-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji videolaida „Atvirai su vadovu“: daugelio problemų išvengsite suskaičiavę iki dešimties

Nepasiduoti blogoms emocijoms, nes viskas praeina – ir blogi, ir geri laikai. Reikia tik išmokti skaičiuoti iki dešimt ir daugelio papildomų problemų bus galima išvengti. Tuo įsitikinęs buvęs Vilniaus ir Kauno oro uostų direktorius, o dabar pastatų fasadus gaminančios įmonės „Staticus“ generalinis direktorius Olafas Martensas.
Lina Mieliauskienė ir Olafas Martensas
Lina Mieliauskienė ir Olafas Martensas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Savo įžvalgomis O.Martensas pasidalijo naujoje 15min laidoje „Atvirai su vadovu“, kurią veda pokyčių konsultantė Lina Mieliauskienė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Mieliauskienė ir Olafas Martensas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Mieliauskienė ir Olafas Martensas

Nori padėti darbuotojui atrasti sprendimą

„Kiekviena diena yra tavo diena: per ją būna įvykių, kai susiklosto sudėtinga situacija arba kas nors nepavyksta, ką mes planavom, pavyzdžiui, klientas nepasirašė sutarties. Aš manau, kad mano funkcija yra darbas su žmonėmis – aš visuomet turiu būti prieinamas saviškiams, turiu „pakoučint“, patarti, visais būdais būti atviras.

Mes turime tokią labai paprastą taisyklę, kad kai aš esu biure, mano durys dažniausiai (na, išskyrus tuos atvejus, kai būtinas išskirtinis susikaupimas) atviros. Kai žmogus ateina su savo problemom, mes apie jas kalbame. Aš bandau išvengti tokios situacijos, kad tektų nurodinėti, ką daryti. Noriu, kad žmogus ateitų su problema ir, kartu su manimi radęs jos sprendimą, vėliau pats ją išspręstų. Esu labiau patarėjas negu diktatorius.

Kartais žmonėms kyla asmeninių problemų – tada sėdam, užsidarom duris ir kalbamės. Tokiais atvejais visi supranta, kad vyksta asmeninis pokalbis, kuris reikalauja daugiau dėmesio, tam tikro atsiribojimo nuo įmonės veiklos, tačiau tai yra svarbu bendrai nuotaikai. Taigi stengiuosi būti prieinamas žmonėms.

Niekada nebandžiau įvesti taisyklės bendrauti tik su tiesioginiais pavaldiniais. Jei kuriam nors darbuotojui reikia mano pagalbos, aš kviečiu pasikalbėti. Tik yra didelis prašymas pirmiausia pabendrauti su savo tiesioginiu vadovu. Jeigu tai yra gilesnė problema, kur tiesioginis vadovas negali padėti, arba kartais būna konfliktas tarp jų, tada galima ateiti pas mane. Bet aš noriu matyti, kad žmogus pats bando išspręsti kylančius klausimus“, – pasakoja laidos herojus.

Visas interviu su O.Martensu apie vadovavimo kasdienybę, vokiškas tradicijas, „find the way“ metodiką ir kitus įdomius dalykus – vaizdo įraše.

VIDEO: Atvirai su vadovu. O.Martensas: „Didžiausia vadovo katastrofa – nepasimokyti iš savo klaidų ir pasiduoti emocijoms“

Nauja videolaida nuims kaukę vadovams

Vadovėlių, pamokomųjų straipsnių, vaizdo įrašų „how to“ šiuolaikiniams vadovams – išties gausu. Tačiau kas lieka kasdienės veiklos paraštėse? Kaip jaučiasi aukštas pareigas užimantis asmuo po darbo, kuriame būtina nešioti tikrąjį veidą mažiau ar daugiau slepiančią kaukę? Ir kiek tas santykis tarp tikrojo asmens ir kaukėto personažo yra priimtinas ir ko išmoko?

Visa tai pokyčių konsultantė Lina Mieliauskienė ir jos kalbinamas pašnekovas bandys atskleisti 15min laidoje „Atvirai su vadovu“, kuri bus pristatoma kas antrą savaitę. Vadovai po darbo atlieka daug kasdienių dalykų, pavyzdžiui, rūpinasi savo augintiniu. Taigi kalbėtis žemiškomis temomis „Change Partners“ partnerė L.Mieliauskienė juos pakvies į lauką kartu pavedžiojant šunį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius