Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 01

Advento kalendorius: įdomiausias idėjas įgyvendinkite paprastai!

Advento pradžia – gruodžio 2-oji, nuo kurios prasideda ne tik susikaupimo metas, bet ir pasirengimas gražiausioms šventėms. Kas gali padėti pasaldinti tą „sunkų“ laukimą, ypač vaikams? Išmėginkite kūrybines dirbtuves, kurdami advento kalendorių ir kasdien stebindami šeimos narius.
Advento kalendorius
Advento kalendorius / AOP nuotr.

Nors geriausia advento laikotarpiui ruoštis iš anksto. Tačiau jeigu nuspręsite naudoti miško gėrybes, dar ir dabar galima atrasti tikrų perliukų – raudonų uogų, įdomių šakų, spygliuočių šakelių, kurios atrodys itin dailiai pamerktos vazelėse ar kankorėžių (pastaruosius teks džiovinti).

Advento kalendorius gali būti stilizuota eglutė, kurią sukursite iš šakų, papuošite lemputėmis ir sukabinsite vokelius ar dėžutes su dienų skaičiais.

Viena iš lengviausiai įgyvendinamų kūrybinių idėjų: jums reikės vienspalvių maišelių, lipdukų arba iškirptų iš spalvoto popieriaus aplikacijų. Viską užklijuokite ant maišelių, kurdami kalėdinius personažus, ir sukabinkite (sustatykite) maišelius.

Dar vienas pasiūlymas „paskutinei minutei“. Išmėginkite piltuvėlius – susukite juos, suklijuokite ir dailiai sukabinkite. Priklijavę dienų skaičius ar tiesiog lipdukus, gausite puikų advento kalendorių, kuriame tilps mielos ir nedidelės smulkmenos.

Kas sakė, kad advento kalendoriai tik vaikams? Suaugusiems ir tiems, kurie dievina kavą, tikrai patiks tokios staigmenos.

Net jeigu namuose neturite jokių ypatingų daiktų rankdarbiams, kodėl gi nepasitelkus tiesiog paprasto rudo popieriaus? Jame supakuokite staigmenėles, užrašykite dienas ir prikabinkite norimoje vietoje.

Maišeliai taip pat puiki mintis. Pavyzdžiui, juos galite pasiūti iš senų drabužių, kad nereikėtų išlaidauti – tokius panaudosite ir kitais metais.

Nedideli stiklainiukai padės sukurti kalėdinę nuotaiką. Juose bus vietos pačioms didžiausioms ir pačioms mažiausioms staigmenoms.

Kurdami advento kalendorių galite panaudoti tai, ką turite namuose, pavyzdžiui, kad ir skirtingų dydžių dėžutes.

Ką galite paslėpti balionuose? Pasukite galvas – tokia staigmena tikrai pradžiugins vaikus.

Tikra klasika – kojinės. Greičiausiai turite tokių, kurios pametė „draugę“ ir liko vienišos. Ne bėda – advento metu jos atliks stebuklingą vaidmenį.

Neišmeskite ir puošnaus vyniojamojo popieriaus likučių – jį panaudosite advento kalendoriaus dovanoms!

Nors eglutes puošti dar ankstoka, tačiau advento kalendorius gali puikiai atrodyti ir ant eglės šakų, pamerktų didelėje vazoje.

Būtinai į pagalbą pasitelkite lemputes – jos suteiks jaukumo, romantikos ir šviesos.

Dar daugiau įdomių dalykų atrasite šiose galerijose. Kūrybingų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius