Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07

9 rūpesčių nereikalaujantys augalai, kurie žydės visą žiemą

Pratęskime vasarą namuose: tam reikia visai nedaug – tiesiog tinkamai pasirinkti augalus, kurie žydės visą šaltąjį sezoną.
Kolerija
Kolerija / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Augalai Gėlės Namas

Ką reikėtų žinoti apie gėlių auginimą? Štai kelios paprastos taisyklės:

  1. Tręškite gėles. Tam joms labiausiai tiks sausos trąšos (lazdelių forma), kurių užtenka net iki trijų mėnesių.
  2. Teisingai liekite. Pasirodo, daug žydintys augalai nemėgsta perliejimo.
  3. Statykite vazonėlius kuo arčiau langų, kadangi kuo daugiau šviesos – tuo daugiau žiedų.

Ciklamenas

Tai vienas iš mažiausiai priežiūros reikalaujančių augalų, kurie itin gausiai žydi. Renkantis atsižvelkite į tai, kiek ciklamenas turi žiedpumpurių – kuo jų daugiau, tuo geriau. Kad gėlė žydėtų kuo vešliau, nužydėjusius žiedus švelniai nuskinkite.

Laistykite kas tris dienas, o laikykite ant kuo šviesesnės palangės, tačiau venkite tiesioginių saulės spindulių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gėlininkystės ūkis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gėlininkystės ūkis

Kalėdinis kaktusas

Šis augalas įstabus tuo, kad žydi būtent per gražiausias metų šventes. Gausiai apsipylęs žiedais jis asocijuojasi su džiaugsmu ir namų jaukumu. Jeigu gerai prižiūrėsite augalą, jis džiugins iki pat pavasario. Tikinama, kad geriausiai jis auga pakabinamuose vazonuose. Laistykite kas tris keturias dienas, laikykite ne itin šiltame kambaryje, tinka ir apšiltintas balkonas.

Fotolia nuotr./Kalėdinis kaktusas
Fotolia nuotr./Kalėdinis kaktusas

Gausiažiedis stefanotis

Šis augalas džiugins ne tik mažais dailiais žiedeliais, bet ir maloniu, neįkyriu aromatu. Svarbiausia, parišti krentančius stiebus su žiedais ir naudoti trąšas, skirtas žydinčioms gėlėms. Po to, kai žiedai nužydės, patariama laistyti rečiau, kad augalas atsigautų. Laistykite kas tris dienas, o laikykite ant šviesios ir šiltos palangės.

123RF.com nuotr./Gausiažiedis stefanotis
123RF.com nuotr./Gausiažiedis stefanotis

Begonija

Šis gėlė labai mėgsta šilumą ir drėgmę, tačiau tiesiog apipurkšti jos nepakanka. Geriau jau laikykite šalia talpą su vandeniu. Begoniją patariama reguliariai tręšti, laikyti aukštesnėje nei 18 laipsnių temperatūroje, kadangi žemesnėje ji prastai žydės.

Laistykite kas dvi dienas, o laikykite ant šviesos palangės su išsklaidyta saulės šviesa – kuo daugiau tiesioginių saulės spindulių, tuo labiau žiedai džiūsta ir praranda spalvą.

Fotolia nuotr./Begonija
Fotolia nuotr./Begonija

Balzaminas, arba balzaminė sprigė

Šio augalo lapai ir žiedai labai švelnūs, jie mėgsta šilumą ir drėgmę, todėl laistyti reikės gana dažnai. Balzaminas dailiai žydi šaltuoju sezonu, tačiau norint daugiau žiedų, prireiks papildomo apšvietimo. Laikykite augalą toliau nuo kitų, nes kitu atveju, kai jam trūksta erdvės, meta lapus. Laistykite kas kelias paras.

Fotolia nuotr./Balzaminė sprigė
Fotolia nuotr./Balzaminė sprigė

Japoninė kamelija

Ji laikoma kaprizingu augalu, tačiau jeigu laikysitės kelių taisyklių, nebus sudėtinga ją prižiūrėti. Pati svarbiausia taisyklė – šis augalas nemėgsta šilumos, kai bręsta žiedai, todėl jeigu temperatūra viršija 19 laipsnių, pumpurai gali nukristi. Žydėjimas prasideda nuo 15 laipsnių.

Kamelijai labiausiai tinka rūgšti žemė ir nuolat palaikoma drėgmė bei išsklaidyta šviesa. Dėl per sauso oro galite ir nesulaukti dailaus žydėjimo. Laistykite kas kelias paras, laikykite ant vėsios palangės ar balkone.

Vida Press nuotr./Japoninė kamelija
Vida Press nuotr./Japoninė kamelija

Pelargonija

Ji žydi beveik ištisus metus ir yra nereikli, todėl galite laikyti ją ant palangės, kambaryje ar ten, kur yra pakankamai šviesos. Kitu atveju, pelargonijos labai gali pradėti gelsti. Laistykite kas tris dienas, laikykite ant šiltos palangės.

Fotolia nuotr./Pelargonija
Fotolia nuotr./Pelargonija

Kolerija

Ji bus dėkinga už šilumą ir drėgmę, be to, gali būti pačių įvairiausių spalvų ir atrodo tikrai išskirtinai. Būtinai tręškite kolerijas, o štai apipurkšti nepatariama, kad augalas nežūtų. Laikykite šiltai ir liekite kas kelias paras.

Vida Press nuotr./Kolerija
Vida Press nuotr./Kolerija

Guzmanija

Spalvinga ir daili guzmanija yra lengvai prižiūrima, gerai jaučiasi net pritemdytose patalpose. Nemėgsta perliejimo. Patinka šviežias oras, todėl drąsiai galite vėdinti patalpas. Laistykite kas tris dienas, auginkite šiltoje vietoje.

Vida Press nuotr./Guzmanija
Vida Press nuotr./Guzmanija

TAIP PAT SKAITYKITE: Interjero naujovės: madingiausių kambarinių augalų dešimtukas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius