Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02

Svarbiausia virtuvės maišytuvo funkcija nuo šiol – vienu paspaudimu

Pamenate tą garsųjį gaiviojo gėrimo reklaminį šūkį „Įvaizdis dar ne viskas. Troškulys yra viskas“? O kas tas „viskas“ yra renkantis virtuvės maišytuvą? Atsakyti galima dviem žodžiais: patogus valdymas.
„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)
„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)

Žinoma, kad virtuviniam maišytuvui svarbus jo aukštis ir plautuvės gylis, nes turi tilpti virtuvės reikmenys ir nesitaškyti vandens srovė. Svarbus pasirinkimo kriterijus yra ir maišytuvo dizainas, kurį svarbu derinti prie bendros interjero stilistikos ir virtuvės baldų. Vis dėl to rinktis virtuvės maišytuvą galima pradėti nuo klausimo: „Ar jį bus patogu valdyti?“.

Teigiantys, kad patogus valdymas – per daug abstrakti sąvoka, o visi virtuvės maišytuvai yra vienodai patogūs greičiausiai arba save apgaudinėja, arba truputį sau meluoja, arba tiesiog niekada apie tai per daug negalvojo. Pabandykite skaičiuoti, kiek laiko kasdien praleidžiate virtuvėje? Kiek kartų per dieną, savaitę, metus dėl pačių įvairiausių priežasčių naudojate virtuvės maišytuvą paleisdami ir stabdydami vandenį? Ir greičiausiai šį veiksmą esate daręs pačiose įvairiausiose situacijose – kartais tik norėdami į puodą prileisti vandens ar nuskalauti daržoves, o kartais – bandydami paleisti srovę... alkūnėmis, kad galėtumėt nusiplauti miltuotas rankas, nes nenorite vėliau šveisti to paties maišytuvo... Kas yra bandęs puikiai žino, jog tai padaryti nėra taip jau paprasta...

Kaip išsirinkti virtuvės maišytuvą?
Kaip išsirinkti virtuvės maišytuvą?

Tad rinktis virtuvės maišytuvą reiktų pradėti nuo nuoširdaus atsakymo, ar valdyti šį prietaisą įvairiose situacijoje jums tikrai bus patogu: kaip seksis ne tik paleisti ir sustabdyti vandens srovę, bet ir nustatyti temperatūrą, reguliuoti intensyvumą. Galite netgi atlikti nedidelį testą santechnikos salone, kuriame virtuvės maišytuvai pajungti prie vandentiekio: ar valdydami maišytuvą tuo pat metu galite pasakyti, kas 1983 metais laimėjo pasaulio futbolo čempionatą? Net jei nesidomite futbolu, idealiu atveju vandens srovės valdymas vis tiek turėtų būti sekundės dalį trunkantis, intuityvus judesys, kurio galbūt net pats neužfiksavote, nes tuo pat metu galite galvoti ir apie 1983 metų pasaulio futbolo čempionatą, ir verdamos sriubos skonį.

Kita vandens srovės valdymo filosofija

Garsiausių pasaulio santechninės įrangos kompanijų, tokių kaip, tarkim, Vokietijos „Grohe“ virtuvinių maišytuvų kataloguose galima atrasti pačių įvairiausių maišytuvų modelių – valdomų ir svirtelėmis, ir mygtukais, ir sensoriniais jutikliais, netgi kombinuotų.

„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)
„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)

Pasižvalgius po santechninės įrangos salonus ir parduotuves gali susidaryti įspūdis, kad vis dar populiariausi yra svirtelėmis valdomi maišytuvai. Ko gero, modelių įvairovė, konkurencingos kainos ir susiformavę įpročiai daugelį žmonių įtikina, kad patogų valdymą lemia svirtelių skaičius, jų forma ar sukiojimo kryptys. Sensoriniai iš pirmo žvilgsnio atrodo labai inovatyvūs, tik vėlgi kyla klausimas, ar juos tikrai patogu valdyti – juk viena ranka visuomet bus užimta sensoriaus valdymu...

Nors mygtukiniai maišytuvai vis dar laikomi „neįprastais“, tačiau jie labai sparčiai populiarėja dėl tos pačios paprastos priežasties – patogumo. Jų valdymo filosofija visiškai kita – nuspausti mygtuką yra paprasčiau, greičiau, galiausiai – taupiau nei „žaidžiant“ su rankenėlėmis ar sensoriniais jutikliais, ypač virtuvėje. Net didžiausi svirtelėmis valdomų virtuvės maišytuvų gerbėjai palyginę valdymą turėtų sau objektyviai pripažinti: taip, su svirtelėmis greitai ir netgi preciziškai reguliuoti srovės stiprumą ir temperatūrą nėra paprasčiau nei tiesiog paspausti mygtuką.

„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)
„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)

Unikalūs net tarp mygtukinių virtuvės maišytuvų

Su šiemet pristatytais trimis naujais „Zedra“, „Minta“ ir „Essence“ modeliais Vokietijos „Grohe“ pažėrė naujų argumentų mygtukinių maišytuvų naudai. Kodėl? Nes tai apskritai pirmieji virtuvei skirti mygtukiniai maišytuvai su įdiegta „Smart Control“ technologija.

Unikali patentuota „Smart Control“ technologija pirmiausia pasiteisino „Grohe“ dušo sistemose. Iš kitų mygtukinių dušo sistemų ji išsiskyrė tuo, kad juose vandens srovė ne tik paleidžiama ar sustabdoma vienu mygtuko paspaudimu. Ant mygtuko sumontuotas ir specialus žiedas, kuriuo reguliuojamas srovės stiprumas. Atrodo smulkmena, tačiau vandens srovės reguliavimas sukiojant šį žiedą valdymą paverčia paprastu ir netgi intuityviu tarsi norėtum nustatyti ne vandens srovės, bet iš audio grotuvo sklindantį garso stiprumą.

„Minta SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)
„Minta SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)

Tą patį valdymo principą turi ir „Zedra“, „Minta“ ir „Essence“. Visuose trijuose modeliuose ši rankenėlė sumontuota maišytuvo galvutėje, todėl reguliuoti vandens srovę vieninteliu pirštu galima net ir ištraukus dušelį, kurį turi dauguma šiuolaikinių virtuvinių maišytuvų. Beje, kalbant apie dušelį svarbu paminėti svarbią detalę – specialų magnetuką, kuris preciziškai sugražina dušelį į vietą maišytuvo korpuse ja pasinaudojus.

Tas pats reguliavimo sukant specialių žiedą principas visuose trijuose modeliuose panaudotas ir vandens temperatūros nustatymui, tik pats reguliavimo žiedas subtiliai integruotas į maišytuvų korpusą. Dar viena subtili, bet svarbi detalė – reguliavimo žiedo paviršius yra ne lygus, bet su preciziškai apdirbtu faktūriniu paviršiumi, kuris ne tik elegantiškas, bet ir itin funkcionalus.

Dizainas ir žinoma – kaina

Ir nors pirmiausia visiems trims maišytuvams 10 balų galima rašyti už unikalias vandens srovės valdymo inovacijas, neužsiminti apie jų dizainą būtų mažytė nuodėmė. „Zedra“, „Minta“ ir „Essence“ sieja ta pati elegancija, tačiau visi trys reprezentuoja skirtingus dizaino stilius, o gamintojai per visus tris modelius siūlo rinktis net 4 skirtingas spalvas, tad kažkuris modelis turi nemažus šansus atrasti savo vietą jūsų virtuvėje. Šie virtuvės maišytuvai jau pradeda pildyti ir savo prestižinių dizaino apdovanojimų sąrašą – 2020 metais „Grohe Zedra SmartControl“ jau pelnė „iF gold award“ ir „Kitchen Innovation of the Year“.

„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)
„Zedra SmartControl“ (gamintojas – „Grohe“)

Paprastai išskirtinių produktų kaina tampa tuo paskutiniu barjeru, sustabdančiu nuo sprendimo jį įsigyti, tačiau „Zedra“, „Minta“ ir „Essence“ išlaiko ir šį testą. Visų trijų modelių kaina prasideda nuo 300 eurų. Bendrame virtuvės įsirengimo biudžete investicija į tokio aukšto lygio virtuvės santechniką atrodo lyg laimėjus aukso puodą, nebent... valdyti virtuvės maišytuvą rankenėlėmis, o ne mygtuku jums vis tiek atrodo patogiau....

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius