Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 30

Konkurso „Mano kiemas“ dalyviai Vanda ir Antanas: „Noras kurti ir gražintis vedė mus pirmyn“

Vandos ir Antano Abelių sodyboje vyrauja subtilumas, išpuoselėta aplinka ir nuostabiai tarpusavyje derantys augalai bei spalvos.
Vandos ir Antano Abelių sodyba
Vandos ir Antano Abelių sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

„Aukštaitijos nacionaliniame parke, Ignalinos rajone, kur ežerų ir miškų sintezė sukuria unikalų grožį, įsikūręs Linkmenų kaimas. Jo viduryje, dviejų ežerų sandūroje, jau keturis dešimtmečius įsikūrusi mūsų šeimos sodyba. Ją aktyviau pradėjome puoselėti prieš dešimtį metų.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vandos ir Antano sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Vandos ir Antano sodyba

Kas inspiravo pradėti kurti grožį? Sunku išskirti. Galbūt, šalia veiklą plačiau pradėjęs vykdyti dekoratyvinių augalų medelynas, didėjusi aplinkotvarkos leidinių pasiūla, pradėta leisti knygų serija apie gražiausias Lietuvos sodybas ir sodus, o, galbūt, tiesiog užkoduota lietuvio meilė gamtai.

Noras kurti ir gražintis vedė mus pirmyn: gėlynai didėjo, persikėlė į naujas vietas, dažnėjo apsilankymai medelynuose ir gėlių prekyvietėse.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vandos ir Antano sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Vandos ir Antano sodyba

Pradėjome eksperimentuoti su įvairiomis gamtos dovanų faktūromis: akmenimis, sausų medžių žievėmis, kankorėžiais, šiaudais. Taip eksperimentuojame iki šiol. Ir vietos dar turime, ir noro. Rudenį jis priblėsta, tačiau pavasarį, kaip ir gamta, – prabunda. Tikimės, kad jėgų ir noro mums nepritrūks, o savo darbo vaisiais galėsime dar ilgai džiuginti ir aplinkinius“, – rašo Rasa ir Asta Abelytės.

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso sąlygas ir kitus gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius