Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 11

Savaitės vieta: Kai norisi ko nors saldaus

Už Šv. Jackaus koplytėlės, puošiančios Vilniaus Naujamiestį, pasislėpusi maža „Conditus“ kepyklėlė. Galėtumėm tęsti, kad joje daug pyragėlių. Bet iš tiesų – pyragų, apie kuriuos garsas seniai sklido Varėnoje, o dabar jau ir sostinėje.
Kepyklėlėje „Conditus“ kasdien šeimininkauja Inga Pikčilingytė
Kepyklėlėje „Conditus“ kasdien šeimininkauja Inga Pikčilingytė / Jurgos Čekatauskaitės nuotr.

Kasdien už prekystalio klientus pasitinka besišypsanti mergina – viena iš savininkių ir pyragų kepėjų Inga Pikčilingytė. „Conditus“ kepyklėlė - tai šeimyninis verslas, kuriame sukasi ji pati, mama, sesuo su vyru ir jo mama, nuo kurios viskas ir prasidėjo. Daugiau nei dešimtmetį Vita Valeišienė savo kepamais pyragais, o ypač – šimtalapiais, garsėja Varėnoje. Kai užsakymai pradėjo plūsti iš Vilniaus, dviejų susijungusių šeimų nariai nusprendė čia atidaryti kepyklėlę.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /kepyklėlė „Conditus“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kepyklėlė „Conditus“ - šeimos verslas

Sesers anytos gamintus skanėstus pardavinėjusiai Ingai buvo neįdomu tik prekiauti, tad šalia su mama nusprendė atidaryti ir nedidelę kavinukę. O tada ir pati ėmė kepti pyragus, nors niekada anksčiau jų nemėgo. Dabar ne tik kiemo kaimynus bei artimiausių biurų darbuotojus džiugina savo kepiniais, bet tiekia juos dar dviems kavinėms. O kartais tenka pasiraitoti rankoves ir pasaldinti kieno nors vestuves, išleistuves ar gimtadienį.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /kepyklėlė „Conditus“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /Burokėlių ir šokolado keksiukas

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės vieta: Menas ir maistas Nacionalinėje dailės galerijoje

„Kartą kaimynė atnešė didžiulį moliūgą, – savamokslės konditerės karjeros pradžią prisimena Inga. – Sugalvojau iš jo iškepti pyragą. Tiesa, galutinį receptą tobulinau gal porą mėnesių, kol pavyko išgauti patinkantį skonį.“ Rezultatas akivaizdus – Ingos moliūgų pyragas čia vienas populiariausių (100 g – 0,77 €).

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /kepyklėlė „Conditus“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /Moliūgų pyragas - vienas populiariausių kepinių

Tarp kitų populiarių skanėstų – garsieji šimtalapiai iš Varėnos: klasikinis ir su varške (1 kg – 11,58 €), morkų pyragas (100 g – 0,77 €),  burokėlių ir šokolado keksiukai (0,72 €). „Man nesinorėjo įprastų, nusibodusių kepinių, todėl pas mus daug saldžių pyragų iš vaisių ir daržovių“, – sako Inga. 

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /kepyklėlė „Conditus“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Norite sausainių? Kepyklėlė pasiūlys jų kelių rūšių

Jai dabar patinka ne tik pyragai. Patinka, kad nereikia sėdėti šiuolaikiniame biure, kad ryte, atėjusi į darbą, gali ramiai prie lauko staliuko išgerti kavos, kad kaimynai – nerealūs ir jau kone tapo geriausiais draugais, o po didžiųjų švenčių, kai rankos svyra nuo darbų, meilę kepiniams sugrąžina klientų komplimentai. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės vieta: Kavos skonio žemėlapis

Beje, jei norite pyrago savo šventei, geriau „Conditus“ kepyklėlėje jį užsisakyti iš anksto, nes, kepami kasdien, vitrinoje ilgai neužsiguli. Todėl čia visada viskas šviežia. 

Darbo laikas: I-V 10-19, VI 10 -15.

Populiarus desertas:  moliūgų pyragas (100g – 0,77 €)

Išskirtinis gėrimas: šokoladinis pienas (ingredientai: šokoladinis krepšelis, juodasis šokoladas, karštas pienas) – 0,72 €

Adresas: J.Basanavičiaus 53-2, Vilnius

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /kepyklėlė „Conditus“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /Keli staliukai rikiuojasi ir lauke, čia gera pasišnekučiuoti ir išgerti kavos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius