Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Tamsios spalvos interjere: kaip sukurti ne niūrų, o elegantišką vaizdą?

Tamsios spalvos – juoda, tamsiai mėlyna, ruda, vyšninė ir visos kitos dažniausiai it pelenės laukia savo eilės, kai kuriamas interjeras. Manoma, kad tamsios spalvos visada sumažina erdvę, aptemdo namus, juose tampa nejauku ir niūru. Ar tikrai?
Tamsios spalvos interjere
Tamsios spalvos interjere / Vida Press nuotr.

Gal tamsių spalvų bijoti nereikia, nes jos gali tapti puikiu akcentu? Įnešti prabangos bei jaukumo?

A post shared by ✨Nadia ✨ (@artynads) on

Laikydamiesi tam tikrų taisyklių ir rinkdamiesi tamsias spalvas, jūs namams suteiksite elegantiškumo ir išskirtinumo. Šokolado, kakavos, vyšninė, tamsiai ruda ir kitos panašios spalvos idealiai tinka tiek kaimiškam, tiek moderniam, tiek klasikiniam interjero stiliui.

A post shared by Hildegard (@homebygard) on

A post shared by Moody Magpie (@moody_magpie) on

Greičiausiai sutiksite, kad spalvos turi įtakos ir mūsų savijautai – štai tamsios ramina, atpalaiduoja, todėl itin tinka miegamojo erdvei.

Tačiau kaip įtraukti tamsias spalvas į interjerą? Jeigu jas pasirinksite netinkamai arba jų bus per daug, kambarys gali atrodyti pernelyg tamsus, senamadiškas ir niūrus.

Nuo ko pradėti?

Sukurkite tinkamą apšvietimą. Apšvietimas šiandien labai svarbus – tai mada, stilius, nuostabus interjero akcentas. Todėl tamsesnes vietas reikėtų apšviesti. Pamėginkite pasitelkti spindinčius, veidrodinius, stiklinius, sidabro atspalvio paviršius.

Tekstūra. Tamsios spalvos geriausiai atrodo naudojamos su natūraliomis ir medžiagomis ir akcentais, pavyzdžiui, mediniais, akmeniniais ir panašiai.

A post shared by Hildegard (@homebygard) on

Kontrastų žaidimas. Nesirinkite vien tik tamsių spalvų – smėlinė, balta, kreminė ir kiti šviesūs atspalviai padės sukurti subtilią harmoniją jūsų namuose.

A post shared by Green Lili (@greenliliart) on

Išsirinkite „teisingą“ kambarį. Tamsios spalvos sukuria jaukumo įspūdį, todėl svečių ar miegamojo kambariui tamsūs tonai išties tinka. Tačiau vaikų kambaryje ar virtuvėje visada dailiau atrodo šviesesnės spalvos.

A post shared by Lianne Trodden (@li_trodd) on

Naudokite tamsų neutralų toną tam, kad pabrėžtumėte ir išskirtumėte ryškius akcentus. Pavyzdžiui, tamsiai ruda, mėlyna dažniausiai tinka daugelyje kambarių, ir joje puikiai atrodo įvairūs akį traukiantys dekoro elementai.

Tamsios lubos – puikus pasirinkimas, labiausiai tinkantis minimalistiniam ir urbanistiniam stiliui, voniai, virtuvei, miegamajam, taip pat – biurui.

A post shared by Raynors (@theraynors) on

Tačiau verčiau vengti tamsių lubų mažose, siaurose, žemose patalpose, erdvėse, kur mažai langų arba jie labai maži. Tokių lubų grožį galėsite pabrėžti pakabinamais šviestuvais.

A post shared by @fayola_decor on

Tamsios grindys – drąsus žingsnis, galintis namams suteikti išskirtinumo ir jaukumo, prabangos bei elegancijos. Tačiau jeigu jau renkatės tamsias grindis, tuomet vertėtų rinktis šviesios spalvos sienas, tarkime, smėlinės, kreminės ir pan.

A post shared by Paulina (@interiorforjoy) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius