Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 20

Kiek Lietuvoje gyvena Kalėdų ir Snieguolių – žmonių šventiškais vardais?

Su Kūčiomis, Kalėdomis, dovanomis ar kitais didžiąsias metų šventes simbolizuojančiais žodžiais susijusių vietovių daugiausiai aptiktume Pietų Lietuvoje. Todėl nieko keisto, kad būtent šiame krašte galima sutikti daugiausiai Kalėdų pavardę nešiojančių šeimų.
Švenčių akimirka
Švenčių akimirka / 123RF.com nuotr.

Naujausiais Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 208 vyrai, turintys pavardę Kalėda. Moterų ir merginų su pavardėmis Kalėda, Kalėdienė ar Kalėdaitė yra šiek tiek daugiau – iš viso 229.

Didžiausia tikimybė sutikti žmogų, turintį tokią šventišką pavardę, yra Dzūkijos sostinėje Alytuje ir jo apylinkėse, taip pat Lazdijų rajone, Druskininkuose bei Marijampolėje. Nemažai Kalėdų, Kalėdienių ir Kalėdaičių gyvena ir Kaune.

Lietuvių kalbos išteklių informacinė sistema nurodo, kad ši pavardė gali būti sietina su Kalėdų dovana, samdiniui, atitarnavusiam metus (paprastai po Kalėdų) ir vykstančiam namo, duodama dovana ar kunigui ir bažnyčios tarnams, apsilankantiems apie Kalėdas, duodama duokle.

Na, o švenčių metu dovanomis visus džiuginantis Kalėdų senelis neišsiverčia be savo pagalbininkių snieguolių. Lietuvoje jų taip pat netrūksta. Gyventojų registre šiuo metu yra beveik 1,3 tūkst. moterų, kurios suklustų šūktelėjus Snieguolės vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius