-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 17

3 būdai, kaip ekologiškai ir nekenkiant sveikatai išplauti indus

Įvairūs indų plovikliai ir milteliai labai kenkia ne tik aplinkai, bet ir mūsų sveikatai, mat jie kaip reikiant įsiskverbia į paviršius. Ilgainiui mes tas toksines medžiagas tiesiog „suvalgome“. O juk alternatyvų, kaip švariai iššveisti indus, yra ne vienas ir ne du. Ką verta išbandyti?
Neplauti indai
Neplauti indai / Shutterstock nuotr.

1. Garstyčių milteliai. Jie puikiai sugeria visus riebalus, todėl idealiai tinka riebaluotoms lėkštėms, puodams ar įrankiams plauti. Garstyčių milteliai naudojami įvairiai: galite perbraukti per juos suvilgyta kempinėle, užberti ant indų, pasidaryti vandens ir miltelių pastą – patogiausią būdą išsirinkite pačios.

2. Geriamoji soda. Ir vaistas nuo visų ligų, ir puiki priemonė, suteikianti indams baltumo, sugerianti kvapus, pašalinanti nešvarumus. Soda tinka arbatinukams, lėkštėms, įrankiams plauti, ji puikiai dezodoruoja ir lengvai įveikia nuo arbatos ir kavos likusias dėmes. Tiesa, tefloninių paviršių, kad nesusibraižytų, ja geriau nešveisti. Labai nešvarius indus lengvai išplausite užmerkusios juos sodos tirpale ir palikusios pernakt.

3. Nors actas nešalina riebalų taip efektyviai kaip kitos priemonės, vis dėlto verta žinoti, kad jis atlieka nepakeičiamą vaidmenį dezinfekuodamas, šalindamas įvairias bakterijas, virusus, naikindamas pelėsius. Actas ypač tinka įvairiems stikliniams indams plauti: lėkštėms, taurėms, stiklinėms ir pan. Įpilkite pusę stiklinės acto į 1 l vandens ir perskalaukite norimus indus.

Ką dar galite išbandyti? Pavyzdžiui, indų ploviklius su probiotikais, kurie puikiai pašalina nešvarumus, tačiau yra nekenksmingi aplinkai ir jūsų sveikatai. Probiotikai, įsiveržę į buitines priemones, pasižymi tuo, kad sukuria natūralų apsauginį sluoksnį nuo blogųjų bakterijų. Taigi dovanoja mums ne tik švarius, bet ir saugius namus.


DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti KONKURSE! Raskite labiausiai priterštą virtuvės vietą ir laimėkite puikų prizą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius