Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

Kalėdinių dovanų gidas: kaip detalėmis įskiepyti eleganciją?

Kalėdinė karštinė jau prasidėjusi. Kiekvienas iš mūsų sukame galvą, kaip sukurti jaukią aplinką savo namuose ir kaip nudžiuginti artimuosius. Kaip žinome, kokybė visuomet yra vienas svarbiausių aspektų dovanų idėjoms, kad pateisintume artimųjų lūkesčius. Tad kodėl gi nepadėjus sukurti jaukumo namams, įteikus jiems unikalias interjero detales, kurias sukūrė dizaineriai. Jūsų dėmesiui – keletas idėjų.
„iittala“ nuotr./iittala Nappula Ultima Thule kolekcija
„iittala“ nuotr./iittala Nappula Ultima Thule kolekcija

Grakštūs burbulai – ne tik eglutei

Ar kalėdiniai papuošimai turi būti naudojami tik, geriausiu atveju, mėnesį per metus? Visai nebūtinai! Kalėdine atributika dvelkiantys grakštūs stiklo burbulai – praktiška dovana kiekvieniems namams, kurie universaliai tinka prie interjero, ir nėra skirti tik eglutei papuošti. Nuo seno labiausiai ir yra vertinami unikalūs stikliniai burbulai, kuriais papildysite net ir labiausiai užkietėjusio žaisliukų kolekcionieriaus kraitį.

„iittala“ nuotr./Raudonų burbulų kolekcija
„iittala“ nuotr./Raudonų burbulų kolekcija

Sezoninė detalė

Net trys „iittalos“ serijos buvo įkvėptos raudonos spalvos. Tai ne tik Kalėdų atributinė spalva, bet ir meilės, aistros simbolis. „Teema“, „Taika“ ir „Kastehelmi“ linijose galima rasti įvairaus dydžio indų ar unikalių servetėlių stalo papuošimui. Detalės – svarbiausia, pasitelkiant jas į pagalbą galima sukurti išskirtinai jaukią atmosferą, tad kodėl gi neparodžius rūpesčio artimiesiems ir to jaukumo jiems nepadovanojus?

Mėgstantiems raštus, vertėtų rinktis indus su piešiniais. Sezoninė raudona „Taika“ kolekcijos siūlo indus su, iš pirmo žvilgsnio, charakteringos, tačiau kartu ir žaismingos pelėdos atvaizdu. Magiška kolekcija stebuklingai pagyvins stalą ir sužadins puikias emocijas. Tai puikus įrankis išreikšti savo stilių ir kūrybišką asmenybę. Kolekciją nesunku derinti su kitais produktais, ypatingai su vienspalviais. Tokia dovana išties papildytų Jūsų artimųjų ar draugų spintas indų servizu nekasdieniams pasisėdėjimams.

Ledo imitacija

Ilgaamžiai, unikaliai sukurti dizainerių, primenantys ledo luitus. Tokie yra „iittala“ prekės ženklo serijos „Ultima Thule“ kūriniai. Autorių Tapio Wirkallą įkvėpė vaizdai iš Laplandijos, kur tirpstantis ledas sukuria unikalias formas. Remdamasis šia idėja, dizaineris naudojo stiklo pūtimo techniką, o norint imituoti suskeldėjusį ir įvairiaformį ledą, reikia daug pastangų ir kantrybės, tačiau rezultatas – stulbinantis.

„iittala“ nuotr./Ledo imitacija induose
„iittala“ nuotr./Ledo imitacija induose

Šios serijos indai gali būti skirti tiek kasdieniam naudojimui pietums, tiek kaip tiesiog preciziška interjero detalė. Beje, šiemet kolekcija švenčia 50-ties metų jubiliejų.

„iittala“ nuotr./iittala Thule Nappula kolekcija
„iittala“ nuotr./iittala Thule Nappula kolekcija

Šviesa gali sukurti atmosferą

Jaukiai aplinkai sukurti ne visuomet reikia įmantrių baldų, interjero. Kartais užtenka paprasčiausiai komfortą sukuriančios blausios šviesos vakarui. Linkėdami jaukių žiemos vakarų, galite padovanoti išskirtinio dizaino lempas ar žvakides, kurios vietą kambaryje atras ilgam ir kas vakarą artimiesiems primins Jūsų šilumą.

„iittala“ nuotr./Žvakės laikiklis
„iittala“ nuotr./Žvakės laikiklis

Įkvepia pasakos

Daugeliui kartu su vaikystėje pamiltais personažais sunku skirtis. Parduotuvių vitrinose išskirtinai dėmesį atkreipia tos detalės, kuriose yra mums mažiems taip įstrigę veikėjai. „iittalos“ dizaineriai šįkart pasitelkė visiems gerai žinomus švedų rašytojos ir dailininkės Tove Jannson trolius Muminukus, kurie patrauks tiek vaikų, tiek suaugusiųjų dėmesį. Jauki indų kolekcija puikiai tiktų kaip dovana pasisėdėjimams su arbatos puodeliu.

„iittala“ nuotr./Troliai Muminukai
„iittala“ nuotr./Troliai Muminukai

Į sveikatą – su stiliumi

Neatsiejama švenčių detalė – taurių rinkinys. Universaliai visoms šventėms tinkančios taurės gali būti ir stilingos, taip unikaliai papuošdamos jūsų artimųjų stalą.

„iittala“ nuotr./iittala Kaasa Kastehelmi raudonų stiklinių burbulų kolekcija
„iittala“ nuotr./iittala Kaasa Kastehelmi raudonų stiklinių burbulų kolekcija

Šias ir kitas „iittala“ prekes galite įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius