Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Nešlifuoti Lietuvos deimantai: žmonės su negalia turi karjeros perspektyvų, tik pirmiausia reikia tuo patikėti

„Tai – nešlifuoti Lietuvos deimantai, su kuriais būtų galima nuveikti kosminių dalykų“, – apie žmonių su negalia karjeros potencialą sako Ieva Jazavitienė. Projekto „Unikalus gyvenimas“ komunikacijos vadovė teigia, kad didžiausias trukdis, siekiant įsidarbinti šiems asmenims, yra jų pačių bei artimos aplinkos netikėjimas, kad tai gali pavykti. Dėl to gabūs žmonės su negalia dešimtmetį sėdi užsidarę namie, kol išdrįsta kelti koją į gyvenimą.
Projekto organizatoriai / Ieva Jazavitienė
Projekto organizatoriai / Ieva Jazavitienė / Asmeninio albumo nuotr.

Apie tai, kokie asmenys ateina ugdytis gebėjimo savarankiškai ieškoti darbo, kokiose veiklose bei srityse jie gali save realizuoti ir kaip sekasi tai įgyvendinti, kalbamės su beveik dvejus metus šiame projekte dirbančia I.Jazavitiene. Specialistė pabrėžia: negalia pirmiausia yra ne fizinė problema, o idėja žmogaus galvoje, kuri arba motyvuoja siekiams, arba kenkia. Todėl labai svarbu, kaip pats asmuo priima ir vertina savo negalią.

– Ieva, esate asmeninių finansų konsultantė – kaip susiklostė, kad atsidūrėte žmonių su negalia projekte?

– Atsidūriau atsitiktinai – pamačiau, kad ieškomas žmogus dirbti puse etato projekte, padedančiame žmonėms su negalia suteikti įsidarbinimo įgūdžių ir kurti pridėtinę vertę darbdaviui. Mane augino mama su negalia, prie to esu pratusi nuo vaikystės, tad niekada ir nemaniau, jog žmonių su negalia buitis ar būtis yra kitokia nei likusiųjų. Tačiau taip mano ne visi. Todėl nusprendžiau, kad bus smalsu prisiliesti ir sužinoti, kaip gimsta tokie projektai.

– Savo asmeninėje feisbuko paskyroje pasidalijote, kad dirbdama su tokiais skirtingais projektais – asmeninių finansų ir žmonių su negalia, matote dvi Lietuvas. Ar galite plačiau paaiškinti savo mintį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius