-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 22

Prieš ir po: 20 metų senumo svetainę interjero dizainerė pavertė modernia erdve

Prieš porą metų senos statybos name esančiame bute buvo pradėta virtuvės ir vonios renovacija. Praėjusią vasarą eilė atėjo ir svetainei – dėl jos atnaujinimo būsto šeimininkai kreipėsi į interjero dizainerę Violetą Ėvaltienę, kuri padėjo sukurti šviesią, jaukią ir šiuolaikišką erdvę.
Svetainės interjeras prieš pertvarką ir po jos
Svetainės interjeras prieš pertvarką ir po jos / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip pasakoja V.Ėvaltienė, buto šeimininkams daugiausiai neaiškumų sukėlė būtent svetainė. Tapo neaišku, kaip ir ką reikėtų daryti, kadangi kambario remontas buvo darytas augiau nei prieš 20 metų, ten tamsu, seni baldai, o ir interjeras seniai nusibodęs ir nekeliantis teigiamų emocijų.

Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras
Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras

Klientai sakė, kad į svetainę beveik neina, todėl V. Ėvaltienės pagrindiniu tikslu tapo padaryti taip, jog po remonto šeima iš kambario nenorėtų išeiti. Buvo nuspręsta, kad turi būti šviesu, šiuolaikiška, neapkrauta, bet tuo pačiu solidu ir su ryškiais akcentais:

„Kadangi užsakovai buvo vyresnio amžiaus, tai negalėjau daryti visiško skandinaviško, minimalistinio, jaunatviško stiliaus. Interjeras buvo kurtas specialiai jiems, atsižvelgiant į jų amžių, pomėgius.“

Beveik 20 kv. m kambarį apsiėmusiai įrengti Violetai pora turėjo tik vieną prašymą – padidinti langą, kad kambaryje taptų šviesiau.

„Man pasižiūrėjus pro langą, pirma mintis buvo vau. Eglės buvo tokio dydžio, kaip kokiame miške. Jas pamačius, visas interjeras pradėjo suktis mintyse. Atėjau, pamačiau jas ir supratau, jog čia negali likti jokių raudonų baldų ar geltonų sienų. Man jau buvo nebesvarbu, kad čia yra senos statybos namas“, – pirmais įspūdžiais dalinasi V. Ėvaltienė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras
Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras

Interjerą kūrusi Violeta pasakoja, kad pirmiausia reikėjo sutvarkyti techninius reikalus – gauti visus leidimus dėl lango didinimo ir radiatoriaus keitimo.

Tuomet eilė atėjo kitiems darbams: „Siekėme, kad svetainėje atsirastų daugiau šviesos. Kadangi yra senos statybos butas, tai lubos yra žemos, todėl turėjome ieškoti sprendimų, kurie padėtų optiškai praplėsti erdvę.

Reikėjo iš pagrindų viską keisti. Viskas buvo išgriauta: ir grindys, ir sienos, kurias lyginome, ir elektros laidai.

Vietoje senos sekcijos sukūrėme naują korpusinį baldą su veidrodiniais fasadais, juodomis metalo ir stiklo lentynomis. Radiatorius buvo paslėptas po frezuota plokšte, integruota į baldą, todėl net nepasakytum, kad ten yra radiatorius, kuris atlieka visas reikiamas funkcijas.“

Interjere dominuoja balta ir pilka spalvos, o pagrindiniu akcentu tapo smaragdinės žalios spalvos aksominė sofa. Svetainėje stovėjo ir senas pianinas, kuris buvo geros kokybės, tačiau visiškai nederėjo.

„Pianinas labai gražiai skambėjo, buvo naudojamas, todėl šeima jo atsisakyti nenorėjo. Aš jiems pasiūliau išeitį – restauruoti pianiną. Restauratorius jį padarė tokį, kad dar geriau skamba ir atrodo nuostabiai, buvo nudažytas balta matine spalva“, – teigia V.Ėvaltienė.

Violeta klientams visada pataria vadovautis taisykle, jog mažiau yra daugiau. Reikėtų atsisakyti griozdų ir pasirinkti baldus, tinkančius būtent tai erdvei. Taip padarė ir svetainėje:

„Buvo atsisakyta stalo-transformerio, kuris gali susimažinti ar pasididinti. Vietoje jo pasiūliau du nedidelius marmuro stalviršio staliukus, kurių užtenka, kai norima išgerti puodelį kavos ar suvalgyti vieno kąsnio sumuštinuką.

Taip pat buvo atlaisvinti praėjimai, padarytas geras praėjimas iki balkono, nes iki tol buvo taip apkrauta viskas, kad jie svetainėje vaikščiojo labirintais.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras
Asmeninio archyvo nuotr. /Svetainės interjeras

Nuo praėjusių metų birželio iki žiemos užsitęsę remonto darbai buvo verti laukimo. V.Ėvaltienė gyrė klientus, kurie leido jai kūrybiškai pasireikšti, o patys svetainės renovaciją vadino stebuklu:

„Sakė, kad nebenori iš svetainės išeiti, o vyras kasdien, nors ir nežiūri televizoriaus, bent trumpai pasėdi kambaryje. Tai man čia yra didžiausias įvertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius