Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06

16 mokslininko G.Vanago patarimų, kaip saugiai apsipirkti prieš Velykas

Šios Velykos dėl šalyje paskelbto karantino bus kitokios, tačiau kartu gyvenančios šeimos jas švęs, o tai reiškia, kad maisto produktų paklausa bus išaugusi. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas, Visuomenės sveikatos mokslų daktaras Giedrius Vanagas savo feisbuko paskyroje pateikia šiuo laikotarpiu saugaus apsipirkimo atmintinę. Tikrai rasite naudingų patarimų.
Apsipirkimas
Apsipirkimas / Asmeninio albumo nuotr.

1. Apsipirkti eikite po vieną. Tai sumažins žmonių skaičių parduotuvėse, kurie kontaktuos vieni su kitais.

2. Jei pritrūkote vieno ar kelių produktų, rinkitės mažesnes parduotuves, kuriose pirkėjų srautai yra mažesni: vadinasi, ir tikimybė ten užsikrėsti yra mažesnė.

3. Neikite į tas parduotuves, kuriose darbuotojai neaprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, nenaudoja pirštinių ir kaukių. Tai ženklas, kad jie ne tik nesirūpina savo darbuotojų sveikata, bet ir jūsų sveikata jiems nerūpi. Atkreipkite į tai dėmesį ir pirkdami turguose.

4. Neikite į parduotuvę, kai yra tikėtinas didesnis žmonių skaičius: ryte, kai atsidaro parduotuvė (8–9 val.), pietų metu (12–14 val.) ir po darbo (16–19 val.).

5. Jei nerandate, kur prie parduotuvės pastatyti mašinos, žinokite, kad tai piko metas ir geriau ten neiti.

6. Dėvėkite kaukę ir pirštines. Jei neturite kaukės, užsidenkite veidą šaliku ar skarele. Jei neturite pirštinių, jų būna daugelyje parduotuvių daržovių arba duonos skyriuose.

7. Nekalbėkite su kitais pirkėjais ir parduotuvės darbuotojais.

8. Apsipirkinėdami laikykitės atstumo. Nesibraukite ten, kur jau žmonės susigrūdę, stokite į eilę, kad pasiimtumėte prekes iš lentynos.

9. Pasiimkite su savimi pirkinių vežimą (ne krepšelį) – tai leis palaikyti atstumą su kitais pirkėjais, neleis jiems grūstis prie jūsų.

10. Eikite pirkti tik su prekių sąrašu, kurį suskirstėte pagal prekių grupes parduotuvių lentynose: pieno produktai, duona, mėsa, žuvis, bakalėja ir pan. – tai leis jums greičiau apsipirkti.

11. Stenkitės rinktis prekes, kurios parduodamos pakuotėse, – tai padės išvengti taršos, kuri gali atsirasti žmonėms kosint, čiaudint ar kalbant.

12. Neimkite prekių iš lentynų, jei neketinate jų pirkti, arba nežinote ar jums reikia. Šiuo metu prekių energetinė vertė ar sudėtis neturėtų būti tokia svarbi (bent laikinai).

13. Mokėkite už pirkinius mokėjimo kortele, venkite grynųjų pinigų.

14. Neikite į parduotuvę, jei karščiuojate, kosite ar čiaudite.

15. Į parduotuvę eikite, tik jei tikrai jums to reikia, apsipirkite bent kelioms dienoms į priekį.

16. Jei yra galimybė, apsipirkite internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius