Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 30

Viskas Helovino šventei: dekoracijos, receptai, žaidimai ir magijos triukai

Jungtinėse Amerikos valstijose Helovinas populiarumu nusileidžia tik Kalėdoms, nors iš tiesų šventės gimtinė – Airija, atėjusi iš senų laikų, kuomet keltai rengdavo festivalius mirusiesiems pavadinimu Samhain.
Helovinas
Helovinas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Receptai Helovinas

Lietuvoje Helovinas tampa vis populiaresnis, nes daugumai ši šventė – tai proga atsiskleisti kūrybiškumui. Internete gausu pasiūlymų, kaip galime nusipiešti įspūdingus makiažus, sukurti dekoracijas. Nors šventei paruošti dažnai reikia skirti daug laiko, siūlome Jums idėjas, kurios padės paruošti šventę taupant jį.

Subtilios dekoracijos – galingas efektas

Tipinės šios šventės spalvos – juoda ir oranžinė. Pastaroji yra simbolis stiprumo ir ištvermės, juoda – dažniausiai siejama su mirtimi. Tai tarsi priminimas, kad Helovino šventė – riba tarp gyvybės ir mirties.

Populiariausia dekoracija – išskaptuotas moliūgas. Nepamirškite į jo vidų įstatyti ir mažą žvakutę. Įdomu tai, kad vienos pirmųjų šių dekoracijų buvo gaminamos ne iš moliūgo, o iš ropių. Tiesa, pastarąsias kur kas sudėtingiau paruošti. Neturite moliūgo? Ne bėda – juodu žymekliu ant apelsinų ar mandarinų nupiešę piktus veidus turėsite daug mažų moliūgėlių.

KG nuotr./Lapų dekoracija
KG nuotr./Lapų dekoracija

Šikšnosparnių karpiniai. Ant storesnio popieriaus nusipiešę šikšnosparnio siluetą jį iškirpkite ir ant dvipusio juodo popieriaus išpieškite daug šikšnosparnių bei juos iškirpkite. Šios dekoracijos puikiai tiks pakabintos ant lempų ar priklijuotos ant sienų ar spintos.

KG nuotr./Šikšnosparnio dekoracija
KG nuotr./Šikšnosparnio dekoracija

Sudžiūvę lapai. Jie puikiai tiks stalo dekoracijoms – pabarstyti pavieniui arba pamerkti vazose.

Žaidimai, kurie privers susimąstyti apie antgamtines jėgas ir smagiai pasijuokti

Magija – tai, kas visais laikais stebindavo žmones, o pasitelkiant šiuolaikines technologijas galima išties sukurti nepamirštamą įspūdį. Čia rasite atskleistas 99 magijos triukų paslaptis. Iš tokios gausybės tikrai išsirinksite bent keletą, kuriuos galite atlikti ir savo namuose bei nustebinti net ir pačius nepatikliausius svečius.

VIDEO: 99 magijos triukų paslaptys

Pojūčių žaidimas. Į skirtingas dėžutes sudėkite skirtingus maisto produktus: vynuoges be odelės (pavadinkite dėžutę „akys“), greitai paruošiamus makaronus (pavadinkite – smegenys), virtas juodąsias pupeles (pavadinkite – vabalai), pjaustytas morkas (pavadinkite – didieji pirštai), pomidorai be odelės (pavadinkite – kraujuojanti širdis), ankštinės pupelės (pavadinkite – raganos pirštai). Kvieskite drąsiausius svečius ir paprašykite įvardinti, kas tai galėtų būti iš tiesų.

KG nuotr./Stalas su vaišėm
KG nuotr./Stalas su vaišėm

Skeleto dėlionė. Pasigaminkite dvejus griaučių karpinius (pavyzdį rasite čia) ir padalinę svečius į dvi komandas, paprašykite kuo greičiau sudėti visą skeletą. Tai tikrai nėra taip lengva, kaip gali atrodyti. Bet smagu – neabejotinai.

Patiekalai, kuriuos norėsis valgyti užsimerkus

Kraupiai greita pica

Tai patiekalas, kuris nepamainomas ir per šventes, susitikimus su draugais. Tačiau šį kartą dėmesį skirkite picos priedams.

Reikės:

  • 1 pakuotės „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio picai,
  • 235 ml šilto vandens,
  • 50 ml aliejaus,
  • kelių šaukštų pomidorų padažo.

Picos dekoracijoms reikės: juodųjų alyvuogių (be kauliuko), mocarelos sūrio, juodųjų nesmulkintų pipirų, saliamio dešros.

Paruošimas: supilkite mišinį į dubenį, įpilkite vandenį ir aliejų. Minkykite tešlą tol, kol ji nelips prie rankų, suformuokite kamuolį ir kildinkite 30 min. šiltoje vietoje.

Iš paruoštos tešlos formuokite norimus plonai iškočiotus paplotėlius – daug, bet mažesnių, vaiduoklio formos, vieną didelį ir apvalų – viskas priklausys nuo jūsų fantazijos. Juos patepkite pomidorų padažu, sudėkite saliamio dešrą ir dėkite kepti 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

KG nuotr./Pica su voru
KG nuotr./Pica su voru

Pasiruoškite dekoracijas: Vorai. Alyvuogę perpjaukite pusiau. Vieną pusę supjaustykite išilgai į 6 juosteles – tai bus voro kojos. Vaiduokliai. Mocarela sūrį supjaustykite apvaliais paplotėliais. Iš apatinės dalies išpjaukite trikampius – tai bus vaiduoklio apatinė dalis. Vietoje akių įspauskite po vieną pipirą.

Iškepusią picą (dar karštą) padekoruokite vorais ir vaiduokliais.

Žmogiškieji makaronai

Tai patiekalas ypatingai tinkantis, jeigu lauke šalta, o norisi sušilti.

Vienai porcijai reikės:

  • 1 pakuotės „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų pasirinkto skonio,
  • dekoracijoms: pieniškos dešrelės (iš vienos dešrelės pagaminsite tris „pirštus“), tinka ir alyvuogės-vorai, mocarelos sūris-vaiduokliai.

Paruošimas: užpilkite makaronus verdančiu vandeniu. Uždėkite vieną vorą ar vaiduoklį.

Pirštų paruošimas: padalinkite vieną dešrelę į tris dalis (pjaukite skersai), tų dalių viduryje nežymiai įpjaukite peiliu tris pjūvius (piršto krumpliai). Paruoštus pirštelius pakepinkite ir sudėkite į makaronus. Galite jų galus patepti pomidorų padažu.

KG nuotr./Makaronai su vaiduokliu
KG nuotr./Makaronai su vaiduokliu

Tradiciniai raganos piršteliai

Užkandžiams puikiai tiks ir nesaldūs sausainiai, atrodantys kaip raganos pirštai.

Reikės:

  • 250 g „Kauno Grūdų“ kvietinių miltų,
  • 200 g sviesto,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • Pakuotės migdolų plokštelių
  • Raudonos uogienės

Paruošimas: sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, įsijokite miltus, įdėkite kiaušinį, druskos. Tešlą išminkykite ir palikite šaldytuve 20 minučių. Paruoštą tešlą imkite dalimis ir formuokite piršto formos tešlos gabalėlius.

Viename gale įspauskite po vieną migdolo plokštelę – tai bus nagas. Su peiliu keliose vietose tešlą įpjaukite – tai bus sąnariai. Sudėkite pirštelius į skardą ir kepkite apie 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus pirštelius galite patepti uogiene.

KG nuotr./Piršteliai su vorais
KG nuotr./Piršteliai su vorais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius