Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 05

Psichologiniai bendravimo ypatumai, kurie suteiks jums pranašumo

Ar kada nors susimąstėte, kad situacijos rezultatus nulemia detalės? Pavyzdžiui, darbo pokalbyje, bendraujant su mylimuoju ar drauge. Štai keli psichologiniai triukai, kuriuos galite išmėginti – gal jie greičiau padės pasiekti tikslą?
Pokalbis
Pokalbis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologai: kodėl vyrai palieka idealias moteris? 

  1. Kai pažindinatės su žmogumi, pabandykite atkreipti dėmesį į jo akių spalvą, nepamiršdami šypsotis. Žmonės dažniausiai mėgdžioja vienas kito elgesį, atkreipia dėmesį į jus ir užfiksuoja savo atmintyje, kadangi jūs į juos žvelgėte ilgiau nei įprasta.
  2. Stebėkite, kur nukreiptos jūsų pašnekovo pėdos. Jeigu prieinate prie žmonių, o jie į jus pasisuka kūnu, bet ne kojomis, jie netrokšta, kad prisijungtumėte prie pokalbio.
  3. Kai kalbatės su kuo nors, pažvelkite, kur „žiūri“ besikalbančiojo su jumis kojos. Jeigu jos nukreiptos nuo jūsų, vadinasi, žmogus nori užbaigti pokalbį.
  4. Fenomenas: žmonės su malonumu jums sutiks padėti, jeigu iš pradžių paprašysite atlikti ką nors labai paprasto.
  5. Ir atvirkščiai – jeigu prašysite ko nors sunkiai įgyvendinamo, tikėtina, kad pašnekovas atsisakys. Tačiau po to pasakę tai, ko iš tikrųjų jums reikia, gausite jo sutikimą.
  6.  Prašydami žmogaus nedidelės paslaugos priversite jį galvoti, kad jeigu jau jis sutiko padėti, vadinasi jums jaučia simpatiją.
  7. Jeigu kažkam užduodate klausimą ir žmogaus atsako, tačiau nepilnai arba iš dalies, tuomet palaukite. Tylėdami ir išlaikydami vizualų kontaktą jūs sulauksite to atsakymo iki galo.
  8. Jeigu nervinatės dėl kokios nors situacijos, pavyzdžiui, turite kalbėti didelei auditorijai žmonių, tuomet pabandykite ką nors suvalgyti arba pakramtyti gumos. Mūsų smegenys tada pradeda kažkiek nusiraminti, kadangi mano, jog „jeigu jau valgome, tuomet greičiausiai esame nepavojingoje situacijoje“.
  9. Tam kad išvengtumėte susidūrimų minioje ar kitose vietose, kur daug žmonių, žiūrėkite į vieną tašką per žmogaus petį ar tarp žmonių galvų grupėje. Jūsų žvilgsnis – tai signalas, rodantis kitiems, kur einate, todėl taip be žodžių parodote, kad jus praleistų.
  10. Kai mokotės ko nors naujo, pabandykite to išmokyti savo draugą. Leiskite jam užduoti klausimus, kadangi taip jūs geriau suprasite ir išmoksite visas medžiagas.
  11. Į žmones, su kuriais neseniai susipažinote, kreipkitės vardais. Dažniausiai tai mums visiems patinka, be to, sukuriamas pasitikėjimo ir draugystės jausmas.
  12. Jeigu ruošiatės svarbiam pokalbiui ir jaudinatės, pabandykite pakeisti savo psichologinį nusiteikimą iš anksto. Pavyzdžiui, įsivaizduokite, kad jūs kalbinantis žmogus yra senas jūsų draugas, mintyse su juo bendraukite, kalbėkite, kaip su seniai nematytu, bet artimu asmeniu, šypsokitės. Kad ir kaip banalu, bet tai padeda mums nusiraminti ir lengviau susidoroti su įtampa.
  13. Jeigu jūsų rankos šiltos pasisveikinimo metu, greičiausiai jūs kitiems pasirodysite maloniu žmogumi, su kuriuo lengva bendrauti.
  14. Kai einate susitikti su kokiu nors žmogumi, išsirinkite tokią veiklą ar vietą, kurioje adrenalinas pašoktų į aukštumas. Taip sustiprinsite įspūdį ir žmogus manys, kad su jumis laiką praleido įdomiai.
    Vida Press nuotr./Pora paplūdmyje
    Vida Press nuotr./Pora paplūdmyje
  15. Raktas pasitikėjimo savimi spynai atrakinti – tai įeiti į kambarį ir manyti, kad jau visiems patinkate.
  16. Fiziniai streso pojūčiai (padidėjęs širdies ritmas, pagreitėjęs kvėpavimas ir pan.) panašūs į fizinę drąsos išraišką. Taigi, kai jaučiate stresą kokioje nors situacijoje, peržvelkite ją ir laikykite iššūkiu, o ne pavojumi.
  17. Žmonės prisimins ne tai, ką jūs pasakėte, bet tai, kaip privertėte juos jaustis.  
  18. Jeigu sau nusišypsosite plačiai, tuomet jūs pasijausite laimingesni.
  19. Kai grupė žmonių juokiasi, žmogus instinktyviai žvelgia į tą, su kuriuo jį sieja artimiausi santykiai. Taip galite sužinoti paslėptas simpatijas.
  20. Visada vaikui leiskite rinktis, kad jis galvotų, jog kontroliuoja situaciją. Pavyzdžiui, norėdami, kad jis apsiautų batukus, klauskite, kokius batukus jis norėtų apsiauti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Zodiako ženklų bendravimo ypatumai: kas, kaip ir kokios meilės ieško? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius