Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10

Niekaip nepavyksta išvalyti virdulyje nusėdusių kalkių? Siūlo 3 patikrintus būdus

Daugeliui žmonių virdulys yra nepakeičiamas prietaisas, kuriuo naudojamasi kone kasdien – juk nieko nėra skaniau už kvapnų rytinį puodelį kavos ar šiltos arbatos vėsų rudens vakarą. Vis dėlto su laiku virdulys apsitraukia nuosėdomis, kurioms išvalyti reikia kiek daugiau nei paprasto vandens.
Kalkių nuosėdos virdulyje
Kalkių nuosėdos virdulyje / 123RF.com nuotr.

Vandenyje yra mineralinių medžiagų, todėl jam verdant dalis jų lieka ir nusėda ant virdulio dugno. Tai ypač problemiška, jei jūsų namuose vanduo yra kietas – t. y. vandenyje daug mineralų. Ilgainiui šios nuosėdos užteršia virdulį ir dėl to šis tampa mažiau efektyvus, rašoma „Country living“.

Norėdami atsikratyti apnašų, galite naudoti actą arba citrinos rūgštį – juos reikia skiesti vandeniu. Į pagalbą galite pasitelkti net limonadą! Tik nepamirškite – kad ir kurį iš šių trijų metodų naudotumėte, elektrinius komponentus turite saugoti ir laikyti sausai. Šias valymo priemones naudokite tik virdulio viduje.

123RF.com nuotr./Virdulys
123RF.com nuotr./Virdulys

Actas

Į virdulį maždaug iki pusės įpilkite lygiomis dalimis vandens ir acto. Užvirinkite ir palikite mišinį pastovėti 15 ar 20 minučių. Tuomet išpilkite ir išplaukite virdulį. Jei vis tiek liko apnašų ar nešvarumų, šiurkščia kempinės puse viską pašalinkite.

Citrinos rūgštis

Citrinos rūgštis gerai skaido nešvarumus ir purvą, taip pat padeda atsikratyti pelėsio, grybelio, bakterijų. Norėdami ją naudoti virduliui valyti, pripilkite iki pusės vandens ir užvirinkite.

Kai šis užvirs, įdėkite 1–2 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties ir palikite mišinį 15–20 minučių. Išpilkite vandenį ir prireikus nušveiskite kempine, išplaukite.

Limonadas

Jei namie turite kokakolos, galite šį gėrimą panaudoti išvalant virdulio nuosėdas.

Įpilkite jo tiek, kad šis užpildytų ketvirtadalį ar pusę virdulio. Užvirinkite ir palikite maždaug 30 minučių. Išpilkite, prireikus išvalykite ir kruopščiai išplaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius