Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 28

Sceninių kostiumų kūrėja Aina Zinčiukaitė: „Klaipėda ypatinga vieta kurti ir gyventi“

Klaipėdoje gimusi ir augusi drabužių dizainerė, sceninių kostiumų kūrėja savo miestui gali pasakyti ne vieną komplimentą ir palinkėjimą. Kaip ji sako, Klaipėda – jai brangus, artimas ir ypatingas miestas, kuriame gera kurti ir gyventi.
Aina Zinčiukaitė
Aina Zinčiukaitė / Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr.

„Mano gyvenime menas buvo visada, augau apsupta kūrybos – mano tėveliai buvo choreografai, todėl nuo pat vaikystės aš mačiau šalia savęs šokį, o vėliau ir pati šokau, – pasakoja A.Zinčiukaitė, sukūrusi daugybę sceninių kostiumų tiek šokėjams, tiek menininkams ir aktoriams, įvairiems projektams, renginiams, spektakliams.

Iš viso šokdama moteris praleido net devyniolika metų, o vėliau teko pasirinkti – šokis ar kūryba: nugalėjo pastaroji, kostiumų kūryba, kuri veda į priekį.

Meniška siela

Aina Zinčiukaitė praėjusiais metais Klaipėdoj buvo nominuota „Meniškos sielos“ apdovanojimui, kurį ir laimėjo, nors pabrėžia, kad yra ir daugybė kitų menininkų šiame mieste, kuriems ji nepagailėtų komplimentų, tačiau, šis apdovanojimas tikrai įkvepia ir skatina nesustoti.

„Įkvėpimas yra visur, – paklausta apie tai, kas ją įkvepia labiausiai sako moteris. – Tai, kas tave supa, ta pati kasdienybė irgi gali būti įkvėpimas“, – mano dizainerė. Ji pritaria tam, kad miestas, kuriame gyvena glaudžiai siejasi su kūryba, kadangi čia gyvenimas lėtesnis, ramesnis, be streso, todėl galima susitelkti į tai, kas svarbiausia kūrybine prasme. Kūrėja yra apdovanota ir teatralams skiriamu „Padėkos kaukės“ apdovanojimu bei medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“.

,,Galvodama apie Klaipėdą, manau, jog ši erdvė mano, kaip kūrėjo, atveju – ideali. Kūrybinė veikla ypatingai intensyvi ir įtempta, todėl miesto ramybė ir jaukumas sukuria savotišką balansą kartais beprotiškam tempui. Na, jei kartais norisi pajusti intensyvesnį pasaulio pulsą – visada gelbėja šalia Klaipėdos esantis Palangos oro uostas. Reikia ramybės, susikaupimo – beveik į meditacinę būseną panardinantis unikalus Klaipėdos pajūris. Vertinu Klaipėdą už šių skirtingų galimybių dermę.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aina Zinčiukaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aina Zinčiukaitė

Klaipėdos miestas kūrėjai – ypatingas

Paklausta apie ateities planus ir svajones dizainerė sako, kad dabar ją labiausiai džiugina tai, kad gimtojoje Klaipėdoje duris atvers jos nauja studija, o ir darbų netrūksta – kol kas jie suplanuoti pusmečiui į priekį. O ko norėtų palinkėti savo miestui?

Galvodama apie Klaipėdą, manau, jog ši erdvė mano, kaip kūrėjo, atveju – ideali.

„Nestovėti vienoje vietoje, nesustingti, stengtis atrasti ir susikurti kūrybines galimybes patiems, nes Klaipėda yra įsikūrusi ypatingoje vietoje. Kadangi čia augau ir gyvenu nuo pat pirmųjų dienų, visi svarbūs gyvenimo potyriai ir akimirkos yra susiję su mano brangiu miestu“, – sako kūrėja, kuri visada apsupta meno ir menininkų, prie kūrybos prisiliečianti kiekvieną dieną ir akimirką.

Kiekvienas darbas, kurį tenka kurti yra labai brangus ir svarbus, o pavykę projektai suteikia daug džiaugsmo ir pasitenkinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius