia Moore atsakė, kad šviežia mėsa ir rami atmosfera jų namuose. Ma turėjo būti užmigdyta 1957 m. lapkričio 5 d.

123RF.com nuotr./Katė
123RF.com nuotr./Katė

3. Puss – 36 metai

Apie Puss, kuris, kaip pranešama, gimė 1903 m. lapkričio 28 d. Devone, Anglijoje, žinoma nedaug. Šis patinas mirė praėjus dienai po 36-ojo gimtadienio.

2. Baby – 38 metai

Antroji pagal amžių buvo juoda naminė katė, vardu Baby, gyvenusi su Alu Palusky ir jo motina Mabel Dulute, Minesotos valstijoje. Jis niekada nebuvo palikęs namų, kuriuose gimė, kol jam sukako 28 metai. Kai Alas vedė, jo naujoji žmona primygtinai reikalavo, kad būtų pakeisti kačių nagais apdraskyti baldai, o Baby būtų apkirptas.

Tai buvo pirmas kartas, kai katinas apsilankė pas veterinarą. Gyvūnas nemėgo vaikų, todėl jiems atėjus, slėpdavosi už baldų. Alas prie katino ilgaamžiškumo prisidėjo dėl fizinio krūvio, kurio šis gaudavo kiekvieną kartą, kai naudojosi kraiko dėžute arba norėjo valgyti. Jo maisto dubenėlis ir kraiko dėžė buvo laikomi rūsyje, todėl katinui kaskart tekdavo užlipti ir nulipti 14 laiptelių.

1. Cream Puff – 38 metai ir 3 dienos

Cream Puff yra seniausia kada nors gyvenusi katė – jai buvo 38 metai ir 3 dienos. Katė gimė 1967 m. rugpjūčio 3 d. ir mirė 2005 m. rugpjūčio 6 d. Cream Puff priklausė Grandpa Rexso Alleno šeimininkui ir kiekvieną rytą pradėdavo nuo šoninės su kiaušiniais, šparagų, brokolių ir kavos su grietinėle.

Kas antrą dieną katė gaudavo pasimėgauti raudonuoju vynu. Jos šeimininkas buvo taip atsidavęs savo gyvūnams, kad net namo sienose įmontavo medinius laiptus, jog katės turėtų kur pailsėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius