Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02

8 patarimai, padėsiantys kovoti su besišeriančio augintinio plaukais

Pūkuoti naminiai gyvūnai – tai ne tik laimė, džiaugsmas ir namų jaukumas. Tai taip pat didelė atsakomybė bei papildomi rūpesčiai. Juk tiek šunys, tiek katės dažnai mėgsta atsigulti ant šeimininko sofos, drabužių ar kito minkšto daikto ir palikti po savęs nemenką pluoštą plaukų.
Katinas tarp megztinių.
Katinas tarp megztinių. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Šuo Katė

Jeigu turite namie augintinį, siūlome jums kelis efektyvius patarimus, kurie padės susitvarkyti greitai ir lengvai.

1. Gyvūno pūkus nuo kiliminės dangos ar minkštų baldų padės pašalinti guminis automobilio (arba langų) stiklo valytuvas. Tiesiog perbraukite juo per grindų dangą, o jis kruopščiai viską surinks.

2. Guminė pirštinė – tai bene pats populiariausias būdas kovoje su augintinio pūkais. Jums tereikia užsidėti pirštinę, sudrėkinti ją vandeniu ir sukamaisiais judesiais išvalyti kilimą, fotelį ar kitą paviršių.

3. Jeigu turite namie katę ar šunį, neišmeskite senų nailoninių pėdkelnių. Užmaukite jas ant rankos ir patrinkite gyvūno plaukais užsiteršusį paviršių: įsielektrinę plaukai kaip mat „prilips“ prie pėdkelnių.

Taip pat skaitykite: Kaip katės gerina mūsų sveikatą

4. Nedidelius paviršius padės išvalyti lipni juosta arba lipnus pūkų rinkiklis, skirtas drabužių valymui. Norėdami išvalyti didesnį plotą, galite paprasta lipnia juosta apvynioti didesnį dažymo volelį.

5. Jeigu turite namie kilimą su aukštais, tankiais šeriais ir tarp jų užstrigo gyvūno plaukų, jums padės gabaliukas medžio ir švitrinis popierius. Tiesiog apvyniokite švitriniu popieriumi medžio gabalą ir patrinkite kilimą.

6. Gyvūnų mylėtojai, turintys namie kilimus, turbūt žino, jog dulkių siurblys geba surinkti tik mažą dalį augintinio plaukų. Šio atveju jums padės paprasta gudrybė: užberkite ant kilimo ar kiliminės dangos sodos, palikite 10 min. ir tik po to darbuokitės siurbliu. Beje, soda padės atsikratyti ir nemalonių kvapų.

7. Norėdami pašalinti augintinių plaukelius nuo drabužių, skalbimo metu įpilkite į mašiną šiek tiek acto bei įmeskite į būgną specialų skalbimo kamuolį. Actas padeda gyvūno plaukams „atstoti“ nuo drabužių, o kamuolys tuos plaukus surenka.

8. Bene svarbiausias patarimas: nepamirškite reguliariai šukuoti ir tinkamai maitinti savo augintinio.

Taip pat skaitykite: Veterinarė Ramunė Dvaržeckienė: „Žiemą svarbu tinkamai prižiūrėti augintinių odą ir letenėles“. Apsauginio vaško receptas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius