Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 05

M.Matulaitytė-Feldhausen: „lūzeri“ tu lietuviškasis, nagi išmok anglų kalbą!

Ir paleisk iš savo srutinų nagų Lietuvą pagaliau! Leisk jai augti ir kvėpuoti, tobulėti ir lygiuotis į pasaulio galinguosius ir sėkminguosius. Bet ne, kur tau, įsikabinęs kaip siurbėlė, kur tu ją savo noru paleisi.
Milda Matulaitytė-Feldhausen
Milda Matulaitytė-Feldhausen / Asmeninio albumo nuotr.

Žinote, man yra labai smagu. Smagu ir tiek. Mat man nukrito dar vienas rūpestis nuo galvos – rūpestėlis dėl mano gimtosios šalelės, dėl jos kalvų ir klonių, dangaus skaistumo, o visų pirma, dėl mano kalbos gimtosios saugumo – tiek susirūpinusiųjų savo kalba kaip Lietuvoje kitur nė su žiburiu nerasi. Nepuoselėja, nesaugo, darko kitos tautos savo gimtąsias kalbas, ne taip kaip mes, alkakalniuose susėdę, sutartines vinguriuojam, tyrumą josios saugom, aukas atnašaujame.

O jei netyčia kas sugalvotų išsidarkyti iš mūsų švenčiausiosios, mūsų žirgai paruošti: kamanos ir žąslai, pentinai, balnai ir jų kilpos – op ir mes jau kariaujame šventą karą prieš niekadėjus, mūsų kalbos besigviešiančius!

Lietuvių kalbai gresia pragaištis

Ui wei, giwalt. Na, kad tik nepragaištume. Bet jei jau gresia, tai gresia, juoba, jei internetai taip sako. Kalbai pragaištis, o mums kaip tautai – pažeminimas, išniekinimas ir galiausiai – išnykimas. Kas taip sako? Nagi jūs, mano mielieji draugai. Jūs ir ne kas kitas.

Gerai, pasiaiškinkim, apie ką kalba. Turime mes Lietuvoje cool žmonių, tokių nerealiai wow. Ne, ne kūl, ne vau, ne waw ar dar kitaip, o būtent: cool ir wow.

Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad jie yra super kieti. Gabūs, darbštūs, veržlūs, bandantys. Bandantys savo sėkmę ir laimę ne tik Lietuvoje, bet ir plačiau. Taip, tuo pačiu tampantys ir savo šalies ambasadoriais, nes kokybė yra visur kokybė, nesvarbu, kokia jos kilmės šalis. Išsilavinę ir raštingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius