Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 27

Nuomosite būstą? Ką privalu įtraukti į nuomos sutartį, norint išvengti problemų

Dažnėja situacijų, kuomet lietuviai, jau turintys būstą ir nusprendę įsigyti erdvesnius namus, jį išnuomoja, taip siekdami padengti naujojo būsto paskolą. Tik, nors ir atidžiai renkantis nuomininkus, pasitaiko problemų – suniokojami baldai, prietaisai ar patys namai. Tokiais atvejais ne visuomet gelbsti ir nuomos sutartis, jei ji buvo netinkamai sudaryta.
Asta Jakštienė
Asta Jakštienė / 123rf.com / Jūratės Čiakienės nuotr.

Taip nutiko ir vilnietei Renatai (redakcijai tapatybė žinoma), kuri išnuomojo savo tvarkingą butą vidutinio amžiaus porai ir, nuomininkams išsikrausčius, dabar į būsto sutvarkymą turės investuoti.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Rado apgadintą turtą

Renatos teigimu, pora buvo draugiška ir maloni, pinigus už nuomą mokėjo laiku, todėl ji neidavo tikrinti, kaip atrodo jos išnuomotas būstas. Kaip paaiškėjo – veltui, nes visur kamuoliais besimėtantys nešvarumai buvo mažiausia problema, kurią ji rado porai išsikrausčius.

Moters bute buvo apgadinti kai kurie baldai, įsimetė pelėsis ir kt. Kadangi pora jos neįspėjo apie tai, moteris mano, kad tai tiesiog ne itin tvarkingi žmonės, kurie nelabai suprato padarę ką negero. Renata buvo pasirašiusi su jais nuomos sutartį, tačiau tam tikrų punktų įtraukti tiesiog nešovė į galvą, todėl viliasi susitarti gražiuoju.

Kita vilnietė Loreta (redakcijai tapatybė žinoma), pamačiusi, kad jos nuomininkas sudaužė televizorių, išlaidų padengimą teigia išsikovojusi tik tuomet, kai pagrasino viešumu.

Tik štai susitarti pavyksta ne visiems – advokatės Astos Jakštienės teigimu, situacijos, kuomet grąžinamas nuomojamas daiktas (šiuo atveju – būstas) neatitinka sutarties sąlygų ar nuomotojo lūkesčių, yra itin dažnos ir jos nukeliauja į teismus.

Kada nuomos sutartis laikoma tinkama

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius