Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 17

„Deals on Wheels“: metas atsisveikinti su vidaus degimo varikliu ir įsigyti elektromobilį

Mūsų pasaulis nuolat keičiasi. Tai kas šiandien yra normalu, rytoj jau gali nebebūti. Ir atvirkščiai. Panašu, jog taip nutiko ir vidaus degimo varikliui. O gaila, patinka jis man. Tačiau pasaulio nesustabdysi. Arba prisitaikai ir keitiesi su juo, arba lieki atsilikęs nuo naujovių ir technologijų progreso.
„Tesla Model 3“
„Tesla Model 3“ / 123RF.com nuotr.

Pasaulis elektronikos srityje vystosi, o mes jums pateiksime kelis geriausius elektromobilius. Juk nuo gegužės 1 d. jau galima gauti net 4 tūkst. eurų kompensaciją perkant naują elektromobilį. Arba net 5 tūkst. eurų kompensaciją priduodant seną taršų automobilį.

Šį sąrašą pradėsime nuo stilingiausio elektra varomo automobilio. Tai – Europos metų automobilis – „Peugeot e208“. Jis gali įveikti 340 km su pilna įkrova pagal WLTP. Iki 80% baterija įsikrauna vos per 30 minučių, o elektrinės širdies galia siekia 136 arklio galias, kurios šį simpatišką mažylį paverčia labai smagiu pagalbininku kasdieniniame gyvenime. „Peugeot“ savo baterijai suteikia net 8 metų garantiją.

Jeigu šis hečbekas jums atrodo per mažas, visada galėsite rinktis „e208“ didesnįjį brolį „e2008“. Tai yra kompaktinės klasės miesto visureigis. Jo įveikiamas atstumas yra vos 20 kilometrų mažesnis, palyginti su „e208“. Tačiau gausite daugiau erdvės automobilio salone.

Gamintojo nuotr./Peugeot e208
Gamintojo nuotr./Peugeot e208

Kitas puikus pasirinkimas – naujasis „Nissan Leaf“. Šis elektromobilis gali būti komplektuojamas su dviem skirtingomis baterijomis. „Leaf“ su mažesnės talpos baterija gali įveikti 270 km pagal WLTP. Šis variantas yra komplektuojamas su 147 arklio galių varikliu. „Leaf“ e+ modelio baterijos talpa yra didesnė ir su juo galėsite nuvažiuoti net 385 km. O 214 aklio galių elektros variklis leis jums smagiai įveikti kiekvieną kilometrą.

Tai yra tikrai praktiškas ir sėkmingas „Nissan“ modelis. „Leaf“ baterijos įkrovos laikas namų sąlygomis yra 7,5 valandos, o greitos įkrovos stotelėje apie 60 minučių. „Leaf e+“ įkrovos laikas namų sąlygomis yra 11,5 valandos, greitos įkrovos stotelėse – 90 minučių.

Gamintojo nuotr./„Nissan Leaf“ elektromobilis
Gamintojo nuotr./„Nissan Leaf“ elektromobilis

Dar vienas puikus ir prieinamas pasirinkimas – „Hyundai IONIQ Electric“, kuris su pilna įkrova gali įveikti apie 311 km. Jame yra montuojamas 136 arklio galių elektrinis variklis, turintis 295 niutonų sukimo momentą. Nors savo išore stilingiems prancūzams jis ir neprilygsta, tačiau automobilis yra gerokai erdvesnis nei „e208“.

Greitos įkrovos stotelėje teks praleisti maždaug valandą laiko, kol įkrausite šį elektromobilį iki 80%. „Hyundai“ gamintojas turi dar vieną gerą elektromobilį – „Hyundai KONA“. Perkant šį automobilį galima rinktis iš dviejų elektrinių variklių ir dviejų skirtingos talpos baterijų.

Pirmas variantas yra mažiau galingas. 139 arklio galios ir galimybė įveikti 312 km su pilna įkrova. Kitas – galingesnis, nes variklio galia siekia 204 arklio galios bei turi galimybę nuvažiuoti net iki 482 km su pilna įkrova.

Greitos įkrovos stotelėje su mažesnės talpos baterija užtruksite 50 minučių, o su didesnės talpos baterija – 44 minutes.

Panašiai kaip ir „Peugeot e2008“, „KONA“ yra kompaktinės klasės miesto visureigis. Pakankamai erdvus ir gerai subalansuotas automobilis. Žinoma, „Hyundai“ pardavimai šoktelėtų į viršų, jeigu jie pasisamdytų dizainerį ir nustotų kurti automobilių dizainą per pietų pertraukas, bet čia jau ne mūsų reikalas.

Hyundai nuotr./ Hyundai Kona
Hyundai nuotr./ Hyundai Kona

Ir kaip straipsnis apie elektromobilius be garsiosios „Tesla“? Atsakymas paprastas – niekaip. Nuo tos dienos, kai „Tesla“ pristatė „Model 3“, jis tapo vienu iš geriausių prieinamų elektromobilių.

Yra trys skirtingi variantai. Pigiausias variantas yra „Standard Range Plus“ modelis, kuris su pilna įkrova gali įveikti 409 km. Turi 353 arklio galių elektrinį variklį, o greitos įkrovos stotelėje užtrunka vos 21 minutę. Kitas variantas – „Long Range Dual Motor“, galintis įveikti net 560 km. Variklio galia siekia net 449 elektrinius arklius. Greitos įkrovos stotelėje užtruksite vos 22 minutes.

Ir paskutinis variantas – „Long Range Performance“, galintis įveikti iki 530 km atstumą ir turintis net 585 elektrinius arklius. Greitos įkrovos stotelėje užtruksite tik 22 minutes.

„Tesla“ – įspūdingi skaičiai, bet dažnai svarbiau yra ne galia, o komfortas ir kaina. Ši amerikietė ir atrodo gerai, ir lekia smagiai. Puikiai padirbėta, „Tesla“.

VIDEO: Tesla Model 3 Official Video

Mūsų atrinkti elektromobiliai turi geriausią kainos, kokybės ir komforto santykį. Jie atrodo ir tarnauja lygiai taip pat kaip ir jų benzininiai bei dyzeliniai broliai. Kitą kartą galite net užsimiršti, kurį vairuojate.

Automobilis yra šeimininko pagalbininkas įveikiant kasdienius iššūkius ir visiškai nesvarbu, kokiu kuru jis yra varomas. Pirmiausia – jis turi būti praktiškas, o ne priminti erdvėlaivį, kurio bagažinėje nėra vietos netgi sportiniam krepšiui. Šie yra būtent tokie.

Paskubėkite pasinaudoti kompensacija, jų kiekis – ribotas. Jeigu norite gauti daugiau informacijos – mes visuomet esame pasiruošę jums padėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius