Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 13

Alkoholį nuo 13-os vartojęs ir 21-erių kategoriškai metęs Dionisas: „Supratau, kaip smarkiai esu apgautas“

42-ejų Dionisas Ščiurinas prieš du dešimtmečius būtų išjuokęs žmogų, kuris jam pasakytų, jog jis gyvens be alkoholio, be cigarečių, organizuos pirteles ir stovyklas svaigalų atsisakiusiems žmonėms. Ilgą laiką alkoholis, vakarėliai, 20 skardinių alaus ir „nusmigimas“ atrodė labai kietai. Šiandien vyras net džiaugiasi, kad priėjo ribą, kuri privertė paprašyti mamos padėti, o tai pakeitė abiejų – ir jo, ir mamos – gyvenimus.
 Dionisas įveikęs alkoholizmą
Dionisas įveikęs alkoholizmą / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kartą pamėgini...

Dioniso pažintis su alkoholiu prasidėjo anksti – taip nulėmė ir aplinka, ir draugų interesai. Susibūrusi jaunuolių kompanija norėjo ir išbandyti, ir būti „kietesnė“. „Bet aš noriu pabrėžti, kad mūsų alkoholizmas prasideda ne nuo to momento, kai mes paragaujame. Aš sakyčiau, kad pirmą taurę žmogus pakelia ne fiziškai, o mintyse – kai apsisprendžia, kad vartos, o tai atsitinka daug anksčiau.

Kai dar vaikas būdamas mato, kaip vartoja tėvai, giminės ir aplinka. Jis supranta, kad tai normalu, tai suaugusiojo gyvenimo dalis. Dabar jau reklamų nėra, bet mūsų laikais buvo labai aiškiai rodoma – vyras su buteliu, laimingas, sėkmės lydimas, patenkintas, pripažintas. Aišku, realybė visai kita, bet tą supranti kur kas vėliau, o kartais žmonės taip ir lieka nesupratę, nes paliekami, apie juos jau niekas negalvoja“, – aiškina pašnekovas.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Dionisas įveikęs alkoholizmą
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Dionisas įveikęs alkoholizmą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius