Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

TOP idėjos, kaip atšvęsti augintinio gimtadienį: nuo skanukų, papuošimų iki žaidimų svečiams

Ne paslaptis, kad tradicinių švenčių laukiame visi, tačiau ne ką mažiau ir tų, apie kurias girdime kur kas rečiau – tai augintinių gimtadieniai. Yra išradingų šeimininkų, mokančių savo mylimam draugui sukurti šventę, kuri ne tik tampa puikiu prisiminimu, bet ir smagiu laiko praleidimu. Tad kviečiame susipažinti su TOP idėjomis, kaip galima atšvęsti augintinio gimtadienį.
Augintinių gimtadieniai – su skanukais, draugais ir dovanomis
Augintinių gimtadieniai – su skanukais, draugais ir dovanomis / Asmeninio albumo nuotr.

Šeimininkai pasitelkia fantaziją

Norint surasti šeimininkus, kurie rengia augintinio gimtadienį, teko ne juokais paplušėti, mat tai Lietuvoje nėra itin populiaru. Dalis renginių organizatorių tvirtino, kad su tuo neteko susidurti, o kita pusė buvo kategoriška – o kam apskritai to reikia?

Tačiau augintinių šeimininkai randa kūrybiškų sprendimų. Tad, panaršius socialiniuose tinkluose, netrukus iš visų kampų pradėjo lįsti kačių, papūgų, šunų ir kitų gyvūnų gimtadienio nuotraukos. Atrodė, kad kiekviena idėja buvo iki galo išpildyta – surinktas būrys draugų, papuošimų gausa ir, be abejo, šventę vainikuojantis gimtadienio tortas.

Prie gimtadienių rengimo šurmulio prisijungusi Audronė Žilinskienė pasakoja, kad jos anglų seterių veislės kalytė Uoga jai kaip šeimos narė, todėl gimimo diena švenčiama lygiai taip pat kaip ir vaikų.

„Šuo vis tiek nesupranta, kad čia jo gimtadienis, todėl tai labiau skirta mums, šeimininkams. Galime kartu kurti tradicijas, jos leidžia truputį pakeisti požiūrį į augintinį, manau, jis tampa daug humaniškesnis. Mano aplinkoje visi šuniukus gerbia, myli, todėl dar viena šventė niekam nepamaišo“, – šypteli moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Audronė su Uoga
Asmeninio albumo nuotr./Audronė su Uoga

O štai du akita inu šunelius auginanti Bernadeta Navickaitė-Nikrevičė juokauja – gimtadienio šventimas atsirado dėl to, kad su vyru per pirmąjį augintinio gimtadienį buvo jaunesni, tad norėjosi ieškoti progų ką nors atšvęsti.

„Anksčiau turėjome tik vieną šunį ir kilo idėja padaryti Goku pirmojo gimtadienio šventę. Sumanymu pasidalijome su draugais, jie taip pat apsidžiaugė ir patikino, kad mielai atvyktų. Nuo to karto tiek aš, tiek vyras pradėjome švęsti ir augintinių gimtadienius. Aišku, kartais iš senelių sulaukiam draugiško pasišaipymo, kad mums reikia vaikų, o ne šuns gimtadienius švęsti“, – juokiasi Bernadeta.

Svarbu paminėti, kad ne tik šunų šeimininkai rengia šventes, bet ir kitų gyvūnų mylėtojai – štai apie savo kačių gimtadienius papasakojo ir Milda Matulevičiūtė su Aušra Stoniene. Moterys juokaudamos sako, kad geriausia dovana katei – jos mylimiausias skanukas.

„Iš viso auginame keturis katinus – du sugalvojome parsinešti patys, o du buvo išgelbėti. Pastarieji tuomet buvo mėnesio laiko, todėl tiksliai žinome jų gimimo dieną. Taip ir gimė idėja švęsti jų gimtadienius. Kiekvieną kartą džiaugiamės, kad jie išgyveno sunkiomis sąlygomis ir dabar turi visus tuos metukus“, – kalba Milda, auginanti skirtingo amžiaus Bupį, Draką, Hadą ir Torą.

O jūrų kiaulytes Velvetą ir Vaciuką auginanti Silvija sako, kad pamiršti šios šventės paprasčiausiai negalima: „Nors ir kukliai, bet gimtadienius paminime. Tą dieną dėmesio gauna tikrai daugiau, nes dar vieni namų gyventojai, kuriais rūpinasi kasdien visa šeima.“

TOP idėjos, kaip galima atšvęsti augintinio gimtadienį

Tinkama aplinka ir papuošimai

Tiek mažam, tiek dideliam augintiniui be galo svarbu turėti laisvą erdvę, kurioje galėtų išsilakstyti ir pažaisti. Tad Audronė pataria gimtadienį švęsti užmiestyje. Kadangi pati negyvena miesto centre, šventę surengti už miesto buvo kur kas lengviau.

„Susirinkome miške, prisirišome balionų. Stebėjome, kaip vienas šuo gaudo balioną, o tą šunį jau vijosi kitas šuo. Mes patys prie laužo sėdėjome, gėrėme arbatą ir valgėme tortą. Pasijuokėme, nes pasidarėme dvigubą atrakciją“, – prisiminusi šypteli Audra.

Keturis katinus auginanti Milda sako, kad prie dekoracijų turi prisidėti ir vaikai: „Šie gyvūnų gimtadieniai vaikams padeda lavinti vaizduotę. Jie supranta, kad ne tik sau gali padaryti šventę, bet ir kitiems.“

Asmeninio albumo nuotr./Mildos katino Hado gimtadienio vakarėlis
Asmeninio albumo nuotr./Mildos katino Hado gimtadienio vakarėlis

Pakviesti draugais tapusius augintinius

Kad šeimininkui gimtadienyje nebūtų nuobodu, Audronė siūlo pasikviesti ir draugais tapusius kitus augintinius. Žinoma, kvietimus siųsti ne patiems augintiniams, o jų šeimininkams.

„Sueina draugeliai, su kuriais įprastai kartu vaikštome, bėgiojame. Visi ateina su pakilia nuotaika. Gimtadienio nepraleidžia ir močiutės, ir vaikai“, – sako moteris.

Štai į katino Hado gimtadienio šventę pakviesti draugus M.Matulevičiūtei nepavyko.

„Norėjome pasikviesti kaimyną katiną, bet šeimininkė jį virusavo ir teko gimtadienio šventę nukelti kitiems metams“, – pasakoja ji.

Koks gimtadienis be skanukų?

Audronė pasakoja, kad per augintinio gyvenimą buvo įvairių skanėstų, tačiau gimtadienio skanukas turi būti ypatingas.

„Reikia pamaloninti šuniuką ir pavaišinti jį kokiu nors kitokiu skanuku – pavyzdžiui, įteikti torto formą primenantį paštetą. Vienas svečias (anglų seteris – red. past.) netgi nesulaukė žvakučių ir jį apvalgė. Labai juokėmės. Šįkart tą draugelį prižiūrime, kad nepasikartotų scenarijus“, – apie šmaikštų nutikimą pasakoja Audronė.

Asmeninio albumo nuotr./Uogos gimtadienio šventė
Asmeninio albumo nuotr./Uogos gimtadienio šventė

Moteris ir šiandien juokiasi, nes gudrusis svečias atėjęs į svečius vis taikosi į virtuvę. Tad pamoka visiems – atidžiai saugokite gimtadienio tortą!

Skanukais savo jūrų kiaulytes lepina ir Silvija. Būtent gimtadienio metu Velvetas ir Vaciukas yra išleidžiami iš narvelio, kur gali pakeisti savo ramią rutiną.

„Leidžiame palakstyti, simboliškai papuošiame jų erdvę, palepiname žalių daržovių rinkiniu su puokšte lėkštėje, graužikų skanėstais ir, be abejo, įamžiname akimirką“, – šypteli ji.

Asmeninio albumo nuotr./Vaciukas ir Velvetas džiaugiasi gimtadienio vaišėmis
Asmeninio albumo nuotr./Vaciukas ir Velvetas džiaugiasi gimtadienio vaišėmis

Pramogos ne tik augintiniui, bet ir šeimininkui

Švenčiant gimtadienį augintinis gali rasti įvairiausių pramogų – nuo gaudynių, smagių žaidimų su kitais gyvūnais iki atradimų gamtoje. O kuo užsiimti šeimininkui? Bernadeta siūlo įjungti fantaziją ir sugalvoti protinės mankštos reikalaujančius žaidimus – pavyzdžiui, svečiams parengti apklausą apie gimtuvininką.

Surenkite šventę nuotoliniu būdu

Jei nepavyksta į šventę sukviesti pačių artimiausių – ne bėda. Aušra sugalvojo išmanų būdą, kaip katino Fergio gimtadienį sutikti kitaip.

„Kadangi vaikų nebuvo kartu, padariau kitokią pramogą – išsiunčiau visiems nuotraukas į bendrą susirašinėjimo grupę“, – pasakoja moteris, kurios augintinio šventėje dalyvavo vyras ir mama, o užsienyje esantys vaikai prisijungė nuotoliniu būdu.

Papuoškite ne tik aplinką, bet ir augintinį

Nors mažieji augintiniai mėgsta nusikratyti tai, kas ant jų gražiai uždedama, Aušros Fergis ne toks – katinas išdidžiai nešioja gimtadieninę kepurę.

„Iš pradžių pavyko, bet vėliau ne, nes pradėjo ją graužti. Jam labai patinka popierius ir gumytė, tai visą papuošimą ir sunaudojo“, – juokiasi A.Stonienė.

Mildos katinai nuo Fergio neatsilieka – elgiasi panašiai.

„Vienam uždėjome gėles, kitam kaspiną, o trečiam kaspinas nepatiko, tai uždėjome kepurėlę“, – pasakodama apie gimtuvininkų aprangą šypsosi moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Drakas
Asmeninio albumo nuotr./Drakas

Daugiau vaišių

O ką galvojate apie tortą svečiams? Bernadeta mano, kad nereikėtų apleisti ir augintinių šeimininkų, juk jei ne jie, mažieji į svečius nebūtų užsukę.

„Labai gerai pamenu pirmąjį gimtadienį. Turėjome tris tortus – buvo du normalūs, kurie buvo skirti žmonėms, ir vienas tortas šuniui. Jį padarėme iš konservų, paštetų ir kitų skanėstų. O patys ragavome paprastus, bet irgi gardžius tortus“, – šypsosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Goku
Asmeninio albumo nuotr./Goku

Nepamirškite dovanų

Koks gimtadienis, jei į jį neatnešamos dovanos? Tiek žmogus, tiek gyvūnas vertas dovanos, kuri jį pradžiugintų. Bernadeta prisimena, kad per pirmąjį Goku gimtadienį draugai atnešė visokių skanukų, žaislų.

Ir nors bėgant metams gimtadienio švenčių mažėjo, dovanos niekur nedingo.

„Per kiekvieną gimtadienį šunims įteikiame kokią nors dovaną. Šiemet Gokui sueis penkeri, o mergytei bus pusantrų metų, tai abiem nupirksime po naujas petnešas. Tiesiog tai, ką galėtume dovanoti įprastą dieną, padovanojame per gimtadienį“, – sako moteris.

Aušra pritaria Bernadetai, mat ir jos katino mylimiausia dovana tampa skanukai – įvairios lazdelės ir į pagalvėles panašūs gardėsiai: „Be jų iš namų neišeiname.“

Asmeninio albumo nuotr./Aušros katinas Fergis
Asmeninio albumo nuotr./Aušros katinas Fergis

O M.Matulevičiūtė savo katinui Drakui padovanojo kiek kitokią dovaną – furminatorių.

„Jis ilgesnio plauko katinėlis. Iš pradžių jis juo nesižavėjo, o paskui pradėjo džiaugtis“, – tikina ji ir dar pridėjo, kad kitas katinas Hadas mėgsta įvairius žaisliukus. Tiesa, žaislines pelytes pameta dažniau, nei šeimininkė jas spėja pirkti.

Visgi Silvija Vaciukui ir Velvetui padovanojo šiek tiek kitokią dovaną – prie namų interjero priderintą išskirtinio dizaino namelį.

„Norėjosi, kad jis tiktų ir namų erdvėje, ir būtų patogi augintinio priežiūrai. Tai yra funkcinis daiktas, kuris kuria estetinį vaizdą, o tai labai svarbu, kai namuose atsiranda gyvūnai.

Dažnai jie linkę įvesti savo tvarką, kas nelabai priimtina jų šeimininkams, tad dovana abipusė“, – sako Silvija, pridurdama, kad jūrų kiaulytėms nepagaili ir šieno maišelių, kurie tampa ne tik skaniu užkandžiu, bet ir palaiko tvarką.

Asmeninio albumo nuotr./Vaciukas ir Velvetas džiaugiasi gimtadienio vaišėmis
Asmeninio albumo nuotr./Vaciukas ir Velvetas džiaugiasi gimtadienio vaišėmis

Užsukite į „PetCity“

Milda pataria kiekvienam, kuris ruošiasi surengti savo augintinio gimtadienio šventę, užsukti į gyvūnams skirtą parduotuvę. Būtent čia ji atranda patikrintus ir licencijuotus skanėstus – gardžiausius konservus, paštetus.

„Galima pasirūpinti ne tik įprastu maistu, bet ir išskirtiniais skanukais“, – sako ji.

Jei kartais pritrūks idėjų augintinio gimtadienio šventei, jų daug turi „PetCity“ parduotuvė. Čia galėsite pasirinkti iš įvairiausio asortimento prekių – nuo papuošimų, kepuraičių iki skanukų bei smagių žaislų.

O kaip tik dabar parduotuvė siūlo išskirtines ir paskutinei vasaros savaitei skirtas prekes: atgaivinantį baseiną šunims, į lauko karštį neišeinančioms katėms draskykles, žaislus, reikalingiausius aksesuarus ir vardo nepamiršti padedančius pakabukus.

Negana to, artėjantį rudenį svarbu pasirūpinti ir lietpalčiais, interaktyviais žaislais bei įvairiais skanėstais ir graužalais, jei tektų dažniau praleisti namuose dėl netikėtai galinčio užklupti lietaus.

Be to, jei nepavyks išsirinkti gimtadienio dovanos pačiam šeimininkui, į parduotuvę galite atsivesti ir augintinį. Visos „PetCity“ parduotuvės draugiškos gyvūnams, tad jei šio antkaklis ar pavadėlis nusidėvėjo ir gimtadieniui norisi naujo – tai galės išsirinkti ir pats. Juk ne tik mums, bet ir augintiniui ryškesni daiktai kartais patraukia akį.

Daugiau akimirkų iš augintinių gimtadienių – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius