-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

Mažo buto interjeras: išskyrė pagrindines taisykles, kaip neapkrauti erdvės

Mažo buto įrengimas daugeliui gali tapti nemenku iššūkiu – kaip sutalpinti visus norimus baldus taip, kad erdvė netaptų pernelyg apkrauta? Interjero dizainerė Gabija Naudžiūtė išskiria pagrindines taisykles, kaip vizualiai padidinti namus, o kaip papildomą variantą siūlo naudoti daugiafunkcius baldus, kurie vieną akimirką gali būti, pavyzdžiui, konsole, o kitą virsti darbo stalu.
Interjeras
Interjeras / 123RF.com nuotr.

Sienoms ir luboms siūlo rinktis neutralias spalvas

Įsirengiant naują arba atliekant remontą jau gyvenamame nedideliame bute, interjero dizainerės teigimu, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į neutralių spalvų pasirinkimą. Anot Gabijos, tai padėtų sukurti vientisumo įspūdį.

„Pastaruoju metu teko susidurti tiek su mažos kvadratūros loftu, tiek su naujos statybos būstais, kuriuos užsakovai įsigyja nuomai. Pirmiausia su jais aptariame, kad būtų galima rinktis šviesias, prigesintas spalvas. Tai jokiu būdu nereiškia, jog viską reikia dažyti baltai.

Mažos kvadratūros būstuose miegamasis, svetainė ir virtuvė dažnai būna persipynę, o vientisos spalvų gamos turėjimas viską labiau apjungia į viena bei sukuria didesnės erdvės iliuziją. Ypač, jei per langus patenka natūralios dienos šviesos. Tuomet pajaučiame, kad įėjome į erdvesnę patalpą, nei ji iš tiesų yra“, – aiškina G.Naudžiūtė.

123rf.com nuotr./Butas
123rf.com nuotr./Butas

Užsiminusi apie natūralią dienos šviesą, interjero dizainerė išskiria ir veidrodžius, kuriuos rekomenduoja naudoti, kadangi būtent jie sukuria norimos šviesos iliuziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius