-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08

Kaip efektyviai atsikratyti musių ir vaisinių muselių namuose

Musės ir vaisinės muselės ne tik erzina, bet ir perneša įvairias ligas. Kaip jų greitai ir efektyviai išvengti pasirinkus natūralias priemones?
Musė – mažas vabzdys, bet didelė bėda
Musė – mažas vabzdys, bet didelė bėda / 123RF.com nuotr.

Pradėkite nuo paprasčiausių patarimų: patikrinkite, kaip į namus patenka musės, užtaisykite plyšius arba įsirenkite tinklelius ant langų, pasirūpinkite švara virtuvėje, kadangi muses labai traukia maisto likučiai. Šie būdai gali padėti užkirsti kelią musių invazijai. Kas dar gali padėti?

Butelio spąstai

Nupjaukite vieną trečdalį (nuo viršaus) plastikinio 1,5 l butelio (be kamštelio) ir įpilkite į jį saldaus skysčio. Nupjautos dalies neišmeskite, o apverskite ir įdėkite į butelį atgal – gausite piltuvėlį. Pro jį musės įskris, viliojamos saldaus skysčio, tačiau išskristi nebegalės.

Vida Press nuotr./Kaip išvengti vaisinių muselių?
Vida Press nuotr./Kaip išvengti vaisinių muselių?

Actas ir indų ploviklis

Jums reikės seklaus dubens, į kurį įpilkite šiek tiek obuolių acto ir įdėkite šaukštą cukraus. Taip pat tinka ir vaisių kvapo indų ploviklis, kuris pritrauks muses. Indą galite palikti atvirą arba uždengti maistine plėvele, tačiau pastaruoju atveju padarykite keletą skylių, kad musės turėtų pro kur įlįsti. Indą laikykite tose vietose, kur daugiausiai musių.

Augalai

Tam tikri augalai atbaidys muses ir lauke, ir namie. Galite auginti bazilikus, levandas, lauro lapus, nasturtas bei mėtas, kurios atbaido ir skruzdes bei peles.

Raudonas vynas

Šlakelis raudono vyno gali pritraukti vaisines museles – galite įpilti į kokią nedidelę vazelę ar stiklainiuką ir palikti tose vietose, kur muselių daugiausia. Išbandžiusieji tikina, kad kur kas efektyvesnis būdas – alus, kuris museles traukia it bites medus.

Citrusiniai vaisiai ir eterinis eukalipto aliejus

Museles ir muses atbaidyti turėtų citrinos, perpjautos perpus, į kurias susmaigstyti gvazdikėliai. Joms nepatinka ir eukalipto aromatas, todėl galite juo apšlakstyti strategines vietas, kur daugiausiai musių, arba sudrėkinti medžiagines juosteles ir jas pakabinti norimose vietose.

Pienas, cukrus ir pipirai

Išties keistas derinys, tačiau tinklaraštininkai, išbandę šį būdą, tikina, kad jis efektyvus. Jums reikės apie 500 ml pieno, 100 g cukraus, 50 g maltų pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir pavirinkite puode 10 minučių. Vėliau perpilkite gautą masę į negilų indą ir padėkite „strateginėse“ vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius