Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė – apie dieną, kuri pakeitė jos gyvenimą

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė laidoje „Atvirai su vadovu“ pasidalijo savo patirtimi valdant įmonę, kurioje dirba beveik penkiolika tūkstančių darbuotojų. „Aš tikrai jaučiu atsakomybę, ir žinau, kad padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad klientai ir darbuotojai gautų tai, ką jiems pažadame, o įmonė augtų“, – sako K. Meidė.
Kristina Meidė
Kristina Meidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pokalbyje didžiausios įmonės vadovė pabrėžia, kad nepaisant baimių, tikėjimas savo darbu visada buvo ir bus jos stiprioji pusė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė ir Lina Mieliauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė ir Lina Mieliauskienė

„Kai jau padarau sprendimą, nebesidairau atgal, nebegalvoju reikėjo ar nereikėjo – mano smegenys būna apkrautos tuo vaizdu apie ateitį. Prisimenu dieną, kuri labai pakeitė mano gyvenimą. Tuo metu gyvenau Kaune, dirbau Vilniuje ir važiavau namo į Kauną. Turėjau gerą valandą laiko pagalvojimui apie naują iššūkį. Tai buvo pirmasis mano, kaip visos įmonės vadovo darbas. Ne atskiro departamento, ne atskiros komandos, ne atskiros srities, bet visos įmonės vadovo, kai esi atsakinga už viską.

Ir tos kelionės metu supratau: jeigu aš viską imsiu tiek giliai į galvą ir į širdį, tiek analizuosiu ir sau ieškosiu priekaištų, tiesiog nepajėgsiu susitvarkyti su iššūkiu. Supratau, kad viskas yra mūsų galvoje ir nuo tos akimirkos, kai yra problema, einu ją spręsti, o ne rūpintis ir išgyventi,“ – sako K.Meidė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė ir Lina Mieliauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė ir Lina Mieliauskienė

Ji teigia, kad vadovo savijauta yra itin svarbus darnios komandos aspektas: „Savijauta ir tas akių spindesys, kai žinai, kad mes kažką darom ir padarysim, tai kaip užkratas plinta visoj komandoj. Supratau, kad aš turiu padaryti viską, kas nuo manęs priklauso, kad pasiekčiau pačių geriausių rezultatų. Ir jeigu aš kažko negaliu padaryti, galiu kažką kitą. Tačiau niekada nereikia pasiduoti stresui ar graužti savęs – tai persiduoda ir neigiamai veikia komandą“.

VIDEO: Atvirai su vadovu. Kristina Meidė: aš atsimenu dieną, kuri pakeitė mano gyvenimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius