Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkią traumą paauglystėje patyręs V.Dikulis padarė tai, kas atrodė neįmanoma: „Viskas priklauso nuo žmogaus charakterio“

Maskvoje gyvenantis ir dirbantis Valentinas Dikulis iš Lietuvos išvažiavo prieš daugiau nei 50 metų. Tačiau, kaip sako pats, nepamiršo nei Lietuvos, nei lietuvių kalbos. „Dabar jau lietuviškai kalbu ne taip lengvai. Bet Lietuva man ir liko svarbi šalis. Čia aš gimiau ir augau, tai šalis su nuostabiausia gamta, šiltais žmonėmis ir gaiviausiu oru pasaulyje“, – sako V.Dikulis.
Valentinas Dikulis
Valentinas Dikulis / LNK nuotr.

Sunkią traumą paauglystėje patyręs vyras savo valios pastangomis padarė tai, ko iš jo tuomet nesitikėjo nė vienas medikas.

Dabar jis įkūręs ne vieną reabilitacijos centrą, kurie veikia ne tik Maskvoje, ir pagal savo metodiką padeda sunkias traumas patyrusiems žmonėms. Stebuklų, kaip sako pats, nedaro, o rezultatus lemia ir paties žmogaus valia.

V.Dikulio reabilitacijos centre Maskvoje jau daug metų besigydanti lietuvė Audronė Avdošina pagalbos į jį kreipėsi po sunkios stuburo traumos, o moteriai susisiekti su V.Dikuliu padėjo Lietuvos galiūnas Alvydas Kirkliauskas ir sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas.

Duodama interviu 15min, Audronė kalbėjo ir apie tai, kad V.Dikulio sukurta programa padėjo jai pakilti iš neįgaliojo vežimėlio. Tuo tarpu paties V.Dikulio gyvenimas – itin spalvingas, o ir spalvų būta pačių įvairiausių.

Asmeninio archyvo nuotr. /Audronė Avdošina ir jos gydymasis V.Dikulio reabilitacijos centre
Asmeninio archyvo nuotr. /Audronė Avdošina ir jos gydymasis V.Dikulio reabilitacijos centre

Cirką pamilo vaikystėje

Pasakodamas apie savo gyvenimą, 72 metų V.Dikulis jį prisimena nuo vaikystės.

Anksti netekęs tėvo ir mamos jis nuo augo vaikų namuose. „Mano tėvelis žuvo labai anksti. Maždaug po pusės metų mirė ir mama. Ji sirgo kepenų liga. Tada – vaikų namai.

Dar vaikystėje labai pamilau cirką. Kai atvažiuodavo cirkas, mes, visi vaiknamiškiai, bėgdavom per tvorą pažiūrėti. Mus, būdavo, išvaro. Bet taip pamilau cirką, kad sau pasakiau: būsiu cirko artistas“, – pasakojo V.Dikulis.

Jam į cirką patekti pavyko. Tiesa, iš pradžių jis buvo tik pagalbininkas. Kaip sako pats, keliaudavo į parduotuvę parnešti, ko paprašydavo cirko artistai. Patekęs į cirką V.Dikulis ėmė mokytis jo meno: ekvilibristikos, akrobatikos. Tačiau vieną dieną, atliekant triuką, įvyko skaudi nelaimė – cirko artistas krito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius