-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 27

Mokslininkai: knygas skaitantys žmonės yra malonesni

Norite tapti geresniu žmogumi? Tuomet turėtumėte pasvarstyti apie knygų skaitymą. Naujo tyrimo rezultatai parodė, kad reguliariai knygas skaitantys žmonės yra malonesni ir empatiškesni.
Mergina skaito knygą.
Mergina skaito knygą. / Fotolia nuotr.

Per tyrimą 123 dalyviai buvo apklausti, ką jie mieliau renkasi – televiziją, knygas ar žaidimus. Tada buvo ištirti jų bendravimo įgūdžiai, įskaitant ir jų atsižvelgimą į kitų žmonių jausmus, ir tai, ar jie linkę padėti kitiems.

Londone esančio Kingstono universiteto mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad knygas skaitantys žmonės yra labiau linkę bendrauti socialiai priimtinu būdu nei tie, kurie mieliau renkasi televiziją.

Mokslininkai tikina, kad televizijos mėgėjai yra ne tokie draugiški ir mažiau empatiški.

Be to, per tyrimą paaiškėjo, kad literatūros rūšies pasirinkimas taip pat turi didelį poveikį jūsų emociniam intelektui.

Mokslininkų teigimu, grožinės literatūros gerbėjai pasižymi didesniu pozityvumu, o dramatinių ir romantinių novelių skaitytojai yra labiau empatiški.

Žmonės, mėgstantys skaityti eksperimentines knygas, turi gebėjimą matyti dalykus iš skirtingų perspektyvų, o komedijos fanai jaučia didesnį ryšį su kitais žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius