-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lina Danienė: keisdami veiklą, savo gyvenimą keičiame tik 10 proc.

Bręstant pokyčiams profesinėje ar asmeninėje srityje, jiems ryžtis ir juos priimti nėra lengva. Kaip nebijoti pokyčių ir sėkmingai juos įgyvendinti? Profesinio augimo konsultantė pranešime žiniasklaidai Lina Danienė akcentuoja, kad svarbu šiuolaikinio gyvenimo ritmo sukeltame triukšme išgirsti save.
Lina Danienė
Lina Danienė / Organizatorių nuotr.

Linos teigimu, iš tiesų, mes kiekvienas jaučiame, kad savyje turime didesnį potencialą, negu sugebame išreikšti. Ir tai didele dalimi yra ta mūsų varomoji jėga, vis primenanti, kad galime daugiau. Tai taikliai iliustruoja poeto Deano Youngo citata „mumyse gyvena paukščiai, netapkime jų narvais”.

Tęsdama šią mintį, Lina kalba, radus būdą, kaip tuos paukščius išleisti, o ne blokuoti juos savo baimėmis ar atidėliojimais, jie išskris ir parodys visą potencialą.

Pasukus pokyčių keliu, dažnas pasineria į visą virtinę galvą apsukančių klausimų: „kokia ta mano kryptis?”, „ar verta kažką keisti?”, „ar man pavyks?” L.Danienė kalba, kad tų minčių niekur vyti nereikia, priešingai – jas priimti.

Paieškų metu dažnai save pernelyg išdaliname bei pradedame tapatintis su pervargimu. Kaip atrasti tą kelią ir užtikrintai juo eiti, kad kelio pabaigoje lauktų tikrieji subrandinti norai? Lina pateikia pavyzdį apie tai, kaip nepasimesti galvoje skambančių balsų gausoje ir pateikia kelis patarimus, kaip į pastaruosius įsiklausius išgirsti savąjį.

Mūsų ašis, gebėjimai ir stiprybės nesikeičia. Jie tik auga.

Visų pirma, pažvelgti į savo dabartinę darbo vietą. Netgi tuo atveju, jeigu galvoji, kad netenkina nei vieta, nei pati organizacija, nei žmonės. Pažvelgti ir atrasti neišnaudotų galimybių. Tinklalaidėje profesinio augimo konsultantė pasidalina trimis riešutėliais, kurie gali padėti atrasti kelią, suteikiantį antrą šansą.

Taip pat, ji akcentuoja – nors aplinkybės keičiasi, pavyzdžiui, darbo vieta, tačiau mes visada išliekame savimi.

„Tai, kas mums svarbu, kas mus domina, yra mūsų varomoji jėga, kuri veda per gyvenimą. Taigi į kiekvieną naują poziciją mes ateiname, kartu atsinešame visa tai. Mūsų ašis, gebėjimai ir stiprybės nesikeičia. Jie tik auga. Taigi, keisdami veiklą, savo gyvenimą keičiame tik 10 proc.”, – sako Lina Danienė.


Taigi, kaip visame tame triukšme išgirst save? Ir kaip išgirdus save imtis vadovaujančios vaidmens? Svarbiausia – nepamiršti, kad visi anksčiau ar vėliau susiduriame su iššūkiais. Tiesa ta, kad visi einame sunkiuoju keliu, kuriame mūsų laukia ne tik smagūs atradimai, bet ir nesėkmės. Todėl labai svarbu tai ne tik priimti, bet ir išmokti paprašyti pagalbos bei patarimo kito tuo pačiu keliu keliaujančio pakeleivio.

„Pakanka nueiti ir su kažkuo pakalbėti. Nereikėtų atsiriboti, kas dažnai nutinka, kai mes pasimetame, „užsisukame”. Vos tik pradedame su kitais kalbėtis, atvirai savo tiesas, tuomet galime labai racionaliai, iš šalies įvertinti, kaipgi yra iš tikrųjų”, – tinklalaidėje kalba Lina Danienė.

VIDEO: HumansLink#3: Lina Danienė - kaip nebijoti pokyčių?

„HumansLink” – tai serija laidų, kuriose kalbame apie naujoves, inovacijas ir dideles idėjas su aktyviais visuomenės veikėjais. Nuo ekonomikos iki profesinio augimo ir jausmų pasaulio klausime patarimų ir kartu ieškosime sprendimų. Tinklalaidės vedėja – Rasa Jusionytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius