Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 30

Gamtos tyrinėtoja Aušvyda savo atradimais įtraukia tūkstančius stebėtojų: to neįmanoma nepamilti

Jeigu domitės gamta, greičiausiai jau teko susipažinti su Aušvyda, kuri pasakoja apie netikėtus atradimus miškuose ir net tik. Nuo paprastosios poniabudės „perėjimo“ iki istorijos apie tai, kaip grybai, patekę į organizmą, laimė, ne žmogaus, gali užvaldyti nervų sistemą!
Gamtos tyrinėtoja Aušvyda
Gamtos tyrinėtoja Aušvyda / Asmeninio archyvo nuotr.

Aušvyda su meile kalba apie slėpiningą gamtos pasaulį, kuriame, pasirodo, vyksta magiškų dalykų, galinčių padaryti net milžinišką įtaką medicinai. Beje – Aušvydos sukurti filmukai ir eksperimentai tikrai sužavės vaikus!

„Manęs kartais klausia, kaip aš pastebiu visokias įdomybes gamtoj. Sako: „Aš irgi miškais vaikštau, bet nieko panašaus nematau.“ Pastabumas yra kaip raumuo, kurį reikia treniruoti. Anksčiau ir aš nieko nematydavau. Dabar einu ir ieškau. Kelmus, virtuolius apžiūriu iš visų pusių. Turiu tam daug laiko, nes dažniausiai einu su dukrytėmis. Jos stringa prie medžių, kuriuos paverčia raketomis, o kol jos naršo įsivaizduojamame kosmose, aš akimis naršau samanose. Randu ką nors, ko nepažįstu, imu domėtis, kas tai, ir sužinau tokių dalykų, kad ramiai naktimis miegot nebegaliu, norisi kuo greičiau vėl eit miškan, vėl ieškot. Kaip užburtas ratas: kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau miške atrandu, ko dar nepažįstu. Mane tai taip įtraukė – juokiuosi, kad tai mano priklausomybė: ieškoti, atrasti, skaityti ir vėl ieškoti“, – teigia gamtos tyrinėtoja.

Asmeninio archyvo nuotr./Grybai
Asmeninio archyvo nuotr./Grybai

Argi įmanoma likti abejingiems?

Kaip sako Aušvyda, „augome žiūrėdami visokius national geographics ir juose matomi dalykai atrodė tolimi bei egzotiški. O dabar juose regėtus dalykus atrandu savam miške. Kaip likti abejingai? Neįmanoma!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius