Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 23

Modernios technologijos virtuvėje neleis sudegti Jūsų vakarienei

Modernios technologijos keičia mūsų kasdienio gyvenimo įpročius: perkant, atsiskaitant už prekes ir paslaugas, išsikviečiant taksi ar užsisakant maisto. Jos pamažu įžengia ir į tokią, rodos, per amžių amžius nekintančią erdvę, kaip virtuvė.
„Electrolux“ kaitlentė
„Electrolux“ kaitlentė / „Electrolux“ nuotr.

Pavyzdžiui, šiuolaikinės kaitlentės turi tiek papildomų funkcijų, jog ramiausiai galime pastatę ant jų puodą sriubos ar keptuvę su troškiniu, eiti įsijungti mėgstamiausio serialo – nebereikia baimintis, kad verdama sriuba išsilies per kraštus, o kepsnio kraštai ar blynai keptuvėje „pasipuoš“ juodais degėsiais. Įvairiais jutikliais aprūpinta buitinė technika leidžia begaminant valgį nuveikti dar kažką svarbaus, ne vien budėti prie puodų. Buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ eksperto Igno Bernoto klausėme, kaip dar gyvenimą ir maisto gaminimą gali palengvinti šiuolaikiniai virtuvės prietaisai.

Kaitlentė pati reguliuoja kepimo kaitrą, neleidžia „išbėgti“ puodams

Pasak I.Bernoto, šiandien kaitlentė – tai tarsi asmeninis virtuvės šefas, integruotas į prietaisą. Pavyzdžiui, kaitlentės „SensePro“ turi integruotą spalvotą ekranėlį su gaminimo vadovu (tekstine ir vaizdine informacija), kuriame galite pasirinkti kepamos mėsos tipą ar apskritai gaminamą patiekalą. Šios kaitlentės taip pat turi į patiekalą įsmeigiamą ar įmerkiamą belaidį termometrą, kuris matuoja ruošiamo maisto vidaus temperatūrą.

Turint tokį prietaisą belieka pasirinkti, ką gaminate ir kai kuriais atvejais – kaip stipriai iškeptos norite mėsos. Kaitlentė pati sumažina ir padidina temperatūrą kepimo metu. Kadangi belaidis termometras matuoja mėsos ar kito gaminio vidaus temperatūrą, kaitlentė ją palaiko tolygią, tokią, kad maistas tinkamai iškeptų ar išvirtų.

Taip pat ruošiant mėsą ar žuvį sous-vide būdu vakuumo maišelyje esantys produktai turi būti ilgą laiką gaminami ant labai nedidelės kaitros. Laikoma, kad šis gaminimo būdas – sveikesnis, mėsa ar žuvis išsaugo visą drėgmę, tekstūrą, skonį bei aromatą. Tačiau net ir dėl sveikesnės vakarienės vargu ar kas norėtų valandų valandas rymoti prie puodų. Jutiklius su belaidžiu termometru turinčios „Electrolux“ kaitlentės gali atlikti šį nuobodoką darbą – temperatūra taip reguliuojama, kad niekuomet neviršytų nustatytos ribos ir maistas lėtai ir tinkamai išsitroškintų.

VIDEO: „Electrolux“ kaitlentės saugo vakarienę nuo virtimo anglimi

Saugo vakarienę nuo virtimo anglimi

Kai kurios indukcinės gamintojo „Electrolux“ kaitlentės taip pat turi tokias funkcijas kaip „SenseBoil“ ar „SenseFry“. Šiuo atveju jutikliai, užfiksuojantys, kada puode užverda vanduo, arba maistas pradeda intensyviai kepti, yra integruoti pačioje kaitlentėje. Indukcinės kaitlentės, turinčios „SenseBoil“ funkciją, užvirus vandeniui automatiškai sumažina kaitrą. Tuo metu turinčios „SenseFry“ geba nuolat palaikyti tolygią paviršiaus temperatūrą (įprastoje keptuvėje temperatūra nuolat kyla, įdėjus naują ingredientą – šiek tiek krenta). Todėl, pavyzdžiui, blynelius galima be didelių pastangų iškepti lygiai apskrudusius iš abiejų pusių.

Taigi, galite ramiau trumpam atsitraukti nuo kaitlentės, turinčios tokią funkciją – bet ji gali pasiūlyti ir dar vieną palengvinimą maisto ruošimo rutinai. Esame įpratę, kad kaitlentė ar viryklė turi keturias skirtingo galingumo ar dydžio kaitvietes arba degiklius – ir tiek. Sugalvojus iškepti didesnį patiekalą jau reikia sukti galvą, ką daryti.
Šiuolaikinės kaitlentės turi funkciją, leidžiančią kaitvietės plotą apsibrėžti tokį, kokio tuo metu reikia. Smagiausia, jog tokia funkcija leidžia ant pusės kaitlentės pastatyti grilio plokštę ir grilinti kiek tik širdis geidžia, nors už lango merkia lietus, stūgauja vėjai ar netgi sninga.

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ kaitlentė
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ kaitlentė

Skirtinga kaitra – net neprisilietus prie valdymo skydelio

„Bridge“ funkcija kaitlentėse leidžia sujungti dvi kaitvietes į vieną, o „FlexiBridge“ – turėti vieną labai didelę pailgą kaitinimo zoną, dvi vidutinio dydžio ar vieną mažą bei vieną didelę kaitvietę. Kitaip tariant, neturite stabdyti maisto gaminimo, laukti, kol kažkas iškeps, jei vienu metu ir kepate visą žuvį, ir ruošiate jai karštą padažą.

Minėta funkcija leidžia ant kaitlentės dėti įvairiausio dydžio kepimo indus, keptuves – visas jų paviršiaus plotas bus kaitinamas tolygiai.

Be to kaitlentės, turinčios „FlexiBridge“ funkciją taip pat turi ir gebėjimą padalinti paviršių į tris skirtingos kaitros zonas, dar vadinamą „PowerSlide“. Aktyvavus pastarąją funkciją kaitlentė pati gali aptikti puodo ar keptuvės padėtį ir pagal ją nustatyti kaitros lygį. Jei puodą padėsite kaitlentės priekyje jis bus kaitinamas didžiausia kaitra, viduryje – vidutiniškai, o jei gale – mažiausiu intensyvumu. Tokiu atveju žinodami, kokios kaitros reikia, tiesiog galite pastatyti ar perstatyti gaminimo indą, apskritai nereguliuodami ir neliesdami kaitlentės valdymo skydelio.

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ gartraukis
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ gartraukis

Gartraukio valdyti nebereikia – jis „susišneka“ su kaitlente

Taip pat virtuvėje dažniausiai tyška riebalai, nuvarva tešlos ar padažo lašeliai – gamindami dažniausiai esame išsitepę rankas, todėl nėra patogu jomis dar reguliuoti gartraukio stiprumo. Ne tik nepatogu, tačiau po gaminimo be kaitlentės dar reikia valyti ir gartraukio mygtukus. O, kad tas gartraukis pats susiprastų, kada reikia veikti intensyviau! I. Bernotas atskleidžia, jog tokia funkcija jau egzistuoja – „Hob2Hood“ funkciją turinčios kaitlentės „komunikuoja“ su garų rinktuvu. Logiška, jog kuo daugiau kaitros išskiria kaitlentė, tuo smarkiau traukti garus turėtų rinktuvas – dabar nebereikia garų surinktuvo valdyti atskirai, jis automatiškai prisiderina prie indukcinės kaitlentės veikimo pokyčių. O gaminantiems nebereikia riebaluotais pirštais maigyti šio prietaiso mygtukų.

Taigi prieš iškeliaujant į buitinės technikos parduotuves ar vartant elektroninės parduotuvės puslapius, aktualu sau atsakyti į klausimus: ką labiausiai mėgstate gaminti? Kokia „pareiga“ virtuvėje atrodo išeikvojanti daugiausia jūsų laiko? Ar ilgiausiai laukiate, kol užvirs puodas, ar kol įkais keptuvė? Žinodami atsakymus į šiuos klausimus lengvai išsirinksite geriausią virtuvės pagalbininkę – o įsigyti ją galėsite iškart, be jokių išankstinių užsakymų.

VIDEO: „Hob2Hood“ funkcija ELECTROLUX kaitlentėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius