Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 07 04

Kaip išvengti skruzdėlių invazijos jūsų namuose: išbandykite šiuos triukus

Visi esame įėję į virtuvę ir pamatę ant stalviršio marširuojančią skruzdėlių armiją. Tačiau nepanikuokite – tai labai dažna problema, ir nors jos gali būti įkyrios, nesunku skruzdėms parodyti duris. Tereikia žinoti keletą triukų.
Skruzdės namuose
Skruzdės namuose / 123RF.com nuotr.

Pažaiskite detektyvą. Pirmas žingsnis – išsiaiškinti, kas traukia skruzdes. Nesvarbu, ar tai lipnus medaus lašelis ant stiklainio šono, ar paklydęs šaukštas kriauklėje, šaltinis yra visada. Išvalykite tai, kas pritraukė jūsų naujus nuomininkus ir, jei jums pasiseks, jie galbūt išsikraustys patys, rašoma countryliving.com.

Užkirskite kelią. Skruzdžių komandos maisto ieško naudodamos feromonus. Šie feromonai palieka pėdsakus, kuriais seka kitos skruzdės, todėl paprasčiausiai nušluoti skruzdžių nepavyks. Turite sunaikinti jų pėdsakus, o tai galite padaryti naudodami vienos dalies acto ir trijų dalių vandens mišinį. Paprasčiausiai išpurkškite jį visur, kur pastebėjote skruzdžių.

Naudokite natūralias priemones. Norėdami natūraliai išnaikinti skruzdes, sumaišykite pipirmėčių arba levandų aliejų (tikinama, kad šių kvapų skruzdės nemėgsta) su vandeniu ir išpurkškite mišinį ant įėjimo vietų, pavyzdžiui, palangių arba durų rėmų. Jei nuspręsite naudoti chemines priemones, būtinai atidžiai perskaitykite instrukcijas. Kai kurios jų gali būti kenksmingos naminiams gyvūnams ir mažiems vaikams.

123RF.com nuotr./Skruzdėlės pievelėje
123RF.com nuotr./Skruzdėlės pievelėje

Apsidairykite ir lauke. Natūralu, kad skruzdės pas jus atkeliauja iš lauko, todėl atlikite paruošiamuosius darbus ir lauke. Ieškokite skruzdėlynų kieme arba palei namo pamatus. Skruzdėlės dažniausiai slepiasi pažeistoje ar drėgnoje medienoje, todėl apžiūrėkite kelmus, medienos krūvas, pažeistus medžius, senus kiemo baldus ir bet kokius lauko statinius, vazonus, gėlynus – ten jos taip mėgsta įsikurti. Ką galite pasitelkti? Tiek natūralias, tiek chemines priemones, tik nepamirškite, kad natūralūs būdai yra palankesni gamtai.

Imkitės darbo (kieme). Gerai prižiūrima aplinka yra lengviausias būdas atsisveikinti su skruzdėlėmis. Atidžiai stebėkite, ar prie namo nesiliečia šakos, krūmai ar krūmokšniai, kuriais skruzdės gali lengvai patekti į vidų.

Paslėpkite saldumynus. Maisto produktus, ypač medų, klevų sirupą ir cukrų bei kitus saldumynus laikykite sandariuose induose arba sandariai suvyniotus į foliją ar plastikinę plėvelę.

Pasirūpinkite, kad niekas neprasmuktų. Uždenkite ir užsandarinkite visus durų ir langų plyšius ar atvirus įtrūkimus, kad skruzdės nepatektų.

Atlikite namų ruošos darbus. Reguliariai valykite stalviršius, grindis, spinteles ir sandėliukus, kur dažniausiai slepiasi trupiniai. Tinkamai laikykite savo augintinio maistą tarp maitinimų ir reguliariai valykite augintinio dubenėlius.

Išneškite šiukšles. Įsitikinkite, kad šiukšliadėžės (ypač virtuvėje!) yra uždengtos, ir apžiūrėkite, ar po šiukšlių išnešimo jose neliko likučių.

Jei jūs jau išbandėte viską, o skruzdėlių tik daugėja, išsikvieskite ekspertą, kad apžiūrėtų jūsų namus. Jie gali nustatyti skruzdžių rūšį ir tinkamai jas išnaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius