-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 17

Metas į terasą: kaip sukurti tobulą vasaros erdvę

Terasa ar balkonas šiltuoju sezonu tampa vieta, kuri sutraukia visą šeimą, artimuosius ir draugus.
Terasa
Terasa / 123RF.com nuotr.

Kaip susikurti tokią, kurioje jaustumėtės jaukiai ir smagiai? Juokaujama, kad nėra blogų dienų ir blogo oro – yra tiesiog prastai įrengta terasa.

Visų pirma, daugiausia šarmo terasai ar balkonui priduoda baldai, augalai ir apšvietimas, bei, žinoma jos pačios įrengimas. Idealui, jeigu jūsų terasa yra stogeliu, pavėsine, kad išvengtumėte lietaus lašų ir kaitrios saulės.

Sūpynės ar supamasis krėslas. Tiek balkone, tiek terasoje visa tai suteikia lengvumo pojūtį, be to, ramiai pasitikti saulėtekį ar palydėti saulėlydį supantis ant sūpynių tikra atgaiva sielai!

A post shared by Joy (@saintjoy227) on

Apšvietimas. Nėra nieko labiau romantiško ir jaukaus kaip įvairios lemputės ir žvakės bei žvakidės, kurios tobulai atrodo įvairiose terasos vietose. Dabar galima įsigyti daugybę išskirtinio dizaino apšvietimo elementų, kurie veikia su saulės baterija. Tai gali būtų lemputės medyje, plaukiojantys burbulai tvenkinyje ar įsmeigiami šviestuvai lauke, gėlyne.

A post shared by Kirsten (@kaginteriorogkunst) on

A post shared by Marzena (@marzena.marideko) on

Baldai. Baldai itin svarbus pasirinkimas – jie gali būti visai paprasti, pagaminti iš kokybiško plastiko arba metaliniai, mediniai, pinti. Natūralu, kad medžio turintys baldai suteikia daugiausia jaukumo, yra ilgaamžiai, prie jų malonu liestis, o metams bėgant ant medinių baldų lieka žymės, pasakojančios savo istoriją.

A post shared by @ocaroline88 on

A post shared by Ania (@jedynytakidomek) on

Detalės. Šiltas pledas, vazos, ryškiaspalvės pagalvėlės, žvakidės, staltiesės – visa tai sukuria jūsų tobulą pavėsinę. Belieka tik pasisemti idėjų ir jas paversti realybe.

A post shared by Mia Hausgeist (@miahausgeist) on

A post shared by Frederike (@briamaraj) on

Gėlės. Be jų nė iš vietos – rinkitės tokias, kurios visą vasarą džiugins nuostabiais kvapais ir vilios drugelius. Idealu auginti petunijas, dvirages leukonijas, medutį, surfinijas, spriges, pelargonijas, lobelijas, levandas ir daugelį kitų. Neapsiriksite vazonuose pasisodinę prieskonių, kurie ir skaniai kvepės, ir pagardins jūsų ruošiamus patiekalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius