Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 17

4 efektyvūs pomidorų daigų tręšimo būdai

Po to, kai išpikuojate pomidorus ir persodinate į atskiras talpas, metas pasirūpinti ir trąšomis. Kuo galime tręšti pomidorų daigus, kad jie gerai augtų?
Pomidorai
Pomidorai / 123RF.com nuotr.

Tikinama, kad po pikavimo persodinus pomidorus būtent tręšimas gali padėti daigams lengviau prigyti, tapti tvirtesniems ir atsparesniems ligoms. Tačiau verta žinoti, kad tręšti reikia ne iš karto persodinus, bet po 10–15 dienų, o antrąjį tręšimą atlikti dar po dviejų savaičių.

Kyla klausimas, kuo tręšti? Tam tinka tiek naminės, tiek pirktinės priemonės. Apsilankę specializuotose parduotuvėse tikrai atrasite tokias trąšas, kurios bus skirtos būtent pomidorams.

Tačiau jeigu norite išmėginti namines, organines trąšas, galite pasitelkti šias priemones:

  • pelenus,
  • mieles,
  • kiaušinių lukštus,
  • bananų žieves.

Pelenai

Paimkite vieną šaukštą pelenų ir užpilkite 2 litrais verdančio vandens. Palaukite kol atvės ir tuomet perkoškite. Gautą „nuovirą“ naudokite pomidorų daigų laistymui.

Mielės

2 litrams vandens reikia 1/4 arbat. š. sausų mielių ir 1 valg. š. cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite keletą valandų šiltoje vietoje. Po to jau galėsite gautą skystį naudoti pomidorų daigams laistyti.

Kiaušinių lukštai

1 litro stiklainį pusiau prikraukite kiaušinių lukštų ir užpilkite vandeniu iki viršaus. Palaikykite taip 3 dienas šiltoje vietoje. Taip gausite koncentruotą skystį, kurį tik perpus praskiedę su vandeniu galėsite naudoti laistyti pomidorams.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kiaušinių lukštai: kur juos panaudoti?

Bananų žievė

Bananų žievėje yra gausu mineralų, ypač – kalcio. Pasidaryti trąšas iš jų paprasta – pusę vieno litro stiklainio užpildykite sausomis bananų žievėmis ir užpilkite vandeniu. Palaikykite tris paras šiltai ir tuomet perkoškite. Gautu skysčiu laistykite pomidorus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius