-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 31

Svetainė nori naujo veido: lengvo, elegantiško ir su rafinuotumo prieskoniais

Svetainė – tai namų vizitinė kortelė ir vieta, kur praleidžiame didžiąją dalį laiko sugrįžę po darbų. Šios zonos veidas per pastaruosius pora dešimtmečių gerokai pasikeitė – erdvė išsiplėtė, sunkias sekcijas pakeitė lengvos kabančios lentynos, o minkšti baldai tapo jaukūs ir kviečiantys prisėsti.
Interjeras
Interjeras / 123RF.com nuotr.

Peržvelgsime, kokie gi mados vėjai pučia svetainės interjeruose.

Elegancija ir minimalizmas

Šiuolaikiniai dizaino sprendimai įkvėpimo semiasi iš 1940-ųjų, 1950-ųjų ir 1970-ųjų metų dizaino pavyzdžių, naujai perteikdami gausybę tuo metu atsiradusių išskirtinių formų. Tuo metu vyravo elegancija ir lengvumas, kas jau ne pirmus metus keičia sunkias ir gremėzdiškas sovietinių laikų sekcijas.

Kad žmonės nebenori sunkių baldų ir ieško kitų variantų, patvirtino ir baldų salono „Boconcept“ konsultantė Milda Jakimavičiūtė. „Nors mes turime keletą sunkesnių spintų, kurios galėtų būti pavadintos sekcijomis, bet žmonės net nenori į jas žiūrėti ir renkasi daug lengvesnius baldus. Populiariausios yra pakabinamos lentynos arba komodos su aukštomis plonomis kojelėmis, nes neuždengiamas grindų plotas iš karto palengvina erdvę.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Konsultantė pastebi, kad knygoms pirkėjai taip pat dažniausiai renkasi pakabinamas lentynas ir jų derinius, o jų galima sukurti ir labai žaismingų, tuo pačiu neapsunkinant erdvės. „Mūsų butai nėra dideli, naujuose retai kur rasi ir tą vadinamą sandėliuką, tačiau daiktus kažkur pasidėti reikia. O kažkokius mielus ir nostalgiją keliančius daiktus bei vaikų piešinius netgi norisi rodyti, tad įvairios atviros lentynos arba atvirų ir uždarų lentynų bei spintelių deriniai gali būti geras sprendimas vietoj sekcijos“, – pataria M.Jakimavičiūtė.

Balduose vyraujantį minimalizmą akcentuoja ir „Deinavos baldų“ vadybininkė Violeta Puišienė. „Dabar visi nori kuo mažiau baldų ir daugiau erdvės. Vyresnioji karta ateina pasikeisti seną turimą sekciją, kuri anksčiau būdavo prigrūsta, – sako pašnekovė, tačiau stebisi, kad mažai kas teiraujasi knygų lentynų. – Mes visada klausiame kliento poreikių, tačiau jauni žmonės nei vienas nesako, kad reikia kažkur knygas pasidėti. Tiems žmonėms, kurie turi knygų, turime lentynų sistemas su durelėmis. Bet per mano 6 metų praktiką gal buvo du žmonės, kuriems reikėjo bibliotekos“.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Patogumas su visais privalumais

Baldų reinkarnacija atskleidžia unikalią šiuolaikinę kryptį: sofos vis plečiasi, sėdynės tampa didesnės ir vis labiau išpūstos, tarsi atsisėdusį pailsėti norėtų apglėbti. Akcentuodama komfortą, naujoji tendencija su pernelyg dideliais, putliais ir tingiais minkštais baldais yra tarsi šiuolaikinio skubančio gyvenimo atspindys, kai grįžus namo po darbų norisi ilsėtis, gulėti jaustis ypač patogiai.

„Yra žmonių, kurie visą vakarą praleidžia ant sofos. Arba jaunimas mėgsta įsirangyti ant sofos su visais kompiuteriais ir darbais“, – šio baldo patogumo svarbą akcentuoja ISKU baldų vadybininkė Silvija Pakalniškytė.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

„Skrajos“ prekybos centre įsikūrusių „Deinavos baldų“ vadybininkė V.Puišienė tuo tarpu pastebi tendenciją, kad būste atsisakant sienų ir taip sujungiant visas zonų erdves, žmonės vis dažniau atsisako miegamųjų. „Daugelis ieško sofų, tinkamų miegui. Nors pats gamintojas dažniausiai siūlo sofą ar kampą be miegamojo funkcijos, nes tada jų konstrukcijos kokybė geresnė, bet visiems reikia tos funkcijos. Mes siūlome tam ekstra atvejui, jei svečias atvažiuotų, turėti čiužinius, tačiau žmonės dažnai sako, kad ant sofos ketina miegoti patys“, – konstatavo V.Puišienė.

Sofos keičiasi ir lengvėja kartu su visais baldais: sunkus jų pagrindas pakilo nuo grindų, įgijo kojytes ir iš karto atrodo daug elegantiškiau.

Rafinuotumas ir kambario „egoistas“ – fotelis

Rafinuotumas ir prabanga – dar vienas šiuolaikinio interjero dizaino veidas. Paskutinių pasaulinių parodų stendai, pristatantys naujausias svetainių tendencijas, akino auksinėmis detalėmis, blizgančiu švelniu aksomu ir ekskliuzyvinėmis medžiagomis, viliojo spalvotų stiklų atspindžiais ir nupoliruotu tviskančiu metalu.

„Boconcept“ konsultantės Mildos Jakimavičiūtės teigimu, keičiantis svetainės koncepcijai pastaruoju metu žmonės vis dažniau renkasi ne kampinę, o paprastą sofą ir kartu dar foteliuką. Esant didesnei erdvei fotelis gali būti labai išskirtinio dizaino ir tapti kambario žvaigžde.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Kalbant apie sezonines tendencijas, šiuo metu daugelyje dizainų dėmesį kausto akso spindesys. Tačiau ne paslaptis, kad juo suviliosi ne kiekvieną lietuvį.

„Pamatę šį akcentą parduotuvėje dažnas apsidžiaugia, kad gera idėja, nes patys nedrįstų sugalvoti. Nes juk aukso spalvos šviestuvai, tinkamai suderinus, tikrai per daug neišsiskiria, bet pagyvina visą erdvę ir tą pasirinktą pilką ar juodą pagrindinę spalvą. Tada galima žaisti žvakidėmis, vazomis, gėlėmis. Nebūtinai turi būti viskas kaip esame įpratę, galima džiazuoti“, – šypsosi pašnekovė.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Bendra erdvė diktuoja savo taisykles

Būste mažėjant sienų ir plečiantis erdvei kinta ir reikalavimai baldams. Norisi, kad viena zona su kita susilietų ir būtų harmoningos.

„Kai virtuvė ir svetainė yra bendroje erdvėje, tai žmonės nori nevirtuviškos virtuvės ir renkasi ją uždaresnę, paprastesnę, be rankenėlių. O svetainės baldus derina prie virtuvės baldų, kas yra papildomas iššūkis. Skiriamojoje zonoje dažniausiai būna valgomojo stalas su kėdėmis, dažnai dar ir pastatoma konsolinė lentynėlė“, – bendros erdvės konstrukciją komentuoja M.Jakimavičiūtė.

Pašnekovė akcentuoja „Boconcept“ siūlomų baldų privalumą – užsakant juos galima derinti tarpusavyje. „Mūsų kėdėms galima pasirinkti visus tuos pačius audinius kaip ir sofoms. Jeigu nesinori tos pačios spalvos, gali būti tas pats audinys, tik kitos spalvos. Arba tos pačios spalvos, bet kitoks audinys, lengviau prižiūrimas valgomojo kėdėms, jei yra mažų vaikų ar gyvūnų. Taip pat valgomojo stalų paviršiai gali būti tokie pat, kaip kavos staliukų. Kabinamos lentynos gali turėti tas pačias medžio spalvas. Tad tas iššūkis suderinti tą visą erdvę tarpusavyje pas mus yra lengvesnis“, – sako konsultantė.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Mėgstamiausia lietuvių spalva – vis dar pilka

Kiekvienas sezonas įlieja naujų spalvų į mūsų interjerus, pasiūlydamas vis įdomesnių tendencijų.

Daniškais baldais prekiaujančios „Boconcept“ atstovės teigimu, pasaulyje dabar madinga pelenų rožinė, violetinė, savanos žalia, visi mėlynos atspalviai. „Mėlynus ir žalius atspalvius lietuviai jau renkasi, tačiau pilkos vis tiek yra daug. Mėgstamiausia lietuvių spalva renkantis minkštus baldus yra pilka, su ja jie jaučiasi saugiausiai. O visi kiti baldai yra dažniausiai balti“, – monochrominių spalvų bumą Lietuvoje akcentuoja M.Jakimavičiūtė.

Ji pastebi, kad laisvėjame labai pamažu ir drąsiau renkamės tik mažesnius daiktelius. „Tarkime, jeigu sofą, stalą ir virtuvės komplektą renkasi neutralesnius, tai paskui žaidžia su aksesuarais, su kilimais, pledais, pagalvėlėm, šviestuvais. Tuod daiktus renkasi labiau atsižvelgdami į tendencijas, nes juos pakeisti atsibodus ar pasikeitus madai yra ir pigiau, ir lengviau, ir labiau norisi“, – sakė pašnekovė.

Tuo tarpu „Deinavos baldų“ atstovė juokavo, kad ryškesnius baldus pirkėjai žiūri tik kataloge, o renkasi kreminius, pilkus. „Jokių ryškių spalvų. Bet jei žmogus užsako kokį kampą ar sofą elektrik spalvos, tai tiesiog širdis džiaugiasi. Nes dažniausiai kai stovi kokia nors fantastiško grožio odinė žalia salotinė sofutė, tai visi labai džiūgauja ir ją visuomet pastebi, o kai pasiūlai užsisakyti, tai užsako kokią nors rudą, gal kreminę, bet ne žalią“, – šypsojosi V.Puišienė.

Balandžio 6-14 d. pirmą kartą vyks „Tiksi“ baldų nuolaidų savaitė. Jos metu Lietuvos baldų salonai siūlo vertingas nuolaidas. Tai – geriausias laikas metuose atnaujinti baldus palankiomis sąlygomis. Namus atsinaujinti padeda Bigbank.

Daugiau informacijos – „Tiksi“ Facebook puslapyje.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius