TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 01

Kauno klinikų socialinė darbuotoja Iveta – apie ypatingas kapines Šiluvoje ir jautrias istorijas: „Kartais reikia save suimti į rankas“

„Kiekvieną dieną ateini į naują dieną, nežinodamas, kas nutiks ir kokia ji bus“, – sako Kauno klinikų akušerijos ginekologijos klinikos, neonatologijos klinikos ir skubios medicinos klinikos socialinė darbuotoja Iveta Šikšniuvienė. Ji čia dirba jau penktus metus. „Man atrodo, kad čia ir yra ta vieta, kur aš turiu būti“, – sako Iveta. Tiesa, kelias į socialinį darbą ją vedė ne tiesiai, o aplinkkeliais.
Iveta Šikšniuvienė
Iveta Šikšniuvienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Baigusi mokyklą Iveta pasirinko veterinarijos studijas, o po to dirbo vadybinį darbą. „Mano veikla buvo susijusi su gyvūnų mityba, tad turėjau daug kontaktų su kačių ir šunų veislynais, pasienio rinktine, policijos komisariatais“, – sako I.Šikšniuvienė. Tačiau būtent vadybinė veikla ją atvedė į kaniterapiją, netrukus ji tapo Kaniterapinės pagalbos centro Kaune viena iš įkūrėjų.

„Tai – šunų terapija. Ją siūlome įvairiomis ligomis sergantiems vaikams, suaugusiems. Tokia terapija reikalinga tam, kad žmogus emociškai pailsėtų, atsipalaiduotų. Būna emociškai geri susitikimai, o ši terapija yra vienas iš reabilitacijos būdų pagerinti ir psichologinę, ir fizinę žmogaus būseną. Veikloms pasitelkiamas specialius testus išlaikęs šuo. Užsiimu tuo iki šiol“, – sako pašnekovė.

Pradėjusi terapiją su šunimis Iveta ėmė lankytis įvairiose socialinėse įstaigose, o ši veikla ją taip įtraukė, jog netruko suprasti: čia ir turėtų būti jos vieta.

„Vienoje iš socialinių įstaigų sutikau jaunus ir energingus socialinius darbuotojus. Jie man buvo tarsi paskata, spyris, būtent jie paragino mokytis socialinio darbo. Būdama jau brandžiame amžiuje įstojau į Kauno kolegiją ir baigiau socialinio darbo studijas. Visiškai nesigaliu, jaučiuosi savo rogėse, savo vietoje ir apie jokį vadybinį darbą nenoriu net ir pagalvoti“, – sako Iveta.

Apie tai, koks yra socialinis darbas vienoje iš didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų, kokia jo kasdienybė ir ilgam įsimenančios istorijos – pokalbis su I.Šikšniuviene.

– Kai ruošiausi pokalbiui su jumis, kolegoms kilo klausimas: ką gydymo įstaigoje veikia socialinė darbuotoja?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius