Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 21

Daiktai, kuriuos turėtumėte valyti kiekvieną dieną

Nepaisant tingulio, reikėtų susikaupti ir kasdien pasirūpinti švara namuose. Žinoma, esti daiktų, kuriems nereikalinga kasdienė kruopšti priežiūra, tačiau nuo kai kurių švarinimo neišsisuksite net ir norėdami.
Miegamojo interjeras
Miegamojo interjeras / Shutterstock nuotr.

Tai padės jums palaikyti tvarką, gaivą ir jaukumą namuose, rašoma apartmenttherapy.com.

Tad visada skirkite dėmesio...

Indai ir virtuvės plautuvė

Greičiausiai jau ne kartą girdėjote, kad virtuvinė plautuvė – tikra bakterijų kaupykla. O jeigu dar ir paliekate nešvarius indus joje ilgam laikui, viso to rezultatas nebus itin malonus. Todėl stenkitės indus iššveisti kaip įmanoma greičiau arba, jeigu turite, sudėkite juos į indaplovę (tiesa, ir jos nepamirškite laiku įjungti). Virtuvė atrodys kur kas švaresnė ir tvarkingesnė, jeigu laikysitės šio paprasto patarimo.

Kriauklė vonios kambaryje

Kasdien joje lieka muilo, dantų pastos, įvairių prausiklių, kosmetikos likučių, kurie ilgainiui paverčia jūsų kriauklę itin nešvaria ir nemalonia naudotis. O juk kiekvieną rytą jūs nenorite matyti nešvarumų ten, kur turėtų vyrauti akinanti švara? Kasdien valydami kriauklę to tikrai nepatirsite.

Virtuvės paviršiai

Natūralu, kad paviršiai virtuvėje greitai užsiteršia, tampa lipnūs, nemalonūs liesti, ant jų būna įvairių maisto likučių ir t. t. Viso to išvengti galite kasdien skirdami dėmesio virtuvės paviršiams ir stalviršiams – nuvalykite juos drėgna šluoste ir nusausinkite.

Virtuvės grindys

Virtuvė gali būti tobulai švari, tačiau nevalytos grindys šį įspūdį sumals į šipulius. Juolab, kad virtuvėje išvengti trupinių, maisto likučių, nukritusių ant grindų ar tiesiog dulkių yra neįmanoma. Kasdien valydami grindis, jūs nepatirsite netvarkos pojūčio. O ir užtruksite kur kas trumpiau plaudami grindis kasdien, o ne kartą per savaitę – pastaruoju atveju teks kaip reikiant pasistengti – juk nešvarumai iš virtuvės gali būti lengvai išnešioti po visus namus.

Lova

Toks paprastas patarimas, tačiau išties veiksmingas. Atkreipkite dėmesį į savo savijautą ir nusiteikimą, kai grįžtate namo ir randate paklotą lovą palyginti su nesutvarkyta, bet kaip numesta patalyne ir t. t. Juk kur kas maloniau ir smagiau grįžti į tvarkingus ir jaukius namus, todėl negailėkite penkių minučių rytinei ruošai.

Miegamojo spintelė

Prie lovos esanti spintelė tiesiog nepakeičiama – ant jos ir mėgstamos knygos, ir šviestuvas, ir vandens stiklinė (jeigu prireiktų). Gal ir keistai skamba, tačiau ir nuvalyti šią spintelę patariama kasdien, kadangi ji gana pažeidžiamu miego metu visada šalia jūsų veido, tai reiškia, kad ir dulkės bei nešvarumai – taip pat, kuriais jūs kvėpuojate. Taigi, nepatingėkite perbraukti spintelės paviršiaus drėgna šluoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius