Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 07 16

Vilnietei apkarto trumpalaikės nuomos kaimynystė: ar vienintelė išeitis – kaskart kviesti policiją?

Vis dažniau lietuviai nuomoja savo būstus, ir labiausiai jiems apsimoka trumpalaikė nuoma. Tačiau, kol nuomotojai skaičiuoja uždarbį, daugiabučio kaimynams tokia nuomininkų draugija gali atsirūgti. Taip nutiko ir vilnietei Daivai, kurios name keletas trumpalaikės nuomos būstų, o jų savininkams nė motais, ką veikia ir kaip elgiasi nuomininkai.
Lina Alksnienė ir asociatyvioji nuotr.
Lina Alksnienė ir asociatyvioji nuotr. / 123rf.com / Natashos Kovalenko nuotr.

Situaciją, kaip elgtis tokiais atvejais ir ar kaimynai gali turėti kokios nors įtakos, kam šalimais jų nuomojami būstai, komentuoja advokatė Lina Alksnienė.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Kelioms valandoms nuomojamuose būstuose – įtartina kompanija

Kaip pasakoja Daiva (tapatybė redakcijai žinoma), naujesnės statybos daugiabutyje, kuriame ji yra įsigijusi butą, didesnė dalis butų ilgainiui buvo išnuomota, kai kurie jų – trumpalaikei nuomai. Todėl vis pasitaiko problemų dėl nuomininkų triukšmo vėlyvu metu, vakarėlių, rūkymo balkonuose ir ne tik.

Būstai kartais išnuomojami neaiškiems asmenims, kurie galimai užsiima įtartinomis veiklomis, galbūt ir prostitucija. „Daug ką apie tokių butų paskirtį pasako tai, kad jie nuomojami net ne paroms, o kelioms valandoms, ir tie nuomininkai nuolat keičiasi“, – sako vilnietė.

Moteris teigia, kad neapsikentę kaimynai yra kvietę policiją, tačiau tai padeda tik tam kartui, o būsto savininkai nuo atsakomybės išsisuka, nes jų tuo metu bute nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius