-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

Ką puošti Kalėdoms – eglutę ar kėnį? Specialistas atskleidė, kokie medeliai gali išlikti dailūs ir du mėnesius

Iki gražiausių metų švenčių lieka vis mažiau laiko. Tuoj puošime eglutes dailiausiais žaisliukais ir kursime šventinę nuotaiką ir jaukumą namuose. Tačiau kaip išsirinkti gražiausią eglutę? Kokie medeliai gyvybingiausi ir nepaliekantys spyglių krūvos?

Apie tai pasakoja „Pasaulio gėlės“ atstovas Benas, kuris sako, jog renkantis medelė reikia atsižvelgti į savo poreikius: „Turite išsirinkti, ką puošite, kas domina, – eglutė vazone ar kirsta, sidabrinė eglutė ar kėnis.

Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kokią kokybę deklaruoja pardavėjas – Premium, Standart ar trečią rūšį, nes nuo to priklauso ir medelio išvaizda, ir jo kaina“, – teigia pašnekovas.

Jis pataria gerai apžiūrėti medelį, pavyzdžiui, ar nėra pažeistos šakos transportavimo metu, kurios gali būti nulūžusios, bet nenukritusios – tokios jau neprigis. Taip pat patariama apskritai apžiūrėti, ar medelis gyvas – perbraukite pirštais per spyglius. Jeigu jie pradeda byrėti, vadinasi, medelis yra kirstas seniai ir ilgai nestovės.

VIDEO: Kaip išsirinkti Kalėdų eglę? Specialistas atskleidė, kad brangiausia – nebūtinai gražiausia

Kokie medeliai gyvybingiausi ir kaip juos tinkamai prižiūrėti

Kaip teigia Benas, geriausiai spyglius išlaiko kaukazietiški kėniai. Jie į Lietuvą dažniausiai atkeliauja iš Danijos ir gali stovėti net du mėnesius nemesdami spyglių, tik kiek pakeisdami jų spalvą.

Paprasta eglutė, jeigu ji tinkamai prižiūrima, nelaikoma ant šildomų grindų ar šalia šildymo šaltinių, daili turėtų išlikti vieną mėnesį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kėnis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kėnis

„Jeigu norite kuo ilgiau išlaikyti gražią, nenubyrėjusią eglutę, svarbiausia vanduo ir temperatūra. Eglutės nemėgsta didelių temperatūros pokyčių – tada jos patiria stresą.

Eglutę reikėtų įmerkti į vandenį ir užtikrinti pakankamą jo kiekį – dabar galima įsigyti specialių stovų, kurie turi ir vandens lygio indikatorius. Dar vienas būdas pailginti medelio gyvavimą – prieš pastatant medelį į stovą su vandeniu, patrumpinkite jo kotą – taip atsiveria kamieno poros ir geriau sugeria vandenį“, – pataria pašnekovas.

Kas dabar madinga

Benas pastebi, kad lietuviai vis dažniausiai renkasi kėnius dėl to, kad jų spygliai švelnūs, o ir išlieka dailūs ilgesnį laiką nei įprastos eglutės.

„Norintiems kalėdinio kvapo namuose, labiausiai tiks paprasta lietuviška eglutė – ji kvapniausia, tačiau ir visi kiti medeliai, tas pats parneštas kėnis į namus, skleis malonų kvapą ir džiaugsmą“, – sako Benas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius