Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 12

5 prietaisai, kurie gali paversti jūsų vasarą įsimintinesne: ką būtina turėti?

Vasara į Lietuvą atėjo per keletą dienų ir jau nemaža dalis žmonių suskubo jai ruoštis. Jei darote būsimų pirkinių sąrašą, siūlome apsvarstyti daugelį vasaros suteikiamų galimybių ir nepatogumų: žemiau rasite technikos sąrašą, kurį atrinko „Topo centras“. Anot jų, šie produktai padės mėgautis kiekviena diena ir vasariškus orus pamėgti net ir tiems, kurie daug mieliau mėgaujasi kitais metų laikais.
Vasara
Vasara / Kiana Bosman nuotr./ Unsplash nuotr.

Vengiantiems susirgimų – išmani meteorologinė stotelė

Net ir karščiausios dienos ryte temperatūra būna tobula, tačiau po kelių valandų suprantame, kad visi drabužiai jau permirkę. Arba priešingai – įsijungus kondicionierių vėluojame jį išjungti ir dėl to galime peršalti. Šių nemalonių pojūčių galima išvengti turinti išmanią meteorologinę stotelę, kuri iškart praneša, kuomet namų temperatūros ar drėgmės lygis nukrypsta nuo komforto ribos.

Programėlėje taip pat galite lengvai sekti savo namų temperatūros ir drėgmės istoriją, taigi žinosite, kada esate darbingiausi – neperkaisite ir neužsišaldysite.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tropinis lietus nuplovė Vilniaus senamiestį
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tropinis lietus nuplovė Vilniaus senamiestį

Vasarai – tvirtesnis telefono dėklas

Savo telefonus dažniau sudaužome vasarą, kadangi būtent šiuo laikotarpiu daugiausiai laiko praleidžiame lauke, gyvename aktyvesnį gyvenimą ir būname labiau atsipalaidavę. Be to, turime mažiau rūbų, o tuo pačiu – ir mažiau kišenių, dėl ko dažnai savo telefoną dedame ten, kur jo iškritimo ir sudužimo rizika yra daug didesnė.

Anot MTTC ekspertų, net 80 proc. remontų šiuo laikotarpiu sudaro ekranų dūžiai, todėl rekomenduojame vasarai turėti tvirtesnį dėklą. Be abejo, tokiame dėkle jūsų telefonas neatrodys išvaizdžiai ir svers kiek daugiau, bet daugelio telefonų ekranų keitimas gali siekti net pusę telefono vertės ir sukelti daugybę nepatogumų, todėl tikrai verta aukoti grožį ir patogumą.

Topo centro nuotr./Telefono dėklas
Topo centro nuotr./Telefono dėklas

Namus ar darbo vietą šaldantis įrenginys – būtinas atributas

Lietuviškos vasaros turi bent keletą tikrai karštų savaičių, kurias ištverti tikrai sunku, tad daugelis lietuvių pasiryžta įsigyti ir įmontuoti kondicionierių. Šiais laikais tai nebėra labai brangus įrenginys, kainos prasideda nuo 500 Eur.

Tiesa, norintys pigesnio ir paprastesnio varianto, nereikalaujančio tokio biudžeto ar montavimo darbų, gali išbandyti oro vėsintuvus: nors jų šaldymo galia yra pastebimai mažesnė nei kondicionierių, tačiau tikrai jausite jo skleidžiamą vėsą savo kambaryje ar darbo erdvėje: toks įrenginys tikrai geriau, nei sėdėti pasidarius skersvėjį ir bandyti gaudyti kiekvieną vėsesnio oro gūsį.

Topo centro nuotr./Šaldantis prietaisas
Topo centro nuotr./Šaldantis prietaisas

Elektrinis dviratis ar paspirtukas keliones į darbą pavers malonia pramoga

Vasaros laikotarpiu daugeliui žmonių pagrindiniu transportu tampa elektrinis dviratis arba paspirtukas. Jų milžinišką populiarumą sunku paslėpti – jais naudojasi ne tik didžiuosiuose bet ir mažesniuose miesteliuose, taigi jei dar neturite šios transporto priemonės – verta įsitraukti į būsimų pirkinių sąrašą.

Nėra nieko smagiau nei vykti į darbą neįdedant jokių pastangų ir tuo pat metu kvėpuojant grynu oru. Renkantis įprastą dviratį atvažiuoti į darbą nesuprakaitavus gana sudėtinga, o daugelis darbdavių nesuteikia galimybių nusiprausti po dušu. Bet smagiausia, kad galite tiksliai planuoti savo kelionių laiką, išvengti kamščių ar vaizdo, kai nuvažiuoja autobusas, bei tiksliai žinoti, kad rasite kur priparkuoti savo „žirgą“.

Topo centro nuotr./Paspirtukai
Topo centro nuotr./Paspirtukai

Belaidis garsiakalbis – būtinas aksesuaras kelionėms po Lietuvą

Atostogų į užsienį šią vasarą vyks tikriausiai tik labai nedidelė dalis lietuvių, kaip alternatyvą rinkdamiesi laisvalaikį Lietuvoje, prie lietuviškų ežerų, upių, sodybose ar miške.

Žinoma, jeigu laiką planuojate leisti su draugais ir norite paįvairinti paukščių čiulbėjimą mėgstama muzika, belaidis garsiakalbis, turintis šviesos efektus, neabejotinai taps viso vakaro akcentu ir bus naudingas aksesuaras Jūsų smagiam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius