-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Plytelių idėjos jūsų namams. Kas madinga? Interjero dizainerės komentaras

Plytelės karaliauja ne tik vonios kambaryje. Vis daugiau jos naudojamos ir kitose namų erdvėse. Kaip išsirinkti tokias, kurios labiausiai tiks jūsų interjerui? Ką verta žinoti?
Plytelės interjere
Plytelės interjere / Vida Press nuotr.

Plytelės išties puikus būdas atnaujinti savo namus bei sukurti prabangų ir dailų interjerą. Galite rinktis iš pačių įvairiausių raštų, spalvų, faktūrų. Plytelės – ilgaamžės, be to, lengvai prižiūrimos, todėl nereikės skirti ilgų valandų namų ir buities priežiūrai.

Svarbu paminėti ir tai, kad dabar itin madingos plytelės, sukuriančios išskirtinius raštus – įvairių pavyzdžių, kokios plytelės gali būti stebuklingos, galite pamatyti ir „Instagram“ bei „Pinterest“.

Tinkamai parinktos plytelės praplečia namų erdvę, taip pat gali tapti puikiu akcentu tam tikruose kambariuose. Belieka tik pasitelkti kūrybiškumą, ir jūsų interjeras išties sužibės.

A post shared by Ceramics.etc (@ceramics.etc) on

Interjero dizainerės Gintarės Jarmalavičiūtės komentaras

„Praktiškiausios plytelės yra vidutinių tonų: nei per šviesios, nei per tamsios.
Jei jos dar ir margos, ant tokio paviršiaus mažiausiai matysis dulkės ir dėmės.

Grindinių plytelių tarpeliai jokiu būdu negali būti labai šviesūs, nes nešvarumus bus sunku išvalyti ir vaizdą estetišką bus sunku išlaikyti.

Populiariausios Lietuvoje, iš mano patirties – kuo artimesnės savo raštu natūraliam akmeniui. Vis dar naudojamos medžio imitacijos plytelės.

Dabar jų gamintojai pristato visokiausių raštų: sendinto medžio, eglutės parketo, egzotinių medžių. Šiuo metu vonios kambarius užkariavo marmuro rašto plytelės. Tiesa, jos geriausiai atrodo dideliuose formatuose, kadangi dideli formatai leidžia atskleisti pilną marmuro akmens grožį.

Tokios didelio formato plytelės, ne tik marmuro, yra ant bangos ir jos naudojamos visose namų erdvėse. Tiesa, tokio formato plytelės nėra pigios.

Šį sezoną madinga spalva – gili žalia, tokios spalvos plyteles pristato ir plytelių gamintojai. Vis dar ant bangos yra plytelės turinčios 3 D efektą. Tiesa, tų raštų pasirinkimas dabar kuo įvairiausias. Aš visada sakau, kad svarbu ne aklai vaikytis madų, tačiau atkreipti dėmesį ar vonios kambario plytelės dera prie viso interjero stilistikos“, – teigia interjero dizainerė.

A post shared by SomerTile (@somertile) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius