-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09

Kaip teisingai skalbti sportinius batelius?

Šiltuoju sezonu neapsieisime be sportinių batelių ar kedų, kurie jau seniai pasitelkiami ne tik sportui, bet ir individualiam stiliui pabrėžti. Tiesa, kad ir kokios spalvos bebūtų bateliai, tai dažniausiai tepli avalynė.
Sportbačiai
Sportbačiai / 123RF.com nuotr.

Kaip juos reiktų prižiūrėti ir skalbti, kad nesugadintume?

Pirmiausia, išsiaiškinkite, ar apskritai galite sportinius batelius skalbti skalbyklėje, kadangi jeigu avalynė nepatvari, jai pagaminti naudotos nekokybiškos medžiagos, prasti klijai, ji puošta įvairiais akmenukais, detalėmis, yra ryškios spalvos, kuri gali nudažyti, tokios verčiau neskalbti, kad neliktumėte nusivylę.

Tad jeigu jūsų bateliai tinkami skalbti, tuomet laikykitės šių taisyklių:

  1. Išverkite raištelius ir pašalinkite matomą purvą šepetėliu. Raištelius galite skalbti atskirai arba kartu su sportiniais bateliais.
  2. Jeigu dėmes labai ryškios, galite jas padengti specialia priemone, kuri šalina dėmes.
  3. Sudėkite batelius į skalbimo maišelį ir įdėkite į skalbyklę. Geriausia naudoti skystą skalbiklį, tačiau tiks ir skalbimo milteliai. Jeigu sportiniai bateliai šviesūs, galite pridėti pusę stiklinės sodos – ji pašviesins, paryškins spalvą, neutralizuos blogus kvapus.
  4. Pasirinkite delikatiems audiniams skirtą skalbimo programą ir sumažinkite apsisukimų skaičių. Svarbu, kad vanduo nesiektų daugiau kaip 40 °C. Vienu metu skalbkite tik vieną porą sportbačių.
  5. Išplovę batelius išverskite jų liežuvius ir palikite gerai vėdinamoje vietoje. Patariama nedžiovinti batelių ant radiatoriaus, nes jie gali pagelsti ir būti sugadinti.
  6. Kai kurie specialistai tikina, kad skalbyklė gali sugadinti batelius, todėl siūloma sportbačius skalbti rankomis. Todėl galite iš pradžių išmėginti skalbimą rankomis: tam naudokite vandens, sodos ir skysto muilo mišinį sumaišytą iki košelės konsistencijos. Padenkite valomąja priemone batelius, nušveiskite dantų šepetėliu ir po kurio laiko nuplaukite po tekančiu vandeniu, išdžiovinkite.
  7. Jeigu liko dėmių ant batų padų, nušveiskite juos dantų šepetėliu ir soda bei nuskalaukite po tekančiu vandeniu. Beje, galite išmėginti ir melamino kempinėlę, tikinama, kad ji puikiai šalina nešvarumus nuo baltų padų.
  8. Norėdami išvengti nešvarumų ant savo baltų sportinių batelių, naudokite specialias apsaugines priemones, kurios impregnuoja nuo purvo, nešvarumų, vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius