Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 05

7 metus maisto parduotuvėse neperkantis Sandrius: save vadina „chaliavščiku“, kiti jį – „elegantišku bomžu“

„O taip, susitikime! Tik kavos aš tikrai nepirksiu“, – į pasiūlymą pasikalbėti kavinėje energingai atsako 35-erių Sandrius Ungurys, jokio maisto iš parduotuvių ar kavinių neperkantis jau 7-erius metus. Radikalus minimalizmas – taip savo gyvenimo filosofiją įvardija vyras. Mokiniai privačioje mokykloje jį vadino „elegantišku bomžu“, o draugai ir jis pats kartais save – „chaliavščiku“. Ir šis žodis, juokiasi Sandrius, jam net visai patinka, kaip ir kontrastai, kuriais nustebina žmones: „Kai manęs žmonės paklausia – ką veikiu gyvenime, nustemba. Aš atsakau tiesą – aš keliautojas ir išradėjas.“
Sandrius Unugurys
Sandrius Unugurys / Asmeninio arch. nuotr.

Radikalus minimalizmas – nuo gimimo

„Minimalistas pirkėjas, maksimalistas patyrėjas“ – taip save pristato Sandrius. Paklaustas, kada pradėjo vadovautis tokia gyvenimo filosofija, vyras sako tikintis, kad tai užkoduota nuo gimimo.

„Aš manau, kad viskas prasideda nuo mažens – nuo smulkių smulkiausių dalykų. Vienus tėvai parsiveža su nuosavais automobiliais, kiti – patys neturėdami mašinų paprašo kitų, kad parvežtų, o treti iš gimdymo namų vaikus parsineša pėsčiomis. Tai aš tas trečiasis. Manau, mano minimalizmas tada ir prasidėjo“, – savo istoriją pasakoja vyras.

Sandrius dėl požiūrio nieko nepirkti, surinkti nereikalingus daiktus ir juos panaudoti, ko iš pradžių išmoko dėl ne itin pasiturinčio gyvenimo, o vėliau pavertė stiliumi, niekada nesulaukė nei neigiamų reakcijų, nei didelės kritikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius