Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

5 svarbiausi patarimai dirbantiems iš namų: būsite produktyvesni nei 90 proc. žmonių

Neseniai dalinausi patarimais, kaip vadovams efektyviai organizuoti komandinį darbą iš namų. Tačiau kaip išlikti produktyviam dirbant iš namų, pavertus savo virtuvinį stalą laikinu biuru, kad būtų ką papasakoti kito komandinio vaizdo skambučio metu?
Gediminas Galkauskas
Gediminas Galkauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Žmogui, kuris niekada nedirbo nuotoliniu būdu, tikrai turėtų kilti klausimų, kaip būtų produktyviam. Štai keli praktiški patarimai, kurie lengvai įgyvendinami ir padeda dirbti efektyviau namų sąlygomis.

  1. Atsikelkite, nusiprauskite ir apsirenkite taip, kaip eitumėte į darbą. Jei liksite su pižama, labai produktyvus nebūsite. Tai taip pat padeda apsibrėžti darbo valandas namuose. Mes ir po darbo labai dažnai praleidžiame daugybę laiko prie kompiuterio, o dirbant iš namų labai sunku suprasti, ar darbo diena jau baigėsi, ar dar ne. Jei apsirengsite kaip į darbą, tai žymės darbo dienos pradžią. Vakare pakeitus drabužius į laisvesnę namų aprangą, reikš, kad prasideda laisvalaikis, net jei toliau sėdėsite prie kompiuterio.
  2. Dirbkite trumpais sprintais. Namuose tikrai daug pagundų, o mes esame tik žmonės. Tai turi įtakos ir produktyvumui. Reikia tai suprasti ir išmokti su tuo gyventi. Dirbti itin koncentruotai ir produktyviai gali padėti „Pomodoro“ metodika. Jos esmė dirbti koncentruotai 25 min. trukmės sprintais.

    Mes kiekvienas galime susikoncentruoti 25 minutėms: išjungti visas technologijas, komunikacijas ir padaryti darbą. Nustebsite, kiek daug galima nuveikti per tokį laiką. Jei jaučiate įkvėpimą, iškart darykite antrą sprintą. Jei pavargote, pasimankštinkite, atsigerkite vandens, na gerai, truputį panaršykite feisbuke ir grįžkite naujam 25 minučių sprintui. Jei padarysite per dieną tokių sprintų bent 15 (6 val. 15 min. darbo), būsite produktyvesni nei 90 proc. žmonių, kurie dirba iš namų.

    Jei padarysite per dieną tokių sprintų bent 15, būsite produktyvesni nei 90 proc. žmonių, kurie dirba iš namų.

  3. Turėkite geras bevieles ausines. Ilgi vaizdo pokalbiai sekina. Patogios ausinės neleis ausims pavargti, o prireikus atsistoti ir prasimankštinti, tai bus galima padaryti patogiai. Be to, jos padės atsiriboti nuo aplinkinio triukšmo.
  4. Jei gyvenate ne vienas, būtų gerai dirbti atskiroje namų erdvėje nuo savo artimųjų. Net jei neturite galimybės to padaryti, būtinai sutarkite su namiškiais savo darbo valandas ir paprašykite jas gerbti. Tai, kad jūs aktyviai netarškinate klaviatūra, dar nereiškia, kad galite išnešti šiukšles.
  5. Stenkitės kuo daugiau bendrauti ne elektroniniu paštu ar žinutėmis, o vaizdo pokalbiais. Tai leis greičiau ir produktyviau išspręsti iškilusius klausimus ir palaikyti ryšį su komanda. Biure paprastai reiktų laikytis šios taisyklės: pagalvok, ar tikrai reikia to susitikimo, gal užteks paprasto laiško? Dirbant nuotolinį darbą, būtų prasminga galvoti priešingai: gal aš galiu susiorganizuoti vaizdo skambutį užuot rašęs laišką?

O svarbiausias patarimas visiems dirbantiems namuose yra rasti laiko prasiblaškyti ir išeiti į lauką bent trumpam. Kadangi šiuo metu yra paskelbtas karantinas, tai turite daryti itin atsakingai ir atsargiai. Pasivaikščiojus bent 10 minučių gryname ore aplink namą, sugrįšite šviesesnėmis mintimis ir su daugiau įkvėpimo.


Gediminas Galkauskas yra nepriklausomas verslo konsultantas, sertifikuotas dizaino sprinto ekspertas, kuris padeda komandoms efektyviai siekti rezultatų. Jis taip pat padeda vadovams išmokti efektyviai dirbti su komandomis nuotoliniu būdu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Koronavirusas privertė dirbti iš namų: 5 patarimai, kaip organizuoti produktyvius nuotolinius susirinkimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius