Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 11 14

Kasdien – kaip naujas: kaip negaišti laiko lyginant drabužius ir netgi sutaupyti

Drabužių priežiūra – valymas, atnaujinimas, lyginimas – nuolat atima aibę mūsų laiko, niekur nuo to nedingsi, nes kaip atrodome sau ir kitiems, lemia ir kaip jaučiamės. Naujas kompanijos „Tefal“ sprendimas – automatinis drabužių garintuvas „Care For You“, – verčia naują puslapį rūpesčių drabužiais prievolėse. Tai dar ne robotukas, pagalvojantis ir padarantis viską už mus, bet įrenginys, taupantis ne tik laiką, bet, nepatikėsite, ir pinigus bei energiją, o savo paskirtį išpildantis išties kokybiškai.
TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas / TEFAL nuotr.

Nors išlydi žmogų pagal protą, bet pirmiau turi jį sutikti ir įvertinti pagal išvaizdą. Net jei niekas nesutinka, – tai, kaip atrodome, svarbu mūsų pačių gerai savijautai, – žmogui su kuriuo kasryt „pasisveikini“ ir „atsisveikini“ veidrodyje. Gerai atrodai, gerai ir jautiesi. Tiesa, jeigu į veidrodį nepasižiūri prieš ir po drabužių valymo, lyginimo, atnaujinimo procedūrų. Tam skirtas laikas tikrai įskaičiuotas į gyvenimo trukmę, todėl kompanijos „Tefal“ sumanymas pateikti rinkai automatinį drabužių garintuvą „Care For You“ pataiko į XXI a. modernios visuomenės poreikių dešimtuką.

Ar sėkmingai? Atsakymas slypi didžiulėje dėžėje, kurią dviese iš talpaus autobusiuko atgabenome į butą.

TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas

Didelis, bet mobilus ir elegantiškas

Didžiulė dėžė neturėtų išgąsdinti. Automatinio garintuvo saugus supakavimas kompanijos gerai apgalvotas. Garintuvas gan sunkus, vienas žmogus iš dėžės jo neiškels. Pavyko pagrindinį agregatą ištraukti, pavertus dėžę ant šono. Dėžę būtų galima supjaustyti, kad lengviau išsimintų, tačiau garintuvui suteikiama 10 metų garantija, o nesupakuotiems elektroniniams prietaisams nenoriai atliekamas garantinis remontas. Tad nusprendžiau nerizikuoti.

Lyginimo – garinimo sistema stovi ant 4 ratukų, tad perstumdyti po butą, pastatyti, kur patogiau ją galima be jokio vargo. Garintuvo gabaritai gan dideli, tad šią sistemą įsigyjant, reikėtų pagalvoti ir kur ją laikysite. Vonioje ir šalia šilumos šaltinių – statyti draudžiama. Tačiau tačiau naudojant reikalingas 20 cm tuščias plotas iš visų pusių, – tai sistemos dizainas – elegantiškas, tad kur bestovėtų, vaizdo negadins, šioks toks trūkumas naudojimui mažuose butuose.

Lengvai perprantama ir tiksliai veikia

Maloniai nustebino išsami, detali ir patogi skaitymui instrukcija. Joje 8 punktai, kur žingsnis po žingsnio labai aiškiai išdėstyta, ką ir kaip daryti. Nors garintuvo valdymas itin paprastas ir lengvai suprantamas, instrukciją perskaityti patarčiau. Perskaitai – ir viską žinai, nes viskas taip ir veiks taip, kaip aprašyta.

Paruošti darbui automatinį garintuvą tik pirmą kartą užtrunka keliolika minučių. Vėliau tai padaroma labai greitai: pastatai, kur numatyta, atlenki apačioje esančias stabilizuojančias atramas, sukabini rūbus, užtrauki užuolaidą, nustatai norimą funkciją ir įjungi garintuvą darbuotis. Retkarčiais, kai ilgais intervalais naudojama garinimo funkcija, reikės papildyti garintuvo vandens bakelį, kad trūksta vandens – informuos ikonėlė garintuvo displėjuje.

TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas

Patogūs, apgalvoti sprendimai

Garintuvo valdymas labai patogus. Galimos 3 funkcijos: garinimas, dezinfekavimas, džiovinimas. Nuotolinio valdymo pulteliu pasirenkamas norimos funkcijos laiko intervalas, garintuvas įjungiamas ir apie jį galima pamiršti. Pasibaigus ciklui, pyptels neįkyrus signalas.

Nuotolinio valdymo pulteliu pasirenkamas norimos funkcijos laiko intervalas, garintuvas įjungiamas ir apie jį galima pamiršti.

Apgalvota ir naudinga smulkmena – prie garintuvo tvirtinama įrangos dėžutė, kur galima pasidėti pultelį, kad jis nesimėtytų po butą, taip pat – lyginimo svarsčius, kai jie nenaudojami. Jei garintuvo laikymo vieta itin ankšta, statant garintuvą ilgesniam laikui, dėžutę galima nuimti ir įdėti į lyginimo kabinos vidų. Beje, jei garintuvui vietos apstu ir garinimo kabinos nuleidinėt nereikia, ant joje esančių pakabų galima drabužius po dezinfekavimo ar džiovinimo palikti iki prireiks. Taigi garintuvas pasitarnaus ir kaip nedidelė drabužių spinta.

TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas

Garinimo galimybės, privalumai ir trūkumai

Iš pradžių išbandžiau garinimo – lyginimo funkciją įvairiems baltiniams. Kad jie išsilygintų, kaip ir numatyta, baltinių apačioje prikabinau didesnius lyginimo įtaisus, ant rankovių – mažesnius. Lyginimo principas – sudrėkinto drabužio patempimas ir išdžiovinimas.

Su baltinių lyginimu, nustačius 20 min. veikimo intervalą, automatinis garintuvas puikiai susidorojo. Tokią pat funkciją išbandžiau švarkui, paltui ir kitiems šeimos spintoje susikaupusiems drabužiams – suknelėms, palaidinėms, nesitampantiems megztukams.

Rūbams, kuriems reikalingas kosmetinis palyginimas ar užtenka, kad drabužiai išsitiesintų ir nebūtų raukšlių – garintuvas puikiai tinka. Tačiau stačioms baltinių apykaklėms, kelnėms, kurioms būtinas idealus kantas, teks pasitelkti kitą lyginimo priemonę. Automatinis garintuvas atnaujins audinį, išlygins išsinešiojusias raukšles, tačiau kanto, ant kurio musė nutūpusi persipjautų – neužrėš.

TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas

Džiovimo ir dezinfekavimo funkcijos

„Tefal Care For You“ įdiegtą džiovinimo funkciją išbandžiau su iš skalbyklės ištrauktais drabužiais, – jie puikiai ir gan greit išdžiūvo, tik naudojamas laiko ciklas buvo ilgesnis nei garinant. Norint, kad džiovinami drabužiai išsilygintų, tikslinga panaudoti lyginimo įtaisus. Gausiai prikabinus drabužių, kai kurie jų ne visai neišdžiūvo, jiems tiesiog džiovinimo ciklą pakartojau. Vienintelis džiovinimo funkcijos trūkumas, kad į drabužių apdorojimo kabiną galima sukabinti maksimaliai tik 5 rūbus. Tad, jei išskalbtų drabužių daugiau, – procesas užtruks.

Dezinfekavimo ciklą panaudojau ilgai spintoje kabėjusiam paltui ir pagalvėms, kurias, dvi, nelabai dideles, galima sudėti kabinos apačioje ant tam skirtos lentynos arba didesnes užkabinti kabinos viršuje suspaudžiamomis kabėmis.

Gamintojai teigia, kad dezinfekavimas šiuo aparatu sunaikina 99,99 proc. virusų, bakterijų ir mikrobų. Šių dalelyčių plika akimi nematyti, tačiau, kad po dezinfekcijos tiek paltas, tiek pagalvės atrodė atsinaujinusios, – tai tiesa. Naudinga dezinfekuoti kabinoje visus medžiaginius daiktus, kuriuose gali kauptis bakterijos ar apsigyventi, tarkim, patalynės erkutės.

Gamintojai teigia, kad dezinfekavimas šiuo aparatu sunaikina 99,99 proc. virusų, bakterijų ir mikrobų.

Pagalvių pakaitinti saulėje, pašaldyti žiemą balkone ar gabenti į valyklą – nebereikės, „Tefal Care For You“, be abejo, – dezinfekuos efektyviau nei „naminiai“ būdai ir ne blogiau nei cheminis valymas.

Netrukus tampa „sava“ buities dalimi

Prie automatinės lyginimo sistemos reikia priprasti. Kadangi spintose buvo susikaupę rūbų, kuriuos reikėjo atnaujinti, išvėdinti, padailinti, o kai kuriems jų, storesniems viršutiniams rūbams, būtų pravertęs vizitas ir į stacionarią rūbų valyklą, tad garintuvas, dezinfekatorius ir džiovintuvas, savotiškas „trys viename“ įrenginys, darbavosi 2 savaitgalius beveik be pertraukos.

Vizitus į cheminę valyklą, galima iš viso pamiršti, jei tik drabužiai nedėvimi iki visiško jų susitepliojimo. Garintuvas drabužius puikiai atnaujina, tad visas drabužių spintų turinys iš esmės atsinaujino. Valo be jokių chemikalų, tad ilgainiui tai pastebimai sutaupo ir pinigų, nebeišleidžiamų rūbų valykloms.

Garintuvas drabužius puikiai atnaujina, valo be jokių chemikalų, tad sutaupo ir pinigų, nebeišleidžiamų rūbų valykloms.

Kai garintuvas tampa kasdienine buities ir net interjero dalimi, jei randama jam vietos greta dažnai dėvimų drabužių pakabos, – atsiskleidžia, ko gero, svarbiausia jo funkcija – laiko taupymas. Pajutus, kad drabužiai prisigėrė pašalinių kvapų ar tiesiog apėmė ne naujo rūbo dėvėjimo jausmas, – vakare po darbo sukabini juos garintuvo kabinoje, nustatai garinimo ar dezinfekavimo funkciją, – rytą drabužius apsirengi kaip naujus.

TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas
TEFAL nuotr./TEFAL „Care For You“ automatinis drabužių garintuvas

Įranga šiuolaikiniam žmogui

Nėra abejonių, kad „Tefal Care For You“ būtų naudinga turėti kiekvienam šiuolaikiniam žmogui, nes paklauskite, kuris jų turi per daug laiko ir noro praleisti dieną prie lyginimo lentos? Tokių žmonių neatsiras. Tačiau garintuvo gabaritai apriboja jo naudojimo – laikymo patogumą ankštuose butuose.

Skirtingoms grupėms žmonių bus svarbesnės skirtingos automatinės lyginimo sistemos funkcijos: tiems, kurie susitinka su daug įvairių žmonių, dirba aptarnavimo sferoje, dažniau pravers dezinfekavimo funkcija; tiems, kurių darbai susiję su didesne ar mažesne tarša, naudingiau bus drabužius dažniau garinti. Sąrašą galima tęsti be galo.

Yra tik vienas atvejis, kai garintuvas neišgelbės. Jei vykstate vizito pas karalienę ne į medžioklę, o į rūmus, – kelnių kantus teks aštrinti ir apykakles krakmolyti kitomis priemonėmis, šių funkcijų robotukas neatliks. Tačiau pasirūpins tavimi likusiais 99 atvejų, kuriuose dažniausiai ir sutelpa mūsų gyvenimas tiek kasdien, tiek per šventes.

Dėvimo drabužio naujumo jausmas, papildomo laiko, kurį gali skirti maloniems, svarbesniems ir reikalingiems poreikiams atsiradimas, – privalumai, kuriuos „Tefal“ automatinė drabužių priežiūros sistema suteikia.

Vertas penkių žvaigždučių

Dar vienas niuansas, kurį dera paminėti. Ne taip dažnai tenka susidurti su įranga, kur viskas būtų taip tiksliai, aiškiai ir nuosekliai apgalvota, – nuo pakabos drabužiams iki suapvalintų garintuvo jėgainės modulio kampų. Visko – nei per daug, nei per mažai, o tiek, kiek reikia, ir viską naudoti labai patogu. Akivaizdu, kad „Tefal Care For You“ kūrėjai buvo ne tik teoretikai ir išradėjai, bet ir puikiai išmanė praktinius vartotojų poreikius.

Reziumė: „trys viename“ – garinimas, dezinfekavimas, džiovinimas – funkcijos užskaitytos. Dailus dizainas ir praktiškumas, sutaupytas laikas, geras atrodymas ir puiki savijauta – dalykai, už kuriuos „Care For You“ skiriu penkias žvaigždutes, iš tiek pat galimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius