-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po keturių mėnesių pavogtą valtį atgavęs kėdainietis: „Nesu piktas ant tų vaikėzų“

Po keturių mėnesių paieškų rasta pavogta kanojinė žvejo valtis. Jos savininkas Kazimieras Preikša sako, kad vagių nereikia bausti, tegul tik jie domisi laivyba Nevėžyje, o jeigu jau labai norisi plaukti, tereikia paprašyti.
Vagišiai kanojinėje žvejo valtyje paliko dovaną – irklą, kuriuo, matyt, bandė irkluoti Nevėžiu
Vagišiai kanojinėje žvejo valtyje paliko dovaną – irklą, kuriuo, matyt, bandė irkluoti Nevėžiu / Aušros Malinauskienės nuotr.

Moralinis nuostolis

Nevėžio kanojinės žvejo valties sumanytojas, kraštietis K.Preikša prisipažino neturėjęs vilties, jog ji atsiras. Apžiūrėjęs policijos pareigūnų sugrąžintą laivelį pasakė – materialinė žala nedidelė, o nuostolis – moralinis.

Aušros Malinauskienės nuotr./Kazimieras Preikša
Aušros Malinauskienės nuotr./Kazimieras Preikša

„Valtį į Nevėžį nuleidau rugpjūčio viduryje, tikėjau, kad kėdainiečiai turės galimybę paplaukioti tradicine žvejo valtimi. Deja, ir pats tik porą sykių tespėjau ja paplaukioti. Rugsėjo viduryje valties jau pasigedome“, – sakė K.Preikša.

Dėkoja preigūnams

Kraštietis labai dėkingas Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnams, radusiems pavogtą valtį

„Nuoširdžiai dėkoju pareigūnams. Ant tų, valtį nugvelbusių, tikriausiai, vaikėzų, nesu piktas. Nereikia jų bausti. Tikriausiai jie domisi Nevėžiu, o tai yra pliusas. Tegul tik jie taip nesielgia, visuomet galima kreiptis į laivadirbį Darių Petkevičių ir gauti raktą, kad būtų galima paplaukoti“, – sakė K.Preikša.

Užtikrinti saugumą

Pašnekovas įsitikinęs, kad Kėdainių rajono savivaldybė daugiau turėtų domėtis Nevėžiu, pakrantėje dėl visų saugumo įrengti kokybiškas vaizdo stebėjimo kameras.

Aušros Malinauskienės nuotr./Vagišiai kanojinėje žvejo valtyje paliko dovaną – irklą, kuriuo, matyt, bandė irkluoti Nevėžiu
Aušros Malinauskienės nuotr./Vagišiai kanojinėje žvejo valtyje paliko dovaną – irklą, kuriuo, matyt, bandė irkluoti Nevėžiu

„Tikrai reikėtų daugiau dėmesio skirti apsaugai, kėdainiečių saugumui. Manau, kad laivyba Nevėžyje vaikams ir paaugliams yra džiaugsmas, būtų galima vesti edukacijas. Juk nereikia nei pastato šildyti, nei asfalto lieti ar prižiūrėti, kaip stadiono. Tik plauk ir džiaukis“, – kalbėjo K.Preikša.

Galima ir paprašyti

K.Preikšai kanojinę žvejo valtį gaminęs laivadirbys, vytinės „Vėtra“ statytojas Darius Petkevičius įvertino jai padarytus nuostolius, kurie gana nedideli.

„Darbo bus nedaug, viskas sutvarkoma. Kai valtį bandė atkabinti no krantinės, skilo jos galas, reikia išdžiovinti ir paruošti pavasariui – perdervuoti, nualiejuoti ir vėl bus galima plaukti“, – teigė D.Petkevičius.

Kur kreiptis

Laivadirbys tikina, jog visi, norintys paplaukioti Nevėžiu, gali naudotis kanojine žvejo valtimi, todėl tikrai nebūtina ją vogti.

Aušros Malinauskienės nuotr./Pasak D.Petkevičiaus, padarytas gana nedidelis nuostolis
Aušros Malinauskienės nuotr./Pasak D.Petkevičiaus, padarytas gana nedidelis nuostolis

„Jeigu labai norisi paplaukioti, susiraskite mane. Taip pat galiu padėti patiems valtį pasidaryti, tada nereikėtų daryti nesąmonių. Tereikia tik noro“, – sakė D.Petkevičius.

Įtarimai nepareikšti

2020-ųjų rugsėjo 24 dieną Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) gavo pranešimą, kad rugsėjo 23-ąją Kėdainiuose pavogta kanojinė valtis.

Pasak Kauno AVPK Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės, pareigūnai, atlikdami prevencines primones, valtį Vilainių seniūnijoje prie upės kranto rado sausio 15 dieną.

„Valtis gražinta savininkui. Ikiteisminiame tyrime toliau atliekami veiksmai. Įtarimai niekam nepareikšti“, – sakė O.Vaitkevičienė.

Įgyvendino svajonę

Praėjusį pavasarį K.Preikša įgyvendino savo seną svajonę: atkūrė kanojinę Nevėžio žvejų valtį ir nuleido ją į Nevėžį. Šios valtys buvusios labai manevringos, vyrai jas valdydavę vienu irklu. Jos buvo statomos iš trijų lentų, dugnas – 40 cm pločio, siaurėjančios ir kylančios aukštyn galuose. Bortų aukštis buvęs tik 20 cm, o pati valtis – šešių metrų ilgio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius