Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 26

Laura pasaulyje žinomiems filmams kuria vizualius efektus: dirba su „Netflix“, „Disney+“ projektais

Iš nedidelio miestelio kilusi ir studijas Lietuvoje krimtusi Laura Ūsaitė nesitikėjo, kad vieną dieną ją gyvenimas nuneš prie darbo su vienais žinomiausių filmų ir serialų. Būtent taip dabar atrodo jos kasdienybė – Kembridže mergina su komanda kuria vizualius efektus „Netflix“, „Disney+“ ar BBC projektams. „Tikrai daug dirbome, atidavėme nemažai jėgų“, – sako Laura, neseniai laimėjusi ir svarbų apdovanojimą.
Laura Ūsaitė filmams ir serialams kuria vizualius efektus
Laura Ūsaitė filmams ir serialams kuria vizualius efektus / Asmeninio albumo nuotr.

Po studijų Lietuvoje įsidarbino Kembridže

Baigusi mokyklą, iš Vilkaviškio kilusi Laura pasirinko studijuoti meno vadybą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur, anot jos, yra ruošiami muzikos, kino bei teatro prodiuseriai. Ten mergina ir žengė pirmuosius žingsnius kino pasaulyje.

„Per studijas susipažinau su itin talentingais žmonėmis, kurie dirba kino industrijoje, kuria trumpametražius ir ilgametražius filmus. Pamažu mane ėmė kviesti prisidėti prie reklamų, filmų gamybos, dirbti filmavimo aikštelėje bei už jos ribų“, – prisimena L.Ūsaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Laura Ūsaitė
Asmeninio albumo nuotr./Laura Ūsaitė

Po studijų Laura nusprendė išnaudoti „Erasmus“ mainų programos galimybę ir išvykti atlikti praktikos ar padirbėti užsienyje. Turėdama draugą Kembridže, ji pasirinko būtent šią vietą.

„Anglijoje kino industrija yra ant bangos. Londonas yra trečias didžiausias kino gamybos miestas pasaulyje. Projektų įvairovė ir kiekis milžiniškas, bet kartu yra didelė konkurencija norint patekti į šią sritį, – tikina L.Ūsaitė. – Nusprendžiau surizikuoti. Nusiunčiau užklausų daugeliui kompanijų Kembridže tikėdamasi gauti praktiką arba bent šiokį tokį užmokestį už darbą.

Tiesa, Kembridžas labiau yra mokslo ir technologijų miestas – čia su kinu nelabai yra dirbančių. Iš visų siųstų laiškų man atsakė tik vienas žmogus. Jis paklausė, ar žinau, kad tai yra ne filmų gamybos kompanija ir jie kuria vizualius efektus. Atsakiau, jog mane vis tiek domina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius