Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą

Jūsų terasa – ideali vieta mėgautis ilgomis vasaros dienomis. Pasinaudoję keliais patarimais galite padaryti ją dar jaukesnę, patogesnę ir lengvai prižiūrimą.
5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą
5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą / Tikkurila nuotr.

1. Išsirinkite tinkamiausią terasos spalvą

Ketinate paversti terasą centrine erdve ar norite, kad ji harmoningai susilietų su aplinka? Pagrindinė taisyklė: šviesios ir ryškios spalvos išsiskirs iš aplinkos, o tamsios ir blausios – su ja susilies. Neturint tvirtos nuomonės, kokią spalvą rinktis, tamsios ir blausios spalvos paprastai yra saugiausias pasirinkimas.

Daugeliui yra svarbu, kad terasa derėtų prie namo išorės, taip pat ir jos spalva. Jei norite, kad namo ir terasos spalvos sudarytų harmoningą derinį, neapsiriksite suporavę šaltą ir ryškią arba šiltas blausias spalvas. Priimant sprendimą Jūsų namui taip pat tenka svarbus vaidmuo – tradicinis medinis raudonas namas ir šiltos rudos spalvos terasa atrodys žaviai ir jaukiai, o šiuolaikiškos vilos eleganciją dar labiau išryškins juoda arba pilka terasa.

Naudojant terasų ir lauko baldų aliejų „Tikkurila Valtti“ nauja terasos spalva šiek tiek priklausys nuo dabartinės medienos spalvos. Jei terasos spalva neutrali ar šviesi, ją pakeisti kur kas lengviau. Aliejų „Tikkurila Valtti Plus Terrace Oil“ galima rinktis iš anksto paruoštų spalvų – juodos, pilkos ir rudos, o aliejų „Tikkurila Valtti Plus Wood Oil“ spalvinti pagal spalvyną „Tikkurila Valtti“.

Tikkurila nuotr./„Valtti Plus“ spalvos
Tikkurila nuotr./„Valtti Plus“ spalvos

Daugiau patarimų, kaip pasirinkti tinkamiausią spalvą terasai rasite čia.

2. Nuspręskite, kokius papildomus daiktus ir dekoro elementus rinksitės

Jei terasa nedidelė, vertėtų naudingai panaudoti visą jos erdvę. Ant sienų arba pastogėje pakabinkite lentynų, žibintų ir gėlių vazonų – pavėsinė taps žymiai jaukesnė. Be to, žibintai ir lempučių girliandos tamsiems besibaigiančios vasaros vakarams suteiks dar daugiau žavesio.

Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą
Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą

Ko gero, pats svarbiausias pavėsinės elementas yra sofa, kušetė arba krėslas – patogi vieta nusnūsti ir pasimėgauti vasaros dienomis. Pavėsinei ypač tinka lengvi baldai, nes panorėjus juos lengva perkelti į kitą vietą, pvz., iš saulėkaitos į šešėlį.

Jei turite gerą, bet pabodusį medinį stalą, galbūt galite jį perdažyti arba atnaujinti padengdami norimos spalvos medienos aliejumi „Tikkurila Valtti Plus Terrace Oil“ arba „Tikkurila Valtti Plus Wood Oil“. Senas suolas puikiai tiks gėlių ir prieskoninių augalų vazonams pastatyti.

3. Auginkite lauko augalus terasoje

Lengviausias būdas būti arti gamtos – auginti lauko augalus terasoje. Žydinčios gėlės, vešantys prieskoniniai augalai ir kiti gamtos elementai prie pat Jūsų namų durų sukurs ramybės salą. Kad ir kokia maža Jūsų namų lauko erdvė, galite ją praplėsti įsileisdami gamtą į savo terasą. Auginant joje daržoves ar kitaip priartinus gamtą prie savo namų slenksčio žaluma bet kurią akimirką bus pasiekiama ranka.

Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą
Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą

Daržovėms ir prieskoniniams augalams auginti idealiai tinka medinės dėžės. Jos ne tik praktiškos, bet ir pagyvina terasos vaizdą, sukuria joje gamtos pojūtį. Medines augalų auginimo dėžes galima dažyti vandeniniu medienos aliejumi „Tikkurila Patio Verso“, saugančiu medieną nuo drėgmės ir purvo. Šis aliejus pagamintas natūralių aliejų pagrindu, todėl jį saugu naudoti valgomiems augalams auginti skirtiems mediniams vazonams ir dėžėms. Galite rinktis iš keturių natūraliai atrodančių spalvų: juodos, pilkos, rudos ir žalios.

Tikkurila nuotr./„Tikkurila Patio Verso“ spalvos
Tikkurila nuotr./„Tikkurila Patio Verso“ spalvos

4. Naudokite natūralias medžiagas

Gamtos pojūtį terasoje padeda sustiprina ne tik augalai, bet ir kiti jos elementai. Terasą galite dekoruoti gražiais akmenis, vandens nugludintais akmenėliais arba kūrybiškai panaudoti vandenį. Natūralios medžiagos, pvz.: rotangas, vytelės ir medis, padės terasai susilieti su ją supančia gamta.

Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą
Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą

5. Rinkitės medžiagas atsparias atmosferos poveikiui

Norint išvengti rūpesčių pravartu atsižvelgti į tam tikrus praktiškus dalykus. Pasirinkus atmosferos poveikiui atsparias medžiagas nereikės nerimauti dėl lietaus. Vandeniui nelaidūs sėdmaišiai ir pagalvėlės – ne tik patogūs, bet ir suteikia jaukumo, be to, jų nereikia uždengti lietui lyjant.

Mediniams elementams visada reikia šiek tiek priežiūros – šiam reikalui puikiai tinka terasų ir lauko baldų aliejus „Tikkurila Valtti Plus Terrace Oil“ arba „Tikkurila Valtti Plus Wood Oil“. Šie aliejai giliai įsigeria į medieną ir sukuria itin patvarią apsaugą. 75 proc. sudėtyje esančios bendrosios organinės anglies yra biologinės kilmės. Vadovaukitės terasų aliejavimo instrukcijomis ir aliejuokite terasą lengvai.

Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą
Tikkurila nuotr./5+1 patarimas, kaip susikurti jaukią terasą

+ 1. Kas patinka būtent Jums?

Derinkite spalvas ir daiktus terasoje taip, kaip Jums patinka, naudokite tiek atspalvių, kiek norite, – viskas Jūsų valioje. Nudažykite ryškia spalva tvorą, gėlių vazonus arba laiptus. Kurkite bohemišką aplinką arba rinkitės paprastumą. Svarbiausia, kad Jūsų sukurta nauja atmosfera Jus džiugintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius